I nakon defragmentacije komp mi pokazuje da je fragmentiran 18% a trebao bi biti 10% ili manje, brisao sam čega sam se sjetio, čistio remp filea. Imam još uvijek Win7, ima netko još neku ideju
Prefragmentiran C disk
- poruka: 17
- |
- čitano: 2.002
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
I nakon defragmentacije komp mi pokazuje da je fragmentiran 18% a trebao bi biti 10% ili manje, brisao sam čega sam se sjetio, čistio remp filea. Imam još uvijek Win7, ima netko još neku ideju
Ako sve šljaka kak treba, nema razloga se s time opterećivati. Nekad potreba za perfekcijom oduzima vrijeme i udara na živce.
Da li ti je stariji hardver ili OS? Pitam čisto onako iz znatiželje...a možda tu negdje leži i bit problema!
Win defrag ne optimizira skrivene systemske datoteke.
U doba Win 7 sam se davno za to služio sa free Defraggler programom jer ima u opcijama da i to posloži.
2025 i neko se yebe s defragmentiranjem diska?
Pa ako je HDD, ima smisla. Ako je SSD, to je štetno.
Ako je SSD, štetno je.
Ako je HDD, nezz što radi na C driveu u 2025. Ja sam SSD-jke ugrađivao i na prastari Core 2 Duo desktop.
SSD je najbolji upgrade starom kompu sa HDD-om. Sad su fakat jeftini.
Ako slučajno ne zna šta je, SSD ili HDD, nek pogleda u Computer Manageru.
Ako je SSD, štetno je.
Ako je HDD, nezz što radi na C driveu u 2025. Ja sam SSD-jke ugrađivao i na prastari Core 2 Duo desktop.
A tko zna što čovjek ima, vidiš da je još na Win7. Naiđe se svako malo još na picek s HDD-om.
HDD je to
HDD je to
A kako mi pomaže ta spoznaja?
Staviti nešto kao Defragler?
Ja niti nemam bogznašto na kompu da bi bio preopterećen, najviše slika, filmova nemam, mjuze nešto malo, igre ne igram na PCu već skoro 10 god, smartfon mi dosta...
Zadnji pokušaj defragmentacije stao je na 14%, a trebala bi biti 10 ili manje %
Komp dobro radi, pa valjda se ne moram brinuti...
Ak dobro radi ne treba kemijati. Ako si u mogućnosti prijeđi na ssd u budućnosti, s njim se osjeti razlika.
Neki stari PC i ne prepoznaju SSD a neki prepoznaju kao HDD.
Ovo Vaše je prestari PC ali pa umjesto trim i dalje rade štetni defrag na SSD i možda ni nemate SATA portove a windovsi su 32bitni :(
Hm zapravo, samo 2 GB RAM-a imaš.
Dao bih savjet za upgrade RAM i SSD, ali ako se ne varam ovaj CPU ne može ni youtube više pošteno vrtiti.
Svojedobno sam imao u firmi kantu sa 40 ili 80GB diska, koji se nikako nije dao defragmentirati, jer je bio dupkom pun. Bio sam našao neki defragmenter koji ga je točno sektor po sektor defragmentirao. Bio ga je napisao neki programer koji je naletio na taj isti problem, haha.
Neki stari PC i ne prepoznaju SSD a neki prepoznaju kao HDD.
Ovo Vaše je prestari PC ali pa umjesto trim i dalje rade štetni defrag na SSD i možda ni nemate SATA portove a windovsi su 32bitni :(
Ima ziher SATA portove, na Core2 Duo CPU-u, SATA port sam bio dobio na P4 još 2005. i da, mogao bi ići SSD na njega, naravno i 8GB RAM-a.