Poteskoce prilikom pokretanja

poruka: 3
|
čitano: 1.129
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Poteskoce prilikom pokretanja sustava

Naime ovako, radi se o tome da kada pokusam upaliti pc biper se oglasi nekoliko puta u intervalima od 3 bipa, te se to tako desi nekoliko puta pa se ponovo pokusa pokrenut i nakojn nekoliko pokusaja se konacno pokrene, jeli neko imo slicnih problema?
To mi se pocelo dogadat danas nakon sto je par puta nestajalo struje a komp je bio upaljen svaki put, mislim da je to uzrok problema no ne znam radi cega se oglasava biper, ako neko zna ili misli da zna u cemu je problem neka kaze.
svaka pomoc je dobro dosla.
Hvala unaprijed.

jopex
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Poteskoce prilikom pokretanja

Taj "biper" ti je ustvari beep code.Kod koji ti maticna/bios kazuje da nesta nije u redu!

Beep kodovi se razlikuju između kratkih i dugih,moras znati razlikovati(kada je sve OK pojavi se jedan kratki,koji si 100 puta u zivotu cuo prilikom pokretanja)

Moras znati koju maticnu plocu imas,jer svaka ima razlicite kodove!

Kodove mozes provjeriti na netu ili su knjizici koju si dobio sa maticnom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Poteskoce prilikom pokretanja sustava
jopex kaže...

Naime ovako, radi se o tome da kada pokusam upaliti pc biper se oglasi nekoliko puta u intervalima od 3 bipa, te se to tako desi nekoliko puta pa se ponovo pokusa pokrenut i nakojn nekoliko pokusaja se konacno pokrene, jeli neko imo slicnih problema?
To mi se pocelo dogadat danas nakon sto je par puta nestajalo struje a komp je bio upaljen svaki put, mislim da je to uzrok problema no ne znam radi cega se oglasava biper, ako neko zna ili misli da zna u cemu je problem neka kaze.
svaka pomoc je dobro dosla.
Hvala unaprijed.

Prvo odspoji kabel iz napajanja, otvori kučište, izvadi bateriju i ostavi 10-tak minuta tako. Vrati bateriju, uštekaj kabel, upali računalo, uđi u BIOS i učitaj defaultne postavke. Spremi i izađi. Ukoliko opet dođe do "bipanja" onda je nešto na matičnoj otišlo. Ukoliko imaš matičnu s displayom prati što ti pokazuje, u suprotnom izvadi kekse RAM memorije i ostavi samo jedan. Pokreni racunalo i pokušaj ponovno s drugim slotom/keksom itd.

Zora puca, biće dana ...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice