Naime ovako, radi se o tome da kada pokusam upaliti pc biper se oglasi nekoliko puta u intervalima od 3 bipa, te se to tako desi nekoliko puta pa se ponovo pokusa pokrenut i nakojn nekoliko pokusaja se konacno pokrene, jeli neko imo slicnih problema?
To mi se pocelo dogadat danas nakon sto je par puta nestajalo struje a komp je bio upaljen svaki put, mislim da je to uzrok problema no ne znam radi cega se oglasava biper, ako neko zna ili misli da zna u cemu je problem neka kaze.
svaka pomoc je dobro dosla.
Hvala unaprijed.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Taj "biper" ti je ustvari beep code.Kod koji ti maticna/bios kazuje da nesta nije u redu!
Beep kodovi se razlikuju između kratkih i dugih,moras znati razlikovati(kada je sve OK pojavi se jedan kratki,koji si 100 puta u zivotu cuo prilikom pokretanja)
Moras znati koju maticnu plocu imas,jer svaka ima razlicite kodove!
Kodove mozes provjeriti na netu ili su knjizici koju si dobio sa maticnom.
Naime ovako, radi se o tome da kada pokusam upaliti pc biper se oglasi nekoliko puta u intervalima od 3 bipa, te se to tako desi nekoliko puta pa se ponovo pokusa pokrenut i nakojn nekoliko pokusaja se konacno pokrene, jeli neko imo slicnih problema?
To mi se pocelo dogadat danas nakon sto je par puta nestajalo struje a komp je bio upaljen svaki put, mislim da je to uzrok problema no ne znam radi cega se oglasava biper, ako neko zna ili misli da zna u cemu je problem neka kaze.
svaka pomoc je dobro dosla.
Hvala unaprijed.
Prvo odspoji kabel iz napajanja, otvori kučište, izvadi bateriju i ostavi 10-tak minuta tako. Vrati bateriju, uštekaj kabel, upali računalo, uđi u BIOS i učitaj defaultne postavke. Spremi i izađi. Ukoliko opet dođe do "bipanja" onda je nešto na matičnoj otišlo. Ukoliko imaš matičnu s displayom prati što ti pokazuje, u suprotnom izvadi kekse RAM memorije i ostavi samo jedan. Pokreni racunalo i pokušaj ponovno s drugim slotom/keksom itd.