Pomoc !! Racunar "LEDI"

poruka: 11
|
čitano: 3.670
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Pomoc !! Racunar "LEDI"

Problem je sljedeci,prije mjesec dana grom je sprzio maticnu,napojnu i procesor posto mi jaran radi u servisu odnjeo sam njemu.On je to sve zamjenio medjutim kad se vratio poceo je nenormalno ledit cak i na internetu,ponekad i pri pokretanju i jedina opcija ja restart.Reinstaliro sam windows sumnjajuci na viruse medjutim problem je i dalje postojao,mislio sam da je graficka otisla(Ati Radeon HD 5450 1GB),pa sam kupio Nvidiu Geforce g 210 samo da vidim da li je do graficke opet je ledilo,nakon sto sam vratio radeonovu i prije nego sto sam joj instalirao drajvere vidio sam da ne ledi.Znaci kad instaliram drajvere za svoju graficku racunar pocne da ledi,bez drajvera  ne ledi,isti je slucaj sa obje graficke..Ako je neko imao slican problem i rjesio ga neka pomogne,jer graficka bez drajvera isto kao da je nema :((

Trenutna konfiguracija:

Asus P5VDC-X

Intel Pentium 3.00 GhZ

Ati Radeon HD 5450 1 GB

2 GB RAM

Napojna no name 230 W

Win 7 32 bit

0 2 hvala 0
15 godina
Pomoc !! Racunar "LEDI"

RadeonHD

- Probaj negdje posudit napajanje drugo, pa probat.

- Ali bez obzira na sve zamjeni si napajanje, uzmi si Corsair CX430W napajanje.

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM. Hvala :D ------

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Pomoc !! Racunar "LEDI"

Prosla mi je napojna bila 220 W,Sadasnja 230 W.Jel u napojnoj problem jer izmjenjao sam sve skoro djelove a nisam saznao uzrok problema.

17 godina
RadeonHD kaže...

Prosla mi je napojna bila 220 W,Sadasnja 230 W.Jel u napojnoj problem jer izmjenjao sam sve skoro djelove a nisam saznao uzrok problema.

Ne, to je sve zajedno premala snaga, Prošli ti je možda davao više snage, često
su i te cifre koje napišu lažne, ili krivo predstavljene (zbroje sveukupne izlaze i na 5V i sve 12V,
a to se nikad ne koristi sve simultano nego obično samo jedan izlaz na 12V povuče većinu snage)
edit: vidim da imaš štedljive komponente, lako je moguće da ti je problem u nekvalitetnom napajanju.

Dakle, izlazi ispravljene struje iz napajanja koju koristi matična i grafička imaju previše fluktuacija i padova napona,
posebno kad instaliraš drivere za grafičku nakon čega ona povlači više struje jer mora osvježavati i računati
veću rezoluciju.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.9.2013 18:29 (overhaul).
15 godina
RadeonHD kaže...

- Nisam 100% siguran jesi ti to dobro vidio, ako piše 230W, to je preslabo za bilo šta.

- Probaj posudit negdje napajanje od 400W, pa probat, sigirno imaš nekakvog frenda koji ti može posudit za probu.

14 godina
Valentin17 kaže...
RadeonHD kaže...

- Nisam 100% siguran jesi ti to dobro vidio, ako piše 230W, to je preslabo za bilo šta.

- Probaj posudit negdje napajanje od 400W, pa probat, sigirno imaš nekakvog frenda koji ti može posudit za probu.

on je vjeroatno vidio od iza 220V ili 230V

14 godina
neaktivan

Da budem iskren nisam neki veliki poznavalac sto se racunara tice,Na vanjskoj strani napojne pise AC 230 V jel to jacina napojne ili ?

17 godina
RadeonHD kaže...

Da budem iskren nisam neki veliki poznavalac sto se racunara tice,Na vanjskoj strani napojne pise AC 230 V jel to jacina napojne ili ?

Nee, to je napon mreže na koji se spaja kako računalo tako i žarulja, frižider i tv.
Snaga nije u voltima nego voltamperima odnosno Wattima.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
14 godina
neaktivan

Hmm Nista onda probat cu zamjenit napojnu valjda to pomogne,Hvala svima na savjetima :)

15 godina
antimon95 kaže...

on je vjeroatno vidio od iza 220V ili 230V

- Na to sam i mislio.

- Ništa, potrebno je svakako probati drugo napajanje.

18 godina
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice