Pokretanje laptopa-problem

poruka: 3
|
čitano: 6.823
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Imam laptop HP Probook 4710's  2.0 GHz, 2x2GB RAM, HDD mislim 250 GB, na njemu je windows 7.

Prilikom pokretanja windows se "digne" do onog dijela sa vrtnjom svog loga i onda se zamrzne, nakon nekog vremena BSOD. (ili dođe do dijela kad učitava podatke o korisniku, dakle opet ne dođe do desktopa).

Nadalje, ako pokrenem repair system (recommended) pokrene se popravak, laptop jednostavno ne očita hard disk, resetiram ga i izbaci poruku Non-System disk or disk error replace and strike any key when ready. 

Znam ubacit i pokrenit instalacijski dvd, tad mi nebitno dali odem repair system ili instaliranje novog os-a ... svejedno opet ne očita hard disk. 

Nekad, na neku čudnu foru (iliti metodom uzaludnih pkušaja) laptop se upali, nekad ne podigne cijeli desktop ikone i ostalo, pa BSOD. Nekad pokrene i na neki pokušaj otvaranja ičeg, ili klikanja laptop se zamrzne pa BSOD. Nekad čak radi normalno, pa se upol posla sjeti zamrznit pa BSOD.

Nekad opet radi normalno sutradan neće upalit ... onak, pobrisao sam cijeli hard, neam podataka nešto puno, samo mi je za internet i radit seminarske, a sad bih trebao radit i u AutoCAD-u a čisto sumnjam da će to moć pokretat.

Uglavnom, sad nikako ne mogu ni upalit ga. Više ni metoda uzaludnih pokušaja ne pomaže.

Dali je problem u windowsu, do prije cca mjesec dana nikakvih problema nije bilo. Bio je AVG free instaliran i bilo sve u redu. Ili mi je previše oštećen hard disk, pa radi kak ga pukne?

Molio bih vas za pomoć, studentski proračun ograničen, nije baš da bih si kupovao hard ako ne moram, zato se obraćam vama.

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Pokretanje laptopa-problem
General01 kaže...

Imam laptop HP Probook 4710's  2.0 GHz, 2x2GB RAM, HDD mislim 250 GB, na njemu je windows 7.

Prilikom pokretanja windows se "digne" do onog dijela sa vrtnjom svog loga i onda se zamrzne, nakon nekog vremena BSOD. (ili dođe do dijela kad učitava podatke o korisniku, dakle opet ne dođe do desktopa).

Nadalje, ako pokrenem repair system (recommended) pokrene se popravak, laptop jednostavno ne očita hard disk, resetiram ga i izbaci poruku Non-System disk or disk error replace and strike any key when ready. 

Znam ubacit i pokrenit instalacijski dvd, tad mi nebitno dali odem repair system ili instaliranje novog os-a ... svejedno opet ne očita hard disk. 

Nekad, na neku čudnu foru (iliti metodom uzaludnih pkušaja) laptop se upali, nekad ne podigne cijeli desktop ikone i ostalo, pa BSOD. Nekad pokrene i na neki pokušaj otvaranja ičeg, ili klikanja laptop se zamrzne pa BSOD. Nekad čak radi normalno, pa se upol posla sjeti zamrznit pa BSOD.

Nekad opet radi normalno sutradan neće upalit ... onak, pobrisao sam cijeli hard, neam podataka nešto puno, samo mi je za internet i radit seminarske, a sad bih trebao radit i u AutoCAD-u a čisto sumnjam da će to moć pokretat.

Uglavnom, sad nikako ne mogu ni upalit ga. Više ni metoda uzaludnih pokušaja ne pomaže.

Dali je problem u windowsu, do prije cca mjesec dana nikakvih problema nije bilo. Bio je AVG free instaliran i bilo sve u redu. Ili mi je previše oštećen hard disk, pa radi kak ga pukne?

Molio bih vas za pomoć, studentski proračun ograničen, nije baš da bih si kupovao hard ako ne moram, zato se obraćam vama.

Moraš vjerovatno kupit drugi HDD, probaj na nekom drugom računalu skinut i spržit Hirens boot cd (samo googlaj ovaj naziv i klikni na prvo što pronađe i skini), pa bootaj računalo sa njega pa da vidiš jel onda radi. Možeš kad pokreneš taj cd potražiti program HD Tune 2.55 i s njim skenirati disk za bad sectore, pogledaj i Health tab u tom programu da vidiš jel ti disk ok.

https://www.youtube.com/results?search_query=hirens+boot+cd&oq=hirens+boot+cd&gs_l=youtube.3..0l10.1340.5234.0.5351.14.9.0.5.5.0.179.1212.0j9.9.0...0.0...1ac.1.YkNKnh3CU4Q

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-softverske-teme/hirens-boot-cd/156722.aspx

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.11.2012 18:52 (Valentin17).
13 godina
neaktivan

Skinio Hirens Boot cd, zapršio na cd. Ubacio, pokrenio laptop, on mi se upali, ali podigne mi windows i sve radi, pošto nisam palio preko cd-a, taj mini win xp, skinem si HD Tune 2.55 i instaliram, pokremem, laptop zašteka i krepa. Mislim, to je bilo i za očekivat, al ne znam zašto mi sad neće očitat hirens Boot cd, iako sam namjestio u postavkama da prvo boota CD pa hard disk.

Ne znam jesam krivo zapržio, ja sam ga sam skinio i zapržio, on je bio mislim u zipanom fajlu, sam trebao unzipat?

Ovaj, ne da mi se puno mrdat oko toga, pošto nema puno stvari na hardu, i nema ništa što mi je bitno. Pokrenio sam Disk Sanitizer, pobrisat sve, ponovo stavit win 7. Ak bude stvarao probleme, novi hard uzet, ne dozvoljavam da me više je*e.

Hvala na pomoći i uloženom trudu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.11.2012 15:58 (General01).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice