Podešavanje printera

poruka: 7
|
čitano: 3.540
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Podešavanje printera

Prije svega pozdrav svima,

moguće da je ovo već apsolvirano ali..

moj problem je sljedeći:

printer HP M1212nfMFP instaliran i odlićno radi lokalno, međutim kada se sa tim PC ukonektujem (RDP) na server na kojem je baza u kojoj trebam raditi, jednostavno ostajem bez printera! Dakle lokalno je sve OK ali kao klijent nikako. Sve sam pokušao, a u ludilo me baca recimo Lexmark e120 koji sa istim podešavanjima radi i lokalono i kao klijent. Da li je moguće da MFP kombinacija neće raditi kao klijent (ovo bi bila katastrofa jer nakon HP M1212 me čeka HP 3050 MFP!!) Na serveru je win2008 R2 za koji kažu da .."ima odličnu podršku".. malo sutra!

Eto, ako ima neko iskustva u ovome molim da se javi

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Podešavanje printera

Ne znam da li će ti pomoći ali mi u uredu printere (MFP Canon iRC2380, iRC2880, ploter Canon iPF825, ploter HP Z5200) imamo instalirane na serveru (Win2008 R2) a na računala smio ih povukli sa servera. Nikakvih problema u pristupu i radu nemamo.

Stručnjak za odmaganje...
13 godina
neaktivan

Hvala na brzom odgovoru..ali

u mom slučaju printeri su instalirani lokalno ..moguće da nisam bio dovoljno jasan;

dakle u normalnom radu meni ovi multifunkcijski printeri rade (i M1212 i 3050) problem nastaje u trenutku kada se konektujem na server na kojem je baza. Pristupam RDP-om i kada nešto moram isprintati lokalno - šipak!

15 godina
kolateral kaže...

Hvala na brzom odgovoru..ali

u mom slučaju printeri su instalirani lokalno ..moguće da nisam bio dovoljno jasan;

dakle u normalnom radu meni ovi multifunkcijski printeri rade (i M1212 i 3050) problem nastaje u trenutku kada se konektujem na server na kojem je baza. Pristupam RDP-om i kada nešto moram isprintati lokalno - šipak!

Definiraj lokalno. Koliko sam shvatio to su mrežni printeri.

EDIT: Imaš li ti instalirane drivere za printere na serveru?

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.1.2013 10:54 (mario.L_hr).
13 godina
neaktivan
Podešavanje printera

ma meni je "lokalno" moj ured u kem sjedim i u kojem je običan PC i ovi nesretni multifunkcijski printeri. E sad server je ko zna gdje kada mi zatreba imam RDP konekciju i eto me, ali bilo šta da uradim nikako da isprintam kod sebe u uredu (dakle lokalno bar po meni:) drajvere za ove štampače teško da mogu instalirati na server a čisto sumnjam da bi mi to i dozvolili.

I ima još nešto zanimljivo, od kuće sam donio u ured Lexmark e120 priključio ga na PC i prokletinja radi i kada printam direktno sa PC i kada sam povezan na RDP sa serverom !!

0 0 hvala 0
15 godina

Nažalost oko ovoga ti ne mogu pomoći. Najbolje bi ti bilo kontaktirati nekoga iz IT-a koji je zadužen za taj tvoj udaljeni server.

13 godina
neaktivan
Podešavanje printera

OK hvala, valjda će naići neko koga je morila ista tlaka..

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice