Nema fps razlike bilo to na low ili ultra

poruka: 8
|
čitano: 1.374
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav forumaši,

nadam se da sam pogodio sekciju, stoga moj problem bi glasio.
Nedavno sam kupio navedenu konfiguraciju:
8GB RAM
AMD Athlon x4 840 3.1ghz
Nvidia GTX 750Ti 2GB DDR5

Konfiguracija je prilično solidna te sam skinuo neke poznatije naslove igara kao što su GTA 5, Rust, CSGO, sve steam verzije i odlučio pokrenuti i vidjeti kako funkcioniraju na novom računalu. CSGO mi je na sve high pokrenulo sa oko minimalno 70 do max 160fps ali 125 stabilno što je prilično dobro ali siguran sam da može više, GTA 5 na high 60+ i uglavnom da ne odugovlačim, htio sam vidjeti koliko fps bi imao na low i promijenim ja na low kada ono nema razlike, razlika jedino nekih 10 fps što naravno nije normalno. CSGO sam pokrenuo na low i opet je vrtilo oko 125 fps stabilno. Sada mene zanima, koji problem bi to mogao biti te kako da ga otklonim jer sam siguran da postoji blokada. Čitao sam nešto o bottlenecku pa me zanima da li ja imam taj problem te kako bi ga uspio otkloniti ako imam pošto komp je star jedno tjedan dana.

Hvala !

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

pa problem lezi u starom procesoru, dakle ako zelis minimalni fps da ti bude veci moras imati novi cpu(veci ipc) i naravno sto veci takt(mhz)...stari quad cpu u 2015/2016g na 3,1 je sve samo ne jak(pogotovo ne u kombinaciji s grafama iznad 200€)!

probao sam taj athlon x4 u kombinaciji s gtx780 i to je neigrivo, dok s i5(haswell) ubija! razlika nebo i svemir! iako ni ta tvoja kombinacija nije losa! a BN lako sam izmjeris, stavis u igri sve na ultra(probaj bez AA) ako ti je cpu blizu ili na 100% imas BN!LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru, i sumnjao sam u to. Šteta što prije nisam predvidio to jer je sada gotovo, komp je kupljen tako da ću morat skupljati za novi CPU.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Nema fps razlike bilo to na low ili ultra
xXTheLostHero kaže...

Hvala na odgovoru, i sumnjao sam u to. Šteta što prije nisam predvidio to jer je sada gotovo, komp je kupljen tako da ću morat skupljati za novi CPU.

izmjeri prvo cpu i gpu usage, upalis gpu-z u pozadini + task manager i pokrenes gta v na recimo very high i fullhd! vozikaj se malo po gradu, pucaj malo okolo, pa koja explozija i alt-tab, pogledaj gpu-z i task manager i postaj ovdje! tu cemo sve da vidimo! ovak nekako:

lp

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.12.2015 18:04 (Stjepanj).
13 godina
neaktivan

Evo, izmjerio sam i igrao sam nekih 20-30 minuta malo misije, par eksplozija i malo vozikanja po gradu na Very High.

0 0 hvala 1
13 godina
protjeran

eto ti cisti primjer bootlenecka! dakle treba ti u grubo minimalno 30% jaci cpu ako zelis da ti ta 750ti daje 100% fps-a! sad mozes jedino overklokati taj x4 ako znas, no on treba biti poprilican da umanjis BN u odnosu na po defaultu noviji/jaci cpu!lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Na kutiji od X4 mi piše da je Max Turbo 3.8, a Base je 3.1, pa me sada zanima tvoje osobno mišljenje, da li mi se isplati oveclockati taj novi procesor ? Komp je tek tjedan dana star, a htio bih da dobijem više fpsa u nekim igrama pa sada ne znam koliko bi mi overclock pomogao u tome.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

ak je to na 3.8 onda nemas nikakve svrhe! uzivaj!lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: