E ovako moja matična je P5vd2-vm se, i ne podržava usb boot. Jel ima neki program da mogu napravit da mi boota sa USB-a i ako ne podržava USB boot?
Hvala unaprijed :)
E ovako moja matična je P5vd2-vm se, i ne podržava usb boot. Jel ima neki program da mogu napravit da mi boota sa USB-a i ako ne podržava USB boot?
Hvala unaprijed :)
Ne može. Ako postoji noviji BIOS koji podržava boot s USB-a onda je to jedino rješenje.
Hvala "MrBlc" :)
LOCK!
U biti, ima još jedna opcija koje sam se sad sjetio: postoji boot disketa koja ti omogućuje bootanje sa CD-a ili USB-a na bilo kojem kompu. Naravno, praktična upotrebljivost ovisi o tome za što ti treba.
Jel mislis na disketu pravu jer ako na nju mislis ja je nemam gdje stavit jer nemam taj utor.?
Jel mislis na disketu pravu jer ako na nju mislis ja je nemam gdje stavit jer nemam taj utor.?
A kakva je to kriva disketa? XD
Svaku boot disketu možeš pomoću UltraISO-a prebacit na CD, pa možeš bootati tu "disketu" s CD-a u odabrati da ti učita USB stick kao boot uređaj (naravno, to radiš svaki put kada bootaš s USB-a). Opet, ni ova mogućnost ti ne koristi ako želiš bootat s USB-a jer nemaš CD-rom.
Ako je neki drugi razlog zbog kojeg želiš bootat s USB-a, a ne uspiješ je naći na netu, mogu potražiti imam li još tu disketu i napraviti image, pa ti poslati, ali vjerojatno ne prije sljedećeg tjedna.
Postoji rješenje - Plop Boot Manager
Pošto imaš Sedmicu ,može se instalirati i kroz EasyBCD.
A pošto radi i na deset godina staroj matičnoj (kad je USB boot bio još SF) ,radit će na svakoj!
Postoji rješenje - Plop Boot Manager
Pošto imaš Sedmicu ,može se instalirati i kroz EasyBCD.
A pošto radi i na deset godina staroj matičnoj (kad je USB boot bio još SF) ,radit će na svakoj!
Kizo kako koristiti Plop Boot Manager?