Kao sto vidite po naslovu laptop se gasi sam od sebe.
Kada radim u Photoshopu, surfujem po internetu radi normalno tj. ne gasi se. Kada udjem u neku igricu igram 5-10min ugasi se. E sad nije to sve. Problem je u tome sto kada stavim u "Power Options" ATI Powerplay Settings da kada je na punjacu bude Maximize battery life (samo ga na punjacu koristim) (Pogledajte sliku bice vam jasnije) tada se ne gasi. Znaci tada mogu da radim sta hocu, ali kada stavim da bude Maximize performance onda kada igram neku igru gasi se. E sad meni je problem sto kada upalim Maximize battery life FPS u igrama opadne, nego kad je na Maximize performance.
Ukratko: Kada je ATI Powerplay Settings na Maximize battery life - ne gasi se | Kada je na Maximize performance gasi se.
Laptop je ciscen, stavljana termalna pasta. Svaka vrsta operativnog sistema probana od XPa do 10tke, uvek isto. Temperature na laptopu su normlane, mogu okaciti sliku ukoliko je potrebno.
Problem je vrlo cudan, ako neko zna nesto, bilo sta, neka napise, bice od pomoci.
*EDIT: Sad ne znam da li je ovo softverski ili hardverski problem. Pa sam napisao ovde u softverske probleme.