Laptop se ugasi odjednom

poruka: 20
|
čitano: 9.932
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Laptop se ugasi odjednom - ATI Powerplay problem

Kao sto vidite po naslovu laptop se gasi sam od sebe.

Kada radim u Photoshopu, surfujem po internetu radi normalno tj. ne gasi se. Kada udjem u neku igricu igram 5-10min ugasi se. E sad nije to sve. Problem je u tome sto kada stavim u "Power Options" ATI Powerplay Settings da kada je na punjacu bude Maximize battery life (samo ga na punjacu koristim) (Pogledajte sliku bice vam jasnije) tada se ne gasi. Znaci tada mogu da radim sta hocu, ali kada stavim da bude Maximize performance onda kada igram neku igru gasi se. E sad meni je problem sto kada upalim Maximize battery life FPS u igrama opadne, nego kad je na Maximize performance.

Ukratko: Kada je ATI Powerplay Settings na Maximize battery life - ne gasi se | Kada je na Maximize performance gasi se.

Laptop je ciscen, stavljana termalna pasta. Svaka vrsta operativnog sistema probana od XPa do 10tke, uvek isto. Temperature na laptopu su normlane, mogu okaciti sliku ukoliko je potrebno.

Problem je vrlo cudan, ako neko zna nesto, bilo sta, neka napise, bice od pomoci.

*EDIT: Sad ne znam da li je ovo softverski ili hardverski problem. Pa sam napisao ovde u softverske probleme.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.2.2018 17:34 (Jockz02).

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Laptop se ugasi odjednom - ATI Powerplay probl

Svaka vrsta operativnog sistema probana od XPa do 10tke, uvek isto....

Samim time ustanovio si da je problem hardware-ske prirode!

Istu stvar imam i ja na svome desktop racunalu,ugasi se sam od sebe,bez obzira na to sta radio,uglavnom to uradi jednom dnevno i to je to!

To mi se desavalo prije rijetko 1 mjesecno,ali sam zanemarivao i pripisao problem jeftinome napajanju koje imam!

Naravno,kada mi je garancija istekla,otisao sam u servis di su ustanovili da moja ATI r7 ima gresku zbog kojega se komp gasi!

Popravak je skuplji nego sama grafa,tako da JBG!

Eto kolega,vjerovatno je i tebi grafa u banani

Ako želiš pobijediti,ne smiješ izgubiti!
9 godina
neaktivan

Ja imam integrisanu graficku. Problem je sto meni radi kada je maximize battery life, a na maximize performance nece. Da je problem u grafici gasio bi se on na oba podesavanja. Bar ja tako mislim.

9 godina
Re: Laptop se ugasi odjednom
Na maximize battery life se ne gasi jer kao sto i ime govori, maksimizira trajanje baterije, a kak to radi? Oslabi cpu i ostalo, ne dolazi do takvog opterecenja i ne gasi se. Inace bi reko da je temperatura al posto si napisal da su normalne, vjerojatno je neki dio u kvaru i kad se malo vise optereti onda se ugasi da ne dode do ostecenja...
9 godina
neaktivan

Moguce, samo sta je u kvaru. Evo slika temperatura.

9 godina
Skini neki program s kojim ces vidjet temperature unutar igre pa gledaj stalno temperaturu i vidjet ces jel temperatura ili neki kvar
9 godina
neaktivan
blackeagle29 kaže...
Skini neki program s kojim ces vidjet temperature unutar igre pa gledaj stalno temperaturu i vidjet ces jel temperatura ili neki kvar

Evo uradio sam, prvi CORE vrti 55-56, drugi 56-57

9 godina
Ta je temperatura trenutak prije gasenja?
9 godina
neaktivan
blackeagle29 kaže...

Ne nije se ugasio sto je vrlo zanimljivo. Stavio sam ga na High Performance gde je ATI Powerplay na Maximaze performance, proverio sam, i igrao igru Rules of Survival, igrao sam igru punih 1h, temp je bila ta sto sam naveo, oko 55c, i nije se ugasio. A kada udjem u CS 1.6 ili GTA San Andreas ugasi se posle 5min. Zanimljivo.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.2.2018 23:15 (Jockz02).
16 godina
odjavljen
Jockz02 kaže...
blackeagle29 kaže...

Ne nije se ugasio sto je vrlo zanimljivo. Stavio sam ga na High Performance gde je ATI Powerplay na Maximaze performance, proverio sam, i igrao igru Rules of Survival, igrao sam igru punih 1h, temp je bila ta sto sam naveo, oko 55c, i nije se ugasio. A kada udjem u CS 1.6 ili GTA San Andreas ugasi se posle 5min. Zanimljivo.

Sa time da su ove potonje dvije igre dx9, a RoS je dx11, ako se ne varam... Mozda problem lezi u tom 'grmlju'...

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.2.2018 23:35 (Mrgud Veliki).
9 godina
neaktivan

Sta onda treba da igram dx9 igre na maximize battery life a dx11 kako hocu?

16 godina
odjavljen
Laptop se ugasi odjednom

Nah... To je nagadjanje... No mozes vidjeti kako ce se ponasati. Onda bi problem mogao biti i u driverima ili u nekoj postavci u njima.

No. Izgleda da je nesto sa samim laptopom problem.

Nista. Drzi ga na max. bat. life i 'klokni' ga sa necime na vrijednosti max. perf. (na kojima znas da radi da ne bi bilo veselja)

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.2.2018 17:30 (Mrgud Veliki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ok drzacu ga na max bat life ako nema resenja, a klok ne bi koristio jer nema po netu postavki do koje moze najvise, strah me je da ne bude veselja :D

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.2.2018 18:37 (Jockz02).
9 godina
neaktivan

Evo sad sam skinuo Zulu i igrao nekih 30-40min i nije se ugasio. Sto me dovodi do zakljucka da se na "novije" igre ne gasi?

17 godina
Laptop se ugasi odjednom

Najvjerovatnije pregrijavanje GPU ili CPU.

Instaliraj program MSI Afterburner, namjesti u opcijama da ti prikazuje temperaturu procesora,grafičke kartice.

Evo ti jedan random tutorial kako ćeš namjestiti program.

Kada upališ igru izbacit će ti u uglu ekrana podatke o temepraturi CPU, GPU pa napravi screenshot i postaj na forum da vidimo.

Sve sa max battery performance i u igrama kada se gasi laptop.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Laptop se ugasi odjednom

Eto padobranca...

Temperature su koliko vidim izmjerene odavno i radi se o integrianoj grafickoj.

Sto sve lijepo pise da nije lijeno citati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Mrgud Veliki kaže...

Eto padobranca...

Ne seri Mrgude, utilization GPU 0 - 10% Max na slici... što znači da laptop prema mjerenjima nije bio opterećen pa prema tome slika i mjerenje je bezvrijedno.

Drugo, Afterburner mu prikazuje realtime i može se odmah uvjeriti.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
16 godina
odjavljen
boxer kaže...
Mrgud Veliki kaže...

Eto padobranca...

Ne seri Mrgude, utilization GPU 0 - 10% Max na slici... što znači da laptop prema mjerenjima nije bio opterećen pa prema tome slika i mjerenje je bezvrijedno.

Drugo, Afterburner mu prikazuje realtime i može se odmah uvjeriti.

Wow... Kultura i odgoj 'prste' na sve strane... Cestitke roditeljima...
Ajde sada citaj i dalje gdje je naveo temperaturu pod opterecenjem.

9 godina
neaktivan
Laptop se ugasi odjednom

Brate ako je pregrejavanje zasto bi se gasio na CS 1.6 a na Zulu ne bi, a Zula je zahtevnija od CS 1.6?

Nije mi problem mogu izmeriti i sa MSI Afterburn temperature.

0 0 hvala 0
17 godina
Mrgud Veliki kaže...

Wow... Kultura i odgoj 'prste' na sve strane... Cestitke roditeljima...
Ajde sada citaj i dalje gdje je naveo temperaturu pod opterecenjem.

Nemoj da bezveze lupetaš i napadaš. Pročitao sam čitavu temu prije prvog posta, tako da priču o padobrancima sačuvaj za sebe.

Nigdje nije navedena temperatura GPU, tako da je savjet validan. Temperature nisu izmjerene realtime u igrama na kojima se gasi laptop.

Ako se laptop gasi baš u CS /GTA SA onda se motre prvo temperature CPU/GPU i ostale MBO, HDD. Pa tek onda kada se sve eliminisalo preći na neke druge pretpostavke mogućih uzroka gašenja.

Mislim na kraju svega svejedno mi, mađioničarskim trikovima si odredio da se laptop gasi zbog DX9, a ne zbog nečega drugog. U životu nisam doživio niti čuo da se PC/laptop gasi zbog DX, eventualno da crasha igra ili izbaci DX error... Ko hoće neka posluša savjet, poštujem i tko misli da ne treba. Ali me nervira kada se nađe netko tko će sa visine napadati bezveze a problem još nije niti otkriven kako treba.

Jockz02 - Ne mora značiti, ako je novija da bi trebala biti i zahtjevnija. Meni je jedna starija RPG igra nabijala temp GPU skoro do 80 zbog uključenih extra postavki, dok novije npr. Witcher3 ili CoD2 WW za 10-15 C manje.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice