Laptop me zeza!

poruka: 10
|
čitano: 4.403
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Laptop me zeza!

Pozdrav svima ! Imam LAPTOP satellite l500 PSLJDE (  4 GB DDR 3 RAM, Pentium(R) Dual-Core CPU  t4400 @2.20 GHz , ATI Radeon HD 4500 512 MB i HDD 500 GB ) Imam windows 7 32 bita i očitava mi samo 3 GB ram memorije, a na win7 64 - bit mi očita sve radne memrojie ali ne mogu igrati igre jer mi steka dosta na smanjenu rezoluciju ! neznam koji win da stavim na laptop win XP mi se ne svidja jer na njemu imam neki problem u gasenju kada igram igrice ( kada igram 1-2 h igru izbaci mi plavi ekran, kao da se pregrije.. to na 7 nisam imao jedino osim kada sam nesto zbrkao pa sam popravio . ) drajvere na toshibinoj stranici ima BIOS update i bojim se instalirati ! Treba mi program ( patch ) koji ce mi očitati punu radnu memoriju na 32 - bitnom sistemu i neznam dal da instaliram sve programe koje mi nude toshibine stranice za moj laptop ? Molim vas pomagajte neznam sta je s laptopom .. !! imam ga tek 1 god i 3 meseca! HVALA UNAPRED! {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Laptop me zeza!
Dejan6364 kaže...

Pozdrav svima ! Imam LAPTOP satellite l500 PSLJDE (  4 GB DDR 3 RAM, Pentium(R) Dual-Core CPU  t4400 @2.20 GHz , ATI Radeon HD 4500 512 MB i HDD 500 GB ) Imam windows 7 32 bita i očitava mi samo 3 GB ram memorije, a na win7 64 - bit mi očita sve radne memrojie ali ne mogu igrati igre jer mi steka dosta na smanjenu rezoluciju ! neznam koji win da stavim na laptop win XP mi se ne svidja jer na njemu imam neki problem u gasenju kada igram igrice ( kada igram 1-2 h igru izbaci mi plavi ekran, kao da se pregrije.. to na 7 nisam imao jedino osim kada sam nesto zbrkao pa sam popravio . ) drajvere na toshibinoj stranici ima BIOS update i bojim se instalirati ! Treba mi program ( patch ) koji ce mi očitati punu radnu memoriju na 32 - bitnom sistemu i neznam dal da instaliram sve programe koje mi nude toshibine stranice za moj laptop ? Molim vas pomagajte neznam sta je s laptopom .. !! imam ga tek 1 god i 3 meseca! HVALA UNAPRED! {#}

1. Zezaj i ti njega :)

2. 32bit windowsi ti mogu prepoznati max 3gb ram-a, a 64bit koliko god da imas

3. odnesi ga na servis na ciscenje ili se sam uputi u taj poduhvat prethodno naoruzan tutorijalima sa yt-a

4. 1g i 3mj nije "tek"

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan

hehe... dosta sam ga zezao sa rusenjem sistema, nije od prasine... cistio sam ga... ne mogu ga nositi na servis jer mi je istekla garancija, zato sto sam ga otvorio !  cistim ga do 7 puta u mesecu... msm samo di je protok zraka tamo ocistim, a rastavio sam ga samo jednom ! Jednostavno se ne mogu odlučiti da stavim 32 ili 64 bita...  ako ima patch za 4 gb na 32 bit onda super.. msm ima patch ali ga ne mogu naci.. imao sam ga prije, ali otisao sa hdd ... ako mozete da mi pomognete da ga nadjem ! :) 

13 godina
odjavljen

Kolko ja znam Toshiba ima 2 godine garancije - upravo pisem s njega . I da ti je vec otisao hdd {#}.

14 godina
neaktivan

Da ima 2 godine, ali kada ja otvorim sam bez ovlastenog servisa ja gubim tu garanciju, ja ne smem nista da diram na laptopu !  neznam sta da kazem, ako ga odnesem pa makar platio bojim se da necu dobiti svoje delove nazad :( jer kradu di stignu...  neznam hdd znam malo da koci ( malo vise ) on radi super ali nekada se  zna bas ono ubagirati kako da kazem ukociti da blokira  dok ga ne restartujem ! Neznam sta raditi ! a meni je super laptop i zbog igrica, a i zbog njegove same brzine !

13 godina
odjavljen

Jesi siguran da je hdd , da nije neka gamad ti se uvukla u lap . Probaj ga skenirat nekim antivirusom mozda ti ga to koci ? Mozda defragmentacija diska pa vidis ima li bad sektora .

Cudno da te disk silji nakon 1.5 g . Ponjusi tu po forumu ima razlicitih alata za ciscenje i odrzavanje hdd - a {#}.

14 godina
neaktivan

Skenirao sam laptop sa NOD smart antivirus jako je dobar antivirus i nije nista nasao ! sve super, malo pre sam skenirao sa hd tune pro i nista nije nasao.. videcu jos da ga sutra odnesem pa da oni vide u cemu je rec ! ali najverovatnije da necu odnet!  videcu jos.. sada srusiti sistem i staviti win 32 bit  i sve obrisati sa harda i kupiti si externi disk i sve cuvati na njemu ! 

Hvala na pomoci.. ako ima jos neko nesto da kaze neka kaze da se tema moze zakljucati :)

16 godina

-tema postoji (i patch +4GB), ali je to nema veze s igranjem i brzinom ili naslovom ove teme.

-prvo rješi probleme, uskladi želje i mogfućnosti VGA.

-ako ti se na 64bita rušio (i nešto s rezolucijom..?) tad je stvar do drivera, postavki, opet slabija VGA pa i kvar ili pregrijavanje su obično uzroci. Nikakve veze s 32-64 bita ili 3-4GB RAMA.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
Laptop me zeza!

super naslov

Smrt jednog čovjeka je tragedija, smrt milijuna - statistika.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nisam ga npsi da ga pregledavaju, srusio sistem stavio 32 bit win 7 ubacio patch za 4gb rama, izbacio sve nepotrebne datoteke, sve skenirao, nema virusa i sada radi lepo... HVALA sto ste mi pomagali :)) Pozdrav ;)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice