S konfom od 11.500 ne idu igre na max!? zaključana tema

poruka: 256
|
čitano: 38.588
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
S konfom od 11.500 ne idu igre na max!?

nemoj komplicirat ako ti 3DMark neće odvrtiti test na maximum tj Extreme postavkama nevalja ti grafička i to je to.Mora ti odvrtit test do kraja bez greške makar sa 3 sličice u sekundi

reklamiraj!!

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.12.2010 0:03 (schnellman).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RE: S konfom od 11.500 ne idu igre na max!?

ja imam amd 2.6 dual core, nvidia 9800gtx+, 2gb rama i igram crysis i najzahtjevnije igre na high grafici tak da ne znam zašto tebi šteka. reklamiraj grafičku, najvjerojatnije je ona najslabija karika u kompu, neispravna je, nema druge.

15 godina
protjeran
schnellman kaže...

osim toga sve sam ti napisao kaj moraš napravit ako to neznaš sam nekog si pozovi jer ako meni NFS HP2 radi na max( upravo ga igram) na generaciju starijem kompu mora i tebi bez ikakvog cukanja u igri( Meni radi i na 2048x1536 sto mi je max rezolucija monitora bez problema pa mora i tebi)a Ali da bi točno znao u čemu je problem moraš ići odpočetka a to sam ti već sve napisao i neda mi se ponavljat.mada me ova tema baš zabavlja.Pusti priče tipa probaj ovo i ono i kreni odpočetka.

Od početka ili otpočetka...

Znaš da je zabranjeno pljuvati po pločama i tvrditi postojanje "15 godina staža slaganja računala",

i biti nepismen?

Uostalom, dao sam ti linkove... Performanse u igrama su ovisne o ploče na standardnim brzinama hardwarea

kao i brzina automobila o broju ugrađenih zvučnika...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
neaktivan

Ja uvijek stavim na 1440x900resolution nekako mi pase nikad nestavljam na maximum jer nemogu steka a i nije potrebno bitni su -detalji u igrici- u opciji video to stavljam na najvise!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...
schnellman kaže...

osim toga sve sam ti napisao kaj moraš napravit ako to neznaš sam nekog si pozovi jer ako meni NFS HP2 radi na max( upravo ga igram) na generaciju starijem kompu mora i tebi bez ikakvog cukanja u igri( Meni radi i na 2048x1536 sto mi je max rezolucija monitora bez problema pa mora i tebi)a Ali da bi točno znao u čemu je problem moraš ići odpočetka a to sam ti već sve napisao i neda mi se ponavljat.mada me ova tema baš zabavlja.Pusti priče tipa probaj ovo i ono i kreni odpočetka.

Od početka ili otpočetka...

Znaš da je zabranjeno pljuvati po pločama i tvrditi postojanje "15 godina staža slaganja računala",

i biti nepismen?

Uostalom, dao sam ti linkove... Performanse u igrama su ovisne o ploče na standardnim brzinama hardwarea

kao i brzina automobila o broju ugrađenih zvučnika...

Ne kužim kaj očeš reć? naxeem ti je malo više objasnio u koju klasu spada asrock a i nemoj vjerovat svemu kaj pročitaš na interneti  "svaki gazda svoga konja hvali" ima tu puno marketinga i reklame pa ne vjeruješ valja svemu kaj pročitaš? A i di si izvukao te bugarske stranice s testovima

15 godina
protjeran

Radim sa ASRock pločama 6 godina, mislim da meni testovi nisu potrebni,

niti da mi itko objašnjava stanje ASRocka...

S obzirom da sa ASRockom imam manje RMA zahtjeva u 12 mjeseci,

nego primjerice sa Gigabyteom u 3 mjeseca, to sve govori.

(da ne govorim da u 2009. godini dobijam priznanje eSys-a

kao najbolji mali partner sa jednom poslovnicom po broju prodanih

ASRock ploča u HR)

A broj prodanih ASRock ploča nasprem Gigabyte-u i Asusu zajedno u mojoj

firmi se omjer 30:1, i to sve govori.

Reći da je "ASRock prosječna ploča" je isto kao da kažeš da je Ford prosječan auto:

- Ne gleda se brand nego model. Dakle u svojih 15 godina iskustva to nisi naučio.

I nisu Bugarski linkovi nego priznati Poljski portal Overclock.Pl, no nepismeni 15to godišnji

"slagači kompljuktera"ne priznaju informatički superiornije Poljake naspram sebe.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.12.2010 1:36 (Don Kihoty).
17 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Radim sa ASRock pločama 6 godina, mislim da meni testovi nisu potrebni,

niti da mi itko objašnjava stanje ASRocka...

S obzirom da sa ASRockom imam manje RMA zahtjeva u 12 mjeseci,

nego primjerice sa Gigabyteom u 3 mjeseca, to sve govori.

(da ne govorim da u 2009. godini dobijam priznanje eSys-a

kao najbolji mali partner sa jednom poslovnicom po broju prodanih

ASRock ploča u HR)

A broj prodanih ASRock ploča nasprem Gigabyte-u i Asusu zajedno u mojoj

firmi se omjer 30:1, i to sve govori.

Reći da je "ASRock prosječna ploča" je isto kao da kažeš da je Ford prosječan auto:

- Ne gleda se brand nego model. Dakle u svojih 15 godina iskustva to nisi naučio.

I nisu Bugarski linkovi nego priznati Poljski portal Overclock.Pl, no nepismeni 15to godišnji

"slagači kompljuktera"ne priznaju informatički superiornije Poljake naspram sebe.

Prava je istina da većina neće skužiti razliku između ASRocka i ASUS-a dok im ne kažeš. Nije ni ASUS bog-zna-što iskreno, ali je bolji i klasu iznad.

Kad ćeš osjetiti razliku u kvaliteti komponenti na ploči: kad spojiš jako puno perifernih uređaja na USB, kad spojiš jako gladnu grafičku ili procesor, kad spojiš dvije ili tri grafičke, kad spojiš gladan procesor, nekoliko parova diskova u RAID i sl. Pa da vidiš kako osciliraju naponi, kako se smrzava, kako ne prepoznaje pola memorije, kako ne prepoznaje diskove, kako se POST vrti cijelu minutu i slično.

Ovo što muči autora teme nema nikakve veze s pločom i ako nije ništa overclockao, nebi apsolutno nikako trebalo utjecati na njegovo korisničko iskustvo.

Omjer prodanih ploča ne govori ništa bitno za ovu temu, osim o tome kako je prosjećna platežna moć domaćeg čovjeka jako niska i kako je mnogo ljudi nezaposleno ili s plaćama nedostojnima čovjeka i rada.

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.12.2010 2:19 (naxeem).
15 godina
protjeran

Pa mislim da ploča od 1100-1200 kn ne spada u klasu "ja sam povoljna ploča".

To možemo pričati za MBO u klasi do 500kn, gdje opet nema konkurencije (nema BIOSTAR-a kod nas

niti ECS black serije), jer MSI/Gigabyte/Asus ponuda do 500 je jad i bijeda.

Općenito, ne mijenjam konja koji pobjeđuje.

Što više RMA zahtjeva, to više problema (dakle zaprimi ploču,

pošalji na reklamaciju, čekaj ploču, dobij ploču,

uvedi ponovno ploču, javi kupcu, predaj ploču).

Jednostavnije je da se ploče ne kvare, na zadovoljstvo kupca i mene.

Općenito, pogledaj statistike po raznim drugim forumima, tipa XMS,

gdje na ASRockici i BIOSTARki dobiješ OC možda 1-2% manji nego kod 3-4X skupljoj ploči.

A o opremljenosti da ne pričamo. MSI ploča od 350$ (kod nas €) bez SATA3 i USB3.0?

Smiješno zar ne?

Ili Asus ROG Rampage III Extreme bez RAID supporta...

Smiješno zar ne?

Općenito, do 2007, do kad je Asus gurao ASRock kao svoje Azijsko trožište, do tad je ASRock bio prosjek,

bolji od ECS-a a lošiji od BIOSTAR-a, no od tad se sve promijenilo...

Isto se može reći i za mnoge druge stvari. Šta je LC-Power bio do prije 2 godine?

Budget napajanja koji je većinom koristio DELTA solucije (nije da su loše,

Asus, DELL i mnoga druga napajanja proizvodi DELTA, pa su solidne kvalitete),

no od tad se promijenilo dosta toga, em su počeli brandirati CWT, TT i mnoge druge,

tako da je kvaliteta na nivou (ali se plaća, nekad i više no potrebno).

Eto kod nas je Kingmax popularan zbog cijene. U zapadu je Kingmax kao za tebe ASRock,

dobar. Tebi je možda odličan, ali ja kažem Apacer. 10 godina jamstva na sve module, kick ass zar ne?

Primjera je puno, i previše. Isto kao što se pljuje po VTX3D grafikama, a u stvari su dio Palit grupe

(kao i mnogi drugi brandovi, makar mislim da je netko kupio Palit-a).

Osobno smatram neka svatko kupi što hoće.

Ako nekom treba ploča od 650$ sa 6 PCI-E x16 slotova, od kojih pola nikad neće koristiti,

neka si kupi. Ali bacio je novac.

Ja nikad nisam koristio više od 2 trajno, 3 eventualno za testanje, ali 6 je nepotrebno bacanje novca.

Tko god smatra da je za ovakvu konfu obavezna nekakva ROG Asus ploča, ili MSI slične cijene,

nek mu bude. 

Po meni tu fali SSD od min. 60GB, a ne ploča od 3-4k kn.

A 5870HD za 1920x1080 je ionako preslaba za 8xAA i 16xAF.

17 godina
neaktivan

Ja se dobrim dijelom slažem s tobom, pogotovo u dijelu u kojem si (možda slučajno) ukazao na to da je i model bitan, a ne samo marka. Ja sam puno zadovoljniji Gigabyteom, nego ASUS-om i ASUS ploču ću teško opet kupiti (bilo što ASUS-ovo zapravo).

Kingmax je govno i u nas.

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Ja se dobrim dijelom slažem s tobom, pogotovo u dijelu u kojem si (možda slučajno) ukazao na to da je i model bitan, a ne samo marka. Ja sam puno zadovoljniji Gigabyteom, nego ASUS-om i ASUS ploču ću teško opet kupiti (bilo što ASUS-ovo zapravo).

slazem se kaj se tiče Gigabyta i meni je bolji od ASUSA  i sa tim pločama sam uvjek bio super zadovoljan mada trenutno imam Asus ali samo zato kad sam si slagao novi komp nisam mogao naći gigu da podržava ddr3 za socket 775.(propao generalni zastupnik Ve-mil i HG-spot u problemima itd)Asrock nisam nikad imao i nemisli u dogledno vrijeme ali nikad se nezna,u IT industriji se sve brzo mjenja

Ja sam prvu ploču od Gigabyte-a kupio do su još bili relativno nepoznati brend i od onda sam zadovoljan sa njima. A kolegi fanu Asrocka poručujem samo da se malo manje pjeni jer nije dobro za živce.

pozdrav

17 godina
neaktivan

Gospodina iznad se može shvatiti i iz poslovnih razloga: obranom ASRocka podiže njegovu prodaju, a očito je da od prodaje ASRocka koristi imaju ASRock, eSys i gospodin. {#}

15 godina
protjeran
naxeem kaže...

Gospodina iznad se može shvatiti i iz poslovnih razloga: obranom ASRocka podiže njegovu prodaju, a očito je da od prodaje ASRocka koristi imaju ASRock, eSys i gospodin. {#}

Da je ASRock loš brand, nebi ga MSan počeo uvoziti.

Da imam neke koristi, nemam.

Ja ću i dalje ljudima uvjek prvo ponuditi ASRock.

Ako kažu ne, onda njima po volji.

S tim ako su baš za Asus, uvjek napomenem MSAN-ov trom servis

koji traje minimum 30 dana, a nekad i 42-43 dana...

eSys, ASBIS, MOL, svoje servise riješavaju u roku od 2 do 7 dana MAX (osim ako baš nemaju robe).

PS - @ DR.15GodXP - Ve-Mill nikad nije bio generalni uvoznik za GA ploče, uvjek je to bio MSAN, kao i dan danas.

Tu je još i MOL, ali ti to nažalost ne znaš.

17 godina
schnellman kaže...
naxeem kaže...

slazem se kaj se tiče Gigabyta i meni je bolji od ASUSA  i sa tim pločama sam uvjek bio super zadovoljan mada trenutno imam Asus ali samo zato kad sam si slagao novi komp nisam mogao naći gigu da podržava ddr3 za socket 775.(propao generalni zastupnik Ve-mil i HG-spot u problemima itd)Asrock nisam nikad imao i nemisli u dogledno vrijeme ali nikad se nezna,u IT industriji se sve brzo mjenja

Ja sam prvu ploču od Gigabyte-a kupio do su još bili relativno nepoznati brend i od onda sam zadovoljan sa njima. A kolegi fanu Asrocka poručujem samo da se malo manje pjeni jer nije dobro za živce.

pozdrav

Ne pjeni se on nista, onaj ko se pjeni si ti, covjek radi godinama ali radi ne "bavi se" i zna posao..

Asrock ploca je solidna ploca, prije nekoliko godina su bile predmet sprdnje kao i lc power napajanja..

osobno sam imao sa i5 konfom asrock p55 extreme plocu, da stvar bude bolja ta ploca je bila bolja od svih ostalih ukljucujuci asus, gigabyte ,msi(koje su bile dosta skuplje) u raznim testiranjima a kao najbolja i to uvjeriljivo je bila bas u igrama znaci uvijek sa njoma si imao 2-5 fpsa vise u bilo kojoj igri.

Gigabyte je osobno katastrofa sve low end mid end ploce su im skart.. em prilkom ucitavnja windowsa ponekad se zna usb sam od sebe "zblesirat" pa kako bi usao u bios moram istekat pa ustekat is usba porta tipkovnicu i tak te stvari...fala bogu sa ovom trenutnom gigabyticom nemam takvih problema jos..(ova ploca je katastrofa za oc- pa eto..)

ovo mi se nije desilo samo na 1 gigabytici nego na njih 10-tak..

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.12.2010 13:10 (toxic).
15 godina

Uff...Otisli ste daleko u {#}

My Life Is A Very Serious Game...
15 godina
neaktivan

Dakle da zaključimo, autor teme ima nerealna očekivanja od svog novog silicijskog ljubimca, a sa grafičkom je sve u redu!

Sada je red na moderatorima!{#}

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
godo kaže...

Dakle da zaključimo, autor teme ima nerealna očekivanja od svog novog silicijskog ljubimca, a sa grafičkom je sve u redu!

Sada je red na moderatorima!{#}

Nije u redu jer BC2, F1, Liberty City ili DiRT 2 ne bi mu trebali trzati niti na maksimalnim postavkama. Osobno sve navedene igram glatko na very high i AA 4x na 1680x1050. 5870 bi to trebala i morala gurati na max.

Crysis je druga priča, na very high Full HD se još može igrati no sa AA nema šanse da ide glatko.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice