S konfom od 11.500 ne idu igre na max!? zaključana tema

poruka: 256
|
čitano: 38.593
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
S konfom od 11.500 ne idu igre na max!?

S tom konfom ne bi trebao imati takvih problema koje navodiš i točka iako bi Intel + Nvidia bila bolja kombinacija. Na 3D Mark-u koji si pokrenuo mi je nešto slabi rezultat, jer meni 17k  i nešto daje Nvidia gtx460  na Intelu i5   760 s 4 Gb RAM-a.

Neka netko tko se razumije isključi u BIOSU sve one opcije za štednju energije (ne znam kako se to zove u BIOS-u od ASrocka) da ne spušta takt procesora kad računalo nije opterećeno. Moguće je da se presporo poveća takt procesoru kad je pod opterećenjem pa dolazi zbog toga do trzanja. Isto to napravi s grafičkom jer i ona ima opciju spuštanja takta ovisno o opterećenju i temperaturi. Ako onda igre rade bez trzanja i bitno fluidnije problem bi se trebao riješiti novim BIOSOM i drajverima. Ne znam kako je s ATI-jem ali ja sam zbog sličnih problema mijenjao BIOS na jednoj 8800GTX-ici pa je onda radila puno bolje, tj. igre su konačno postale igrive

Druga opcija bi bila stavljanje grafičke u drugi PCI-Ex utor pa provjeri score na 3D Marku da vidiš ima li razlike jer je moguće da te zeza propusnost prvog PCI-Ex utora (čipset na ploči)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: S konfom od 11.500 ne idu igre na max!?

puno stvari je moguce moguce je da hard nije u potpunosti ispravan ili nije dobro spojeno sve...to su sve nagadanja to da se on u to vise razumije pa onda sam moze redom rijesavati sta je sta nije! kako vidim softwerski problem nije zato sto je na tom polju sve isprobao!

My Life Is A Very Serious Game...
17 godina
neaktivan
_CR7_ kaže...
Pozz...ljudi dali je moguce da sa ovom konfom ne idu igre na max...neznam sta da napravim...necu se smirit dok to ne rijesim...das tolko para za konfu snimis igru i ostanes paff...jel moguce da sam negdije pogrijesio u slaganju (misim da je nemoguce kad sastavljas s takim komponentama)...igre koje ne idu na max:Crysis warhead,GTA Liberty city,Formula1.Dirt2...u nekoj igri vise a u nekoj manje "steka"...!?

PLZ POMOC...HVALA UNAPRIJED!!

Windows 7 64-bit
Procesor:INTELCore i7 930
Grafa: PCI-E SAPPHIRE ATI
RADEON HD 5870 DX 11
Memorija:PC-12800, 6 GB, CORSAIR CMX6GX3M3A1600C9, DDR3 1600MHz, KIT 3x2 GB
Maticna:ASROCK X58Extreme3 Intel X58 DDR3
Napajanje: 650W, CORSAIR
Hladnjak:ARCTIC COOLING Freezer Xtreme
Hard:640 GB
Monitor: Samsung 24 full hd
Mis-Tipkovnica: Logitech mx 5500
Kuciste:Thermaltake ARMOR

Nije sve u parama LOL...

It's so deep how can you be so shallow
17 godina

Mogel sam mu ja prodat svoj (rabljeni), sve radi picikato, a ostale smo mogli zapit :D

,,Baš i nije... COD je više razbibriga u odnosu na nadmoćni BF2.'' ROFLCOPTERIMAO
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nije sve u parama LOL...

...jebo ga ti htio sam dat maksimano para za sto bolje komponente da budem sto duze miran,a bogami bi i trebo sam da se utvrdi di je problem...

15 godina

A da mu neko pogleda preko tw je li  nešto krivo,tema se ovako razdužila.

Ja bi pogledao, ali sam noob.

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-softverski-problemi/pomoc-forumasima-preko-teamviewera/69530.aspx

BE HAPPY xD : )
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.12.2010 14:06 (Joe Cooker).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Joe Cooker kaže...

A da mu neko pogleda preko tw je li  nešto krivo,tema se ovako razdužila.

Ja bi pogledao, ali sam noob.

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-softverski-problemi/pomoc-forumasima-preko-teamviewera/69530.aspx

...pa sta mi ko moze pogledat??...mogu sve i ja sam pogledat sam reci sta te zanima...al misim da se vise nema sta jedino u biosu...jel moguce preko TW uopce uc u bios??..

15 godina
_CR7_ kaže...
...igre koje ne idu na max:Crysis warhead,GTA Liberty city,Formula1.Dirt2...u nekoj igri vise a u nekoj manje "steka"..

Šta podrazumijevaš pod " max podešenjima" ? Sve na max + AA i AF ?

15 godina
neaktivan
maks-rs kaže...
_CR7_ kaže...
...igre koje ne idu na max:Crysis warhead,GTA Liberty city,Formula1.Dirt2...u nekoj igri vise a u nekoj manje "steka"..

Šta podrazumijevaš pod " max podešenjima" ? Sve na max + AA i AF ?

...jeste..i rez full hd..

16 godina

U mom je slučaju "štekanje" uzrokovala Sapphire 5870 vapor-x OC. Iz Sapphirea supporta su mi dali novi bios, ali sve 3d aplikacije su trzale i dalje, i nakon 20min do sat vremena bc2 ili dirt2 bi zamrzla sistem uz crni ekran. U 2D je radila normalno. Odnio sam je natrag u trgovinu i uzeo drugu karticu. Ako imaš slične simptome,provjeri GPU

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Trzaju li igre kad isključiš/smanjiš AA i AF filtere? Za Crysis na max i x16 AA treba jak SLI/Cross setup.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

skini crysis i crysis warhead bench pa probaj odvrtit (moraš imati instalirane igre)

stvori mapu pa datoteke unzipaš u nju

pokreni na FBWHTool desnom tipkom miša i "run as administrator"

probao sam staviti svoj screenshot ali neće prebacit sliku niti peistat link tako da kad otvoriš ovu  stranicu http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=319987  kod forumaša chinobino klikni na : 
Framebuffer Warhead Benchmarking Tool v0.35 RC2 by japamd

baster
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Probaj instalirat Norton Antivirus, Crysis ce ti radit brze...

http://www.tomshardware.com/reviews/anti-virus-virus-scanner-performance,2777-3.html

{#}

Think locally, act globally...
14 godina
protjeran
schnellman kaže...

Vidim da imaš AŠROT matičnu ploču.Dao si 11.500 kuna i kupio ploču druge klase.Zar misliš da ploča nije bitna komponenta systema? pa na nju sve

stavljaš,proc,mem HD, grafiku,i sve te komponente komuniciraju međusobno preko ploče.Ne kužim zakaj si štedio na najbitnijoj komponenti.Da si kupio Gigybayt ili Asus matičnu vjeruj mi da mi ti cijeli system bio brži i stabilniji.

Ma on bolan treba GA-X58A-UD9 da mu ne šteka ni jedna igra...

SARKAZAM

um caruje dok snaga ne popizdi
14 godina
protjeran

ontopic:

za autora gore si rekao da ti igre štekaju na 1920x1080,AA do kraja,AF do kraja odvrnuti,pa brate smanji malo {#} nemožeš baš s tim sve na max igrati (možeš 80% igara) ali začudilo me to što ti šteka gta liberty city idi ti zamjeni grafu u trgovinu men se sve više čini da ona zahebava

um caruje dok snaga ne popizdi
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Pa što i meni GTA IV zna past ispod 40 fps-a s ovom konfom (11k) na 1920*1080 High setting, AA 2x, definition on... I to pogotovo po kiši i još noćnoj usput - katastrofa, ali to je više do igre valjda. Iako imam oriđiđi igre mislim da stvarno nema veze ako je pirat (a crack je Razor, Skidrow, Reloaded - ti momci znaju šta rade).

Si vis pacem, para bellum.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

moj savjet ti je da iskoristiš đoker "zovi frenda" pošto ti đoker "publika" nije pomogao a sam neznaš složiti komp.A trebao bi krenuti od početka.

1.uvjeriti se da je dobro sve spojeno nebi bilo loše sve raskopat i ponovno sastavit(kao što je već neko napisao) tak da si siguran daje sve sjelo da su memorije u dobrim slotovima ( ista boja slotova) itd itd..dali je hladnjak dobro sjeo na proc ko zna jesu ti stavili pastu na proc itd itd..

kad se uvjeriš da ti je s hardwareom sve ok

2.Isključiti u biosu sve nepotrebne gluposti(energy savere itd..) i uređaje koje ne koristiš (firewire 1394,serial port) i sve kaj ti ne treba ili ne misliš koristit.Malo si prouči knjižicu od matične

3.pokreni memtest86+ i odvrti ga da vidiš jel ima kakvih grešaka s memeorijom

4. ako je memtest ok pokreni prime95 i usput Real temp da vidiš temperaturu procesora dok ti vrti prime95 bar 2-3 sata da vidiš jel ti baca kakve   greške i kakva ti je temperatura proca na 100% opterečenja.U prime95 pokreni Torture test imaš više opcija za početak pokreni Small FFT-s test

Za kraj pokreni 3Dmark ali stavi u opcijama pod presets Extreme tak da je sve na full i odvrti test pa ćeš vidjeti rezultat.

ali mislim da bi bilo dobro da si iskoristiš đoker pogotovo ako nisi nikad sklapao komp i prćkao po opcijama u biosu.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

...ljudi meni steka need for speed SHFT I UNDERCOVER...znam da nisam to napiso al mislio sam j.... te igre kad sam ih vec prije preso na drugom kompu...jedine igre koje idu na max:call of duty:4,5,6 i 7 ide i GRID...malo cima i Bad Company2 i NFS HP kad vozim po kisnom vremenu..{#}.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ajmo ovako, pošto se tema otegla pa sam već neke stvari zaboravio, uzmimo dvije "jednako teške" igrice, i sad da li ti jedna od njih radi, a druga ne?

Ako je tako onda je sa kompom sve u redu, a problem je u igrici koja nije original!

Dakle, ako ti i samo jedna igra radi na max postavka kako treba, a ostale ne znači da je komp ok a da je problem u igri koja nije original.

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
godo kaže...

Ajmo ovako, pošto se tema otegla pa sam već neke stvari zaboravio, uzmimo dvije "jednako teške" igrice, i sad da li ti jedna od njih radi, a druga ne?

Ako je tako onda je sa kompom sve u redu, a problem je u igrici koja nije original!

Dakle, ako ti i samo jedna igra radi na max postavka kako treba, a ostale ne znači da je komp ok a da je problem u igri koja nije original.

...napiso sam gore koje idu a koje ne...COD 4,5,6 i 7bez greske a ostale stekaju neke vise neke manje...

15 godina
neaktivan

Nisam baš okorjeli gamer, pa se ne kužim toliko u zahtjevnost svake pojedine igre, ali ono što sam htio reći je to da ako jedna od tih "teških" dobro radi na najvišim postavkama, bila ona original ili ne, onda znači da se više ne moraš brinuti za svoju zvjerku, jer je komp ok, ali je problem u igri zato što je piratska.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.12.2010 19:05 (godo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
godo kaže...

Nisam baš okorjeli gamer, pa se ne kužim toliko u zahtjevnost svake pojedine igre, ali ono što sam htio reći je to da ako jedna od tih "teških" dobro radi na najvišim postavkama, bila ona original ili ne, onda znači da se više ne moraš brinuti za svoju zvjerku, jer je komp ok, ali je problem u igri zato što je piratska.

..ni jednu "tezu" igru ne mogu na max..

17 godina
neaktivan

šta kompliciraš? ako ti je šift i underkover  na starijem kompu radio na max a na ovom ne radi jel možeš ona zaključit u čemu je problem? igrica ili komp?

dobio si domaću zadaću kaj moraš napravit. ak si dao 11500 kn za  komp pa daj još 500 nekom ko zna  pa će ti složit da radi ili bar reći u čemu je problem ili zapali komp i miran si.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

A čuj ne mogu sve igre na max sa hd5870. Probaj ostaviti FullHD rezoluciju, a aa i af i još neku postavku malo smanjiti.

Ovo ti govorim zato što si u jednom od prijašnjih postova rekao da je sve ok na 1680x1050. Probaj! Mislim da će biti poboljšanja, ali nemoj sad sve na 50%.

I uostalom ne možeš očekivati da će ti svaka igra raditi na maximumu maximuma.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.12.2010 19:14 (godo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

ko god ti je reko da ces sa hd5870 moci svaku igrat igrat na max lago te je uzdus i poprijeko....

ti mozes igrat na high postavkama ali bez af i aa... na 1920 x 1200 i slicnim rezama taj aa i af ti ne donose bas nista..

tako da probaj iskljucit aa i af pa vidi tada.

imo sam hd5870 pa znam sta moze sta ne.. crysis na max postavkama ne radi dobro niti sa hd5970 koju sam takoder imao.

gta IV je shebana igra. port sa konzole itd...

kazem probaj bez aa i af, ako i tada steka pogotovo nfs serijal onda nes ne stima

Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
schnellman kaže...

šta kompliciraš? ako ti je šift i underkover  na starijem kompu radio na max a na ovom ne radi jel možeš ona zaključit u čemu je problem? igrica ili komp?

dobio si domaću zadaću kaj moraš napravit. ak si dao 11500 kn za  komp pa daj još 500 nekom ko zna  pa će ti složit da radi ili bar reći u čemu je problem ili zapali komp i miran si.

..ma nisi skonto..

15 godina
neaktivan
toxic kaže...

ko god ti je reko da ces sa hd5870 moci svaku igrat igrat na max lago te je uzdus i poprijeko....

ti mozes igrat na high postavkama ali bez af i aa... na 1920 x 1200 i slicnim rezama taj aa i af ti ne donose bas nista..

imo sam hd5870 pa znam sta moze sta ne.. crysis na max postavkama ne radi dobro niti sa hd5970 koju sam takoder imao.

kazem probaj bez aa i af, ako i tada steka pogotovo nfs serijal onda nes ne stima

...nesteka jedino kad smanjim rezoluciju..

17 godina
_CR7_ kaže...
toxic kaže...

...nesteka jedino kad smanjim rezoluciju..

ko ti je sastavljao komp?

15 godina
neaktivan

...jel to bitno...kaki je taki je nema tu vise promjene...al po mom misljenju sve bi igre trebale na max...sa 5970 ti nije isla "kriza" na max  ma nemoguce!?..

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.12.2010 19:32 (_CR7_).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo zaključili smo da ti nije greška u kompu, nego jednostavno 5870 nije u stanju tjerati baš sve na fullhd sa filtrima aa, i max detaljima. Isključi aa iaf i ići će ti normalno

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice