S tom konfom ne bi trebao imati takvih problema koje navodiš i točka iako bi Intel + Nvidia bila bolja kombinacija. Na 3D Mark-u koji si pokrenuo mi je nešto slabi rezultat, jer meni 17k i nešto daje Nvidia gtx460 na Intelu i5 760 s 4 Gb RAM-a.
Neka netko tko se razumije isključi u BIOSU sve one opcije za štednju energije (ne znam kako se to zove u BIOS-u od ASrocka) da ne spušta takt procesora kad računalo nije opterećeno. Moguće je da se presporo poveća takt procesoru kad je pod opterećenjem pa dolazi zbog toga do trzanja. Isto to napravi s grafičkom jer i ona ima opciju spuštanja takta ovisno o opterećenju i temperaturi. Ako onda igre rade bez trzanja i bitno fluidnije problem bi se trebao riješiti novim BIOSOM i drajverima. Ne znam kako je s ATI-jem ali ja sam zbog sličnih problema mijenjao BIOS na jednoj 8800GTX-ici pa je onda radila puno bolje, tj. igre su konačno postale igrive
Druga opcija bi bila stavljanje grafičke u drugi PCI-Ex utor pa provjeri score na 3D Marku da vidiš ima li razlike jer je moguće da te zeza propusnost prvog PCI-Ex utora (čipset na ploči)