S konfom od 11.500 ne idu igre na max!? zaključana tema

poruka: 256
|
čitano: 40.263
|
moderatori: pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
S konfom od 11.500 ne idu igre na max!?

mislim da sam imao isti problem,igrao modern warfare 2 kao i obićno majedanput zapinje!!!!!!

ja instalirao druge drivere za grafiku,zvuk,update direct x,net framework i radi.

zapamti,za grafiku instaliraš drivere tako da kad skineš driver (setup) pokreneš i klikneš dolje na unnistal i kad bude gotovo izać ć e ti iz aplikacije.onda opet uđeš i install.

i provjeri ti da li ti je sve dobro sjelo u kućištu,oću reći napajanje ,sata konektori.......

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

..eo vratio sam 64-bit Windowse,snimio zadnje drajvere za maticnu i grafu pa bumo vidli kaj ce bit...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

...ma nis novo...odma snimio dirt2 i isti klinac ko i prije...uzas gadi mi se sve to vec...{#}

..idem pucat..

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.11.2010 23:00 (_CR7_).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ne znam šta da ti kažem,to je novi komp.........

stavi ruku na ćipset.....nemoguće da je ćipset prigorio....

dešava se ako igraš igru na niskim rezolucijama da štekaje,normalno ako je jak kompjuter,tako da u igrama digni rezoluciju i detalje na max......

0 3 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: S konfom od 11.500 ne idu igre na max!?

dešava se ako igraš igru na niskim rezolucijama da štekaje,normalno ako je jak kompjuter,tako da u igrama digni rezoluciju i detalje na max......

Hahahhahahahahahhaha

Zastajkuje jer ne moze od smijeha ili sta ;)

Hahhahahahhahaha

:)
16 godina
neaktivan

nije to smiješno,najveće isprike korisnicima koji imaju asrock ploću,zato jer je  jednoj osobi isto tako bilo.

i na kraju je ćipset prigorio (northbridge).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

taj ćipset neka zajebata stvar ;)

:)
15 godina
neaktivan
Terminator91 kaže...

nije to smiješno,najveće isprike korisnicima koji imaju asrock ploću,zato jer je  jednoj osobi isto tako bilo.

i na kraju je ćipset prigorio (northbridge).

...jel mos mal pojasnit sta mu se tocno  desilo i sta je oslo na ploci??...

16 godina
neaktivan

svaka ćast ASROCK-U ali ja volim ASUS.

vidi probaj stavit ruku na ćipset-e,na one pasivne hladnjake,ako nemožeš držat prst duže od 3 sekunde onda je ćipset.

ali nnemoj se puno zahebavat,zovi servis.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Terminator91 kaže...

svaka ćast ASROCK-U ali ja volim ASUS.

vidi probaj stavit ruku na ćipset-e,na one pasivne hladnjake,ako nemožeš držat prst duže od 3 sekunde onda je ćipset.

ali nnemoj se puno zahebavat,zovi servis.

...nesmem otvarat kuciste...gubim garancija...znas sta ti ocu rec...ode sve gotovo...a di to da stavim ruku??..

16 godina
neaktivan

trebao bi staviti ruku u kućište,ali radije nazovi serrvis i reci im u ćemu je problem.

i riješit će ti oni u kratkom vremenu.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

kad si instalirao windows ,jesi botao pa formatirao pa onda instalirao ili windows preko windowsa?

najbolje je bootati pa onda...

0 0 hvala 0
18 godina

Jesi probao sa Windowsima XP?

Think locally, act globally...
15 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...

Jesi probao sa Windowsima XP?

...haha...nepada mi napamet vise rusat windowse dost mi vise...ma moraju letit igre i s owim windowsima...

18 godina
neaktivan

jesi probao odnjeti komp "stručnjacima" u dučan u kojem su te oženili za 11500 kn pošto je pod garancijom i nesmiješ ga otvarat.Možda je neko jeo burek dok ga je sklapao pa ti je podmazao memoriju ili slot od grafićke ili ti je zaboravio nekaj do kraja uštekat.

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
schnellman kaže...

jesi probao odnjeti komp "stručnjacima" u dučan u kojem su te oženili za 11500 kn pošto je pod garancijom i nesmiješ ga otvarat.Možda je neko jeo burek dok ga je sklapao pa ti je podmazao memoriju ili slot od grafićke ili ti je zaboravio nekaj do kraja uštekat.

...moguce heh...al pazi fore kad sam oso po kuciste donio ga doma spojim kad ono pise hard odspoje hm ja tamo sutradan oni spoje kod sebe kod nji valja...dojdem doma spjim ja kod sebe valja i kod mene...al mislim da lik sere jel otvorio je kuciste nes je cacko i onda je tek valjalo a kaze nije nis bilo odspojeno...bio hard odspoje 100%...neznam sta da mislim jel tamo di sam narucivo u trgovini oni to nece nis dirat jel neznaju nego salju za zagreb tam im je servis tak da bi moro cekad to kuciste ko zna kolko dok oni isprobaju...a neda mi se cekat...jbt ceko sam 15 dana dok su ga sastavili...

18 godina
neaktivan

to ti je škola za ubuduće,moš mislit kak oni paze kaj rade još ak imaju neku crkavicu od plaće j..e im se jel sve dobro spojeno jel memorija dobro sjela itd itd..Za te novce ja bi im rekao da mi ili odma naprave  kak treba ili neka vrate lovu kakvo čekanje pa nisi kupio komp da čačkaš po njemu nekaj stalno nego da radi kak treba.Ja vjerujem samo sebi kad slažem komp i 2x sve provjerim.A te nazovi gejmerske konfiguracije iz dučanu se slažu po principu stavi ono čega ima najviše na lageru ili ono kaj je najskuplje a najslabije ide.

5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Što se tiče garancije, zaboravi na nju, ionako si rekao da sada nećeš reklamirati komp zbog previše čekanja. Na svaku pojedinu komponentu imaš posebno garanciju!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
_CR7_ kaže...
Pozz...ljudi dali je moguce da sa ovom konfom ne idu igre na max...neznam sta da napravim...necu se smirit dok to ne rijesim...das tolko para za konfu snimis igru i ostanes paff...jel moguce da sam negdije pogrijesio u slaganju (misim da je nemoguce kad sastavljas s takim komponentama)...igre koje ne idu na max:Crysis warhead,GTA Liberty city,Formula1.Dirt2...u nekoj igri vise a u nekoj manje "steka"...!?

PLZ POMOC...HVALA UNAPRIJED!!

Windows 7 64-bit
Procesor:INTELCore i7 930
Grafa: PCI-E SAPPHIRE ATI
RADEON HD 5870 DX 11
Memorija:PC-12800, 6 GB, CORSAIR CMX6GX3M3A1600C9, DDR3 1600MHz, KIT 3x2 GB
Maticna:ASROCK X58Extreme3 Intel X58 DDR3
Napajanje: 650W, CORSAIR
Hladnjak:ARCTIC COOLING Freezer Xtreme
Hard:640 GB
Monitor: Samsung 24 full hd
Mis-Tipkovnica: Logitech mx 5500
Kuciste:Thermaltake ARMOR

A sto ces, to ti je kad si snimio igru...

17 godina
protjeran

Ovo mora biti najgluplji thread na ovom forumu, inace cu biti jako tuzan.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

...jel postoji kaki program da vidim jel sve u redu u kucistu??..

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

postoji ! zove se "frend koji kuži kompjutere" pa najbolje da pokreneš taj program da ti provjeri jer ti sve dobro složeno.Taj program će ti znati i kaj

dalje treba napraviti a nije ni skup može te koštat eventualno par pivica nakon obavljenog posla. he he.A ako nemaš taj program onda si u problemu.

18 godina
neaktivan

Zaboravio sam ti napisat.Program pokrečeš pozivom na mobitel i odlaskom u dučan po pive.I pripazi nemoj kupiti previše pive da ti se program ne zblesira prije nego napravi dijagnostiku

3 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
_CR7_ kaže...
Pozz...ljudi dali je moguce da sa ovom konfom ne idu igre na max...neznam sta da napravim...necu se smirit dok to ne rijesim...das tolko para za konfu snimis igru i ostanes paff...jel moguce da sam negdije pogrijesio u slaganju (misim da je nemoguce kad sastavljas s takim komponentama)...igre koje ne idu na max:Crysis warhead,GTA Liberty city,Formula1.Dirt2...u nekoj igri vise a u nekoj manje "steka"...!?

PLZ POMOC...HVALA UNAPRIJED!!

Windows 7 64-bit
Procesor:INTELCore i7 930
Grafa: PCI-E SAPPHIRE ATI
RADEON HD 5870 DX 11
Memorija:PC-12800, 6 GB, CORSAIR CMX6GX3M3A1600C9, DDR3 1600MHz, KIT 3x2 GB
Maticna:ASROCK X58Extreme3 Intel X58 DDR3
Napajanje: 650W, CORSAIR
Hladnjak:ARCTIC COOLING Freezer Xtreme
Hard:640 GB
Monitor: Samsung 24 full hd
Mis-Tipkovnica: Logitech mx 5500
Kuciste:Thermaltake ARMOR

Pa po mom mišljenju kupio si lošu konfiguraciju.

Daj mi samo reci tko je slagao ovakve komponente?

Ti sam ili su ti prodavači slagali?

Promašaj 1. CPU nepotrebno bacanje novaca (i5 bi ti bio sasvim dovoljan, i7 nikad nećeš iskorisiti na nijednoj igri)

Promašaj 2. RAM po meni nepotrebno bacanje novaca 4 GB bi ti bilo sasvim dosta (i to neke sasvim prosjećene memorije)

Promašaj 3. Na uštedi novca sa CPU i RAM mogao si uzeti neku adekvatinju VGA (iako ni ova nije loše rješenje, ali je loša u ovoj kombinaciji)

Promašaj 4. HDD samo 640 GB? ako si se već raspištoljio sa novcima zašto nema 10.000 rpm diska? ili SSD?

Promašaj 5. MBO, zašto pobogu dati 1700 kuna za MBO a možeš dobiti jednako dobru i za 1000 kuna ?

Prije nego mi nabacate gomilu minusa, evo zašto mislim da je ovo loše

Ti sad imaš skoro "savršen" PC koji ne radi što od njega očekuješ (ti imaš Ral Madrid nogometnu momčad, ako kužiš kaj pričam)

Složiti najbolji komp je "umjetnost" jer treba izabrati prave komponente ne najskuplje i "najbolje"

Zapamti kad slažeš komp slažeš momčad, pa i prosjećne komponente mogu raditi skupa bolje od "zvijezda".

Slaganje kompjutera je umjetnost kompromisa i balansiranja.

Za drugi puta ili uzmi boljeg savjetnika ili se ti bolje informiraj.

Problem je da si pao na CPU i sve slagao oko CPU.a a ti se hoćeš igrati, za igranje se komp slaže oko VGA.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.12.2010 12:54 (Darky).
16 godina

ako je uzeo i7 bolje mu je  6gb rama zbog triple chanel-a

koja je dobra maticna za i7 od 1000kn?

Slazem se sa ostalim ali ako hoce potrositi 11500kn za komp pa nebi kupio i5 nikada vec i7

My Life Is A Very Serious Game...
16 godina
Darky kaže...

A po mom mišljenju ti imaš loše razmišljanje. Bez uvrede, ali to je tako. I odakle ti to da je HD5870 loša u ovoj kombinaciji? A još više mi nije jasno kakve sve ovo ima veze s tim da mu igre ne idu kako bi trebale na ovoj konfiguraciji.

Daleko od toga da mu i5+4gb ne bi isto koristio kao i ovo što je uzeo. Ali naravno, za manje novaca. Pogotovo bi bolje prošao jer je namjena igranje. Bolje bi prošao, jer bi dao prilično manje novaca.

Savjet za korisnika ove konfiguracije. Možeš ovdje do sutra razglabat u čemu je problem i nikad ga ne otkrit. Imaš garanciju, imaš. Pa fino odnesi računalo i gotovo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.12.2010 13:05 (zabranjeniples).
18 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...

A po mom mišljenju ti imaš loše razmišljanje. Bez uvrede, ali to je tako. I odakle ti to da je HD5870 loša u ovoj kombinaciji. A još više mi nije jasno kakve sve ovo ima veze s tim da mu igre ne idu kako bi trebale na ovoj konfiguraciji.

Gle za igranje je bitna VGA, CPU je tu da služi VGA, a u ovom slučaju je nepotrebno bacanje novaca na CPU.

Treba znati odabrati komponete, jer očito je da nešto ne štima, dovoljno dugo slažem kompove da znam da najbolje komponente skupa ne znače i dobar komp, već znaju biti puno problema (i to nedokučivih)

Ako i odnese komp na reklamaciju vratiti će mu da je sa kompom sve hardwerski u redu, da oni ne "garantiraju softverske" probleme.

I kaj onda?

@CroVandal

Znam i kužim na što ciljaš, ali nije sve u CPU. i kužim da je samo u 200 do 300 kuna razlike, ali to je moj stav.

Bolji balans za isti novac, slabiji CPU, bolja VGA, i bolji HDD.

Za komp bez kompromisa trebaš bar 20K kuna a i onda je pitanje kako će sve raditi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.12.2010 13:17 (Darky).
16 godina
Darky kaže...
u ovom slučaju je nepotrebno bacanje novaca na CPU.

Nigdje ja nisam rekao da i7 nije bacanje novaca, ako se slaže računalo kojem je prvenstveno namjena igranje. Ali brate, nije mi jasno odakle ti da je HD5870 loš izbor u ovoj kombinaciji. HD5870 i i7 nikako nije loša kombinacija.

Također mi nije jasno kakve sve to ima veze, jer ovo je konfiguracija na kojoj ne bi smjelo bit problema pri igranju igara.

Moj savjet svejedno stoji za garanciju. Ako čovjek ne zna riješit problem, ako mu ni jedan savjet ovdje na forumu nije pomogao, a čovjek se ne razumije u hardver. Onda je najbolje da fino odnese u servis i ispred njih sve upali. I to je to.

18 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...

Nigdje ja nisam rekao da i7 nije bacanje novaca, ako se slaže računalo kojem je prvenstveno namjena igranje. Ali brate, nije mi jasno odakle ti da je HD5870 loš izbor u ovoj kombinaciji. HD5870 i i7 nikako nije loša kombinacija.

Također mi nije jasno kakve sve to ima veze, jer ovo je konfiguracija na kojoj ne bi smjelo bit problema pri igranju igara.

Moj savjet svejedno stoji za garanciju. Ako čovjek ne zna riješit problem, ako mu ni jedan savjet ovdje na forumu nije pomogao, a čovjek se ne razumije u hardver. Onda je najbolje da fino odnese u servis i ispred njih sve upali. I to je to.

ovako, nisam skužio koliko je star taj komp (bar nigdje nisam vidio), ali po mom cjeniku jednako me košta u nabavi 5870 i 6870.

Ne bi smjelo, ali tu imaš nekoliko stvari:

CPU + MBO+chipset+VGA+HDD

negdje zapinje i tu je problem

Na papiru uvijek sve dobro izgleda, no u stvarnosti iskustvo kaže nešto drugo.

Prvo sumnjivo mjesto je HDD koji dramatično srozava i vrijednost CPU i VGA jer naprosto nije dovoljno brz za njih.

Pitanje broj 2. kako dotična MBO trpi i7 i ATI VGA i ovaj RAM gore (znam ne bi smjelo bit problema, ali...)

kaj se tiče servisa znam kako rade, i većinom imaju 17" monitore (jer u servisu se uvijek špara na opremi)

Kad taj komp ušetkaju na 17" monitor i 1024*768 i ako tamo ne zašteka kaj će onda?

drugo ima piratsku igru (svaki servis će reći da je igra kriva i tu prestaje svaka rasprava)

treće 3 dana budu vrtili 3d mark i sve će proći kako treba > rezlutat servisa je da je komp ispravan i da treba platiti diagnostiku

i opet je na početku.

I isto tako, možda samo treba raskopati i ponovo složiti komp (glupavo ali i to zna pomoći u ovakvim gremlin slučajevima)

No ja ne mogu dijgnosticirati problem odavde, već dati samo svoje profesionalno mišljenje i ja ne bih složio takav komp.IMHO

To kaj se netko ne slaže, pa to je njegovo (i tvoje) pravo i njegov (tvoj) novac.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.12.2010 13:34 (Darky).
16 godina
Darky kaže...

Gledaj!! Ovaj chipset i ova ploča u kombinaciji sa HD5870 ne smije imat nikakvih poteškoča ni problema. Isto tako ni s HDD-om, a ni s ovom memorijom koja je namjenjena upravo za ovu platformu. Druga je stvar, ako je nešto neispravno.

Ovo konfiguracija je složena kako treba bit složena.I igre bi trebale funkcionirat bez problema. Znači, jedina caka je, ako je nešto nije ispravno.

Postoji mogučnost i da je do drivera/falša skinutog OS-a i slično. Ali ako čovjeku ni jedan savjet sa foruma nije pomogao, a on, kolko sam shvati ne smije otvarat kutiju. Jedino što preostaje je servis i konstantno zahtjevanje da se to riješi. Za takve stvari garancija i služi.

Bilo bi dobro možda odvrtit kakav test za memoriju. Ne znam dal je več savjetovano, jer nisam čitao komplet temu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.12.2010 13:47 (zabranjeniples).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice