S konfom od 11.500 ne idu igre na max!? zaključana tema

poruka: 256
|
čitano: 39.366
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
S konfom od 11.500 ne idu igre na max!?

Ja sam svoje rekao, pametni su shvatili glupo mi je raspravjati s ekipom koji su se tek rodili kad sam ja počeo slagati kompjuter i kojima je tata kupio kom za igrice pa sad ne radi kak treba.Kad budete imali bar 15g staža i iskustva u slaganju konfiguracija za igrice onda možemo konstruktivno

raspravjati.

Moje su igrice sve krekirane i rade savršeno trenutno na procu E8400 klokanom na 3.6 asusovoj matičnoj 2 gige rama i Ati HD4870 igram sve igrice

na Max 1600x 1200 Kad mi neko od vas složi takvu konfiguraciju za igrice na kojem možeš sve igrati na max ona možemo raspravljati.

0 4 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: S konfom od 11.500 ne idu igre na max!?
_CR7_ kaže...

1.instaliro i opet isto

2.igra je pirat

3.nemam antivirus,al komp je star 2 mj i cim sam ga kupio odma sam snimio igre tak da nije ni stigo doc virus

4.probat cu defragmentirat disk...

hvala na savjetu..

1. OK

2. Moguće da je do same igre.

3. Ako si instalirao piratske igre, kako ti nije mogao ući virus?

4. OK

Reda radi, da te pitam koji hard disk, (sa koliko rpm-a) imaš

16 godina
neaktivan

desktop-personalize-dispaly-screen resolution-advanced-monitor i budeš videl   refresh rate

Sex is like Nokia (connecting people), like Nike (just do it), like Pepsi (ask for more) and like Samsung ( everyone is invited)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
kc-kb kaže...

desktop-personalize-dispaly-screen resolution-advanced-monitor i budeš videl   refresh rate

..nista se nije promijenilo,isto kak je bilo i prije!!..

15 godina
neaktivan
..sta kazete na GAME BOOSTER??...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Mah, badava trošim riječi na ovu raspravu. Vidim da su se počele spominjat godine i majčino mlijeko pa ću završiti s ovim.

@autor teme: Napravi ono što sam napisao na prethodnoj stranici.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
...recimo COD:Black OPS,Bad Company2,MOH 2010, NFS Hot Pursuit bez problema na max...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
schnellman kaže...

Ja sam svoje rekao, pametni su shvatili glupo mi je raspravjati s ekipom koji su se tek rodili kad sam ja počeo slagati kompjuter i kojima je tata kupio kom za igrice pa sad ne radi kak treba.Kad budete imali bar 15g staža i iskustva u slaganju konfiguracija za igrice onda možemo konstruktivno

raspravjati.

Moje su igrice sve krekirane i rade savršeno trenutno na procu E8400 klokanom na 3.6 asusovoj matičnoj 2 gige rama i Ati HD4870 igram sve igrice

na Max 1600x 1200 Kad mi neko od vas složi takvu konfiguraciju za igrice na kojem možeš sve igrati na max ona možemo raspravljati.

Po toj logici ti sad imas 30 godina i igras igrice.. super. Salim se naravno.

Zasto pljujes po Asrocku ako uopce nisi ni vidio ni isprobao novije maticne? Naravno govorim o AM3, 1156 i 1366 platformama, iako su i prije tog imali nelose maticne.

I ponavljam, sto se tice RAM-a ona tvoja izjava je netocna. Ako ne pasu ram-i ne sam da ce uzrokovat probleme u igrama neg ce i gasit komp, dobijat bsod i ostala s*anja

IGN: weirdek (EU)
15 godina
neaktivan
Cevi kaže...
_CR7_ kaže...

1.instaliro i opet isto

2.igra je pirat

3.nemam antivirus,al komp je star 2 mj i cim sam ga kupio odma sam snimio igre tak da nije ni stigo doc virus

hvala na savjetu..

1. OK

4. OK

Kapacitet [GB] 640
Sučelje SATA II
Buffer [MB] 32
Format 3,5''
Broj okretaja [rpm] 7.200

17 godina
neaktivan
schnellman kaže...

raspravjati.

Pravo zboris. Pusti djecu nek se uce mada onaj ko izvali toliki novac za igranje tesko da ce ista nauciti jer ga 99,99 % nije zaradio.

:)
15 godina
neaktivan
logic kaže...
schnellman kaže...

raspravjati.

Pravo zboris. Pusti djecu nek se uce mada onaj ko izvali toliki novac za igranje tesko da ce ista nauciti jer ga 99,99 % nije zaradio.

...heh...bas naprotiv sam sam si kupio...i vjeruj nije mi stari neki bajo da mi je ladno iskesiro...sam zaradio i sam kupio al nemoj mislit da mi je placa 5-6 milja(nazalost nije)...

17 godina
neaktivan

Nemoj se ljutiti ali bacio si pare. Preskupo si platio komp koji ti ne radi nista spektakularno brze ni bolje od znacajno jeftinije konfe. Ici i kupiti najskuplje sta se prodaje nije bas najbolje sto mozes napraviti sa svojim parama. Tim vise aki si ih tesko zaradio.

:)
16 godina
neaktivan
_CR7_ kaže...
Cevi kaže...
_CR7_ kaže...

1.instaliro i opet isto

2.igra je pirat

hvala na savjetu..

1. OK

4. OK

Kapacitet [GB] 640
Sučelje SATA II
Buffer [MB] 32
Format 3,5''
Broj okretaja [rpm] 7.200

Hard Disk je ok, međutim ako imaš para kupi neki SSD pa ga stavi u tu mašinu pa da vidiš pravi boost.   Reci mi još, jer u postavkama igre postoji DirectX 11 opcija? Ako je uključena, stavi na DX 10 jer, (ispravite me ako griješim)   da i najjače grafičke kartice se muče sa DX 11!

15 godina
neaktivan
logic kaže...

Nemoj se ljutiti ali bacio si pare. Preskupo si platio komp koji ti ne radi nista spektakularno brze ni bolje od znacajno jeftinije konfe. Ici i kupiti najskuplje sta se prodaje nije bas najbolje sto mozes napraviti sa svojim parama. Tim vise aki si ih tesko zaradio.

..kazes ne radi nista spektakularno,al ja budimo realni (sto bi Izet reko) s tom konfom sver igre moraju na very high i max rezolucija bez greske..jel nije tako??..a to sto sam bacio pare bzv jebajga "kazu na greskama se uci"...mada mislim da cu duze moc igrat novije igre nego neko ko je dao manje para...

17 godina
neaktivan

Dečko je dao bijesne pare za komp i nerade mu igrice kak treba.Nemam ništa protiv Asrock-a ali  poanta priče je da ako kupiš jedan od najačih intelovih

procesora i Ati- kartica nebi trebao štedit na ploči.Sad svi imaju ideja probaj ovo probaj ono ali ako pametno složiš komp  nećeš imati takvih problema i u narednih 5 godine nečeš morati ništa mjenjati osim grafičke. Kako meni sve radi na max na jednu generaciju starijem kompu? Kao što sam već napisao  možeš imat bijesnu grafičku i mrak procesor ali ako ti matična nije u toj klasi đabe ti defragmentacija diska i razni "game busteri"

Ja sam igrao krajsis još na penijumu 4 3.0 giga rama na 1024x768 na midijum sa moram priznati štekanjem u igri ali kom je bio prastar ali dobro posložen.

Dečki iskustvo dolazi s godinama kad složite bar 10 kompjutera sebi( za novce koje sami zaradite,ne od tate) bute vidli kak se to ispravno radi.Ram nemora samo rušiti kom može ga i usporiti a matična pogotovo,

vjeruj mi da ne pričam napamet.

Toliko od mene na ovu temu a vi i dalje probavajte ovo i ono i možda je ovo a možda je ono ili nije.

0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
Cevi kaže...
_CR7_ kaže...
Cevi kaže...
_CR7_ kaže...

Hard Disk je ok, međutim ako imaš para kupi neki SSD pa ga stavi u tu mašinu pa da vidiš pravi boost.   Reci mi još, jer u postavkama igre postoji DirectX 11 opcija? Ako je uključena, stavi na DX 10 jer, (ispravite me ako griješim)   da i najjače grafičke kartice se muče sa DX 11!

..jel mislis van igre ili kad udem u igru,ako mislis kad udem u igru tamo nema..

16 godina
Stvar je definitivno softwerske prirode, probaj nesto od sljedeceg:

1. Skini 10.11 drivere sa Amd ove stranice, ako su uz grafiku dosli oni prvi driveri lako je moguce da tu lezi problem

2. Updataj Bios maticne

3. Defragmiraj HDD

4. Skeniraj kompjurer od virusa

5. Reinstaliraj Winse

6. Skini drugi crack

Ako jos uvijek neradi kako spada onda je vec moguce da je problem hardverske prirode.
I i7 960D0 I HD5970 I 12Gb Kingmax I EX-58 UD-5 I Xilence1200W I 2Tb Hitachi I Antec 1200 I
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
schnellman kaže...

Dečko je dao bijesne pare za komp i nerade mu igrice kak treba.Nemam ništa protiv Asrock-a ali  poanta priče je da ako kupiš jedan od najačih intelovih

procesora i Ati- kartica nebi trebao štedit na ploči.Sad svi imaju ideja probaj ovo probaj ono ali ako pametno složiš komp  nećeš imati takvih problema i u narednih 5 godine nečeš morati ništa mjenjati osim grafičke. Kako meni sve radi na max na jednu generaciju starijem kompu? Kao što sam već napisao  možeš imat bijesnu grafičku i mrak procesor ali ako ti matična nije u toj klasi đabe ti defragmentacija diska i razni "game busteri"

Ja sam igrao krajsis još na penijumu 4 3.0 giga rama na 1024x768 na midijum sa moram priznati štekanjem u igri ali kom je bio prastar ali dobro posložen.

Dečki iskustvo dolazi s godinama kad složite bar 10 kompjutera sebi( za novce koje sami zaradite,ne od tate) bute vidli kak se to ispravno radi.Ram nemora samo rušiti kom može ga i usporiti a matična pogotovo,

Toliko od mene na ovu temu a vi i dalje probavajte ovo i ono i možda je ovo a možda je ono ili nije.

Kako to misliš  štediti na ploči? Pa rijetko koja košta više od ove kou je kupio!

_CR7_ kaže...
Cevi kaže...
_CR7_ kaže...
Cevi kaže...
_CR7_ kaže...

..jel mislis van igre ili kad udem u igru,ako mislis kad udem u igru tamo nema..

Mislim u igri, ako nema, ništa onda.

EDIT: u tvojim prijašnjim postovima vidim da ti večina igra rani na 60 fps stabilno, što može značiti da ti je uključen vSync, a on ti služi za osvježavanje ekrana, npr, ako imaš monitor koji ti radi na 60 Hz, onda će ti opcija vSync blokitrati fps na 60 fps, jer 60 Hz = 60 fps. Ta opcija služi da ti igra šalje onoliko fps-a koliko monitor može primiti, jer naprotiv ako imaš više fps-a nego što tvoj monitor može pratiti dogodit će se screen tearing.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.11.2010 0:17 (Cevi).
15 godina
neaktivan
ja te sve igre igram na max sa rezom 1920x1080 aa sve su pirat..
to je nesto do kompa.. pokusaj reinstal windowsa kao sto su kolege rekle.kad ja mogu igrati na max sto i ti nebi mogao a imas jacu konfu.
zasto prst dole !!!! stavi barem hvala ako sam ti pomogao,,
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
schnellman kaže...

raspravjati.

Gle, sam sebi pljuješ u usta...

Da imaš 15 god. staža sa elektronikom, kao ja primjerice, onda bi znao kako se piše Gigabyte (pogledaj svoj post na prvoj stranici),

kao drugo, znao bi da ti o MBO ovisi MAX 1% performansi na stock postavkama,

ako i toliko.

Dakle ista konfa bi i na najjeftinijoj ploči radila jednako brzo na stock postavkama.

A da je ovo loša ploča, nije, ploča je odlična dapače, dobar OC-er, dobri heatsinkovi itd.

ASRock je moj glavni brand već 6 godina tako da znam da nije šrot, s njim najmanje RMA,

dok je recimo Asus ima najveći RMA postotak od svih ploča, makar se o tome ne priča.

Kao treća stvar, na svom PC-u igraš "igrice". Dakle iste one koje ja igram na svojoj N95.

Možda i lošije, ne znam...

Recimo DIRT je primjerica jedna igra, COD je igra, Šah je igra, Minesweeper je primjerica igrica,

kao i tetris, packman itd...

No nebitno, krenimo na ono bitno.

@ Autor teme: Nisi napisao brand diska (možda je spomenut u temi, nisam primjetio).

Kako ti je razdjeljen na particije? U kojem načinu rada ga koristiš? (Native) IDE ili AHCI?

U principu ako ti je spor HDD, mogući je drop performansi pri učitavanju nivoa,

osobito kod većih rezolucija.

Ne znam tko ti je slagao konfu, no koliko sam čuo, u ADM-u često zaborave odlijepiti plastičnu foliju

sa aftermarket CPU coolera, pa samo "nakelje" na CPU, što dovodi do pregrijavanja,

te sam CPU snižava takt radi zaštite. Dakle to provjeri definitivno.

Napravi svježu instalaciju OS-a.

Stavi W7 x64, svježe drivere za MBO sa Web-a (ASRock ima dobar web i download drivera je brz i bezbolan,

tako da se nećeš načekati), te drivere za GPU.

Također malo škicni temu sa driverima, neki driveri smanjuju drastično performanse.

Ja sam još uvjek na 10.6 jer mi sve radi fino i glatko, i to ne mijenjam,

jer ne popravljam što nije pokvareno.

Koji AV koristiš? AVG -> kloni ga se ako ne znaš konfigurirati.

Kad počne skeniranje diska CPU usage česti skoči na 100%, a da to ni ne znaš,

a disk se pati.

Stavi nekakav light free AV, tipa Avira, ili Avast. Avast je prilično blag prema sustavu, a i jako dobar Free AV.

Igre po mogućnosti instaliraj na D:\ particiju, tako da imaš manje fragmenata na C:\ disku (NTFS must have),

te C:\ disk defregmentiraj bar jednom u dva tjedno.

Osobno mi se najbolje pokazao free software od Pirisofta - Defraggler:

http://www.piriform.com/blog/defraggler

Jako dobar, brz i nenametljiv.

Ako i poslije svega toga performanse ne budu "normalne" (dakle fullHD reza, sve na MAX bez AA i AF filtara),

provjeri dali su ti RAM moduli postavljeni u tripple chanell mod, nije da gubiš mnogo, no komunikacija

kod i7 CPU-a vrijedi zlata.

Eto, javi napredak pa vidimo ostatak...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
neaktivan
schnellman kaže...

Čovjek nije štedio na ploči. Naprotiv - platio ju je 1700 kn i stvarno nema smisla raspravljati o njenoj kvaliteti. Totalno mi ne leži ova rasprava jer jednostavno ne znam kako netko uopće može pomisliti da je ploča od 2000 kn problem i to samo zato jer je ASRockica. Ne znam stvarno zašto pišem ovo, jednostavno mi onaj gore(dole) neda mira. Reci mi iskreno kad si zadnji put imao posla s ASRockovim pločama i to baš prijateljski susret da je pročešljaš i testiraš mogućnosti?

Evo ti jedan review odavde, ploče su low end-mainstream no bitno da se može usporediti s Gigom:

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/veliki-test-mbo-brandova-skuplje-bolje/67390.aspx

Ja naprosto nemogu vjerovati da misliš kako tebi igre lete na max jer imaš Asusovu matičnu!?

Kao prvo, on ima DX11 grafu što znači i više requirementse. Drugo, ti ne možeš igrati Krisu sa AA uključenim. I kao treće (najbitnije), problem je 99% softverski. Update drivera se obavezno mora napraviti, zatim probati s drugim crackom i zadnja opcija ako prve dvije ne pomognu je reinstall Windowsa.

16 godina
protjeran

jednostavno možda same komponente se "ne mirišu" međusobno..odnosno njihovi driveri....kompatibilnost....e da...tu i jeste razlika između brand name i no name kompova

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ma najbolje ti je fati se kamenja,cekica i razlupaj komp,baci ga u vodu onda ga izvati pa ga baci na cestu da ga ufari auto ,onda pospi benzina i zapali ga pa ga zakopaj u zemlju i ti miran neces imati problema sa kompom.. haha salim se
sorry na off,, ja ti savjetijem da reinstal windows
zasto prst dole !!!! stavi barem hvala ako sam ti pomogao,,
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
linuxjuzer kaže...

jednostavno možda same komponente se "ne mirišu" međusobno..odnosno njihovi driveri....kompatibilnost....e da...tu i jeste razlika između brand name i no name kompova

Kod nas i nema brand name PC-a...

TJ. danas ni u svijetu nema brand name PC-a, osim AlienWare-a (DELL).

Nalijepnica "HG SPOT" i slično nisu oznake brand name PC-a, nego samo "reklama"...

Usput, za 15to godišnjeg iskusnog "slagača pisija", evu mu usporedba performansi skoro svih najmoćnijih ploča;

http://overclock.pl/articles/show/id/262,22,24,wydajnosc-syntetyczna-

http://overclock.pl/articles/show/id/262,23,24,gry-3d-podkrecanie-pobor-mocy

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...
schnellman kaže...

Ako i poslije svega toga performanse ne budu "normalne" (dakle fullHD reza, sve na MAX bez AA i AF filtara),

provjeri dali su ti RAM moduli postavljeni u tripple chanell mod, nije da gubiš mnogo, no komunikacija

..disk:Westren digital caviar black,sata,32MB,7200o/min

imam drugi hladnjak arctic cooling freezer xtreme tak da nis od grijanja,AL NI NEMOGU OTVORIT KUCISTE KAD JE POD GARANCIJOM  a drugacije nemogu vit jel ima plasticnu foliu...

sto se tice drugih pitanja nekuzim se bas pa ti nemrem odgovorit...

..SAMO DA NAPOMENEM KAD SMANJIM REZOLUCIJU SA 1920X1080 NA 1280X1024 U DIRT2 ,FORMULA1 I CRYSISU RADI BEZ GRESKE SAVRSENO...

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.11.2010 0:44 (_CR7_).
15 godina
protjeran

Dakle šta ti je SAD činiti:

1. Odi ovdje:

http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=X58%20Extreme3&o=BIOS

Skini zadnji 2.30 INSTANT FLASH BIOS na USB stick,

restartaj PC, lupi par puta F6, automatski će naći novi ROM, odaberi ga, 

pričekaj da završi flashanje i to je to.

2. Nakon toga odi ovdje:

http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=X58%20Extreme3

Skini si drivere za Windowse koje ćeš koristiti. Ako je W7 x64, onda za x64 drivere skineš, staviš u neku

mapu i na D:\ disk (ili USB stick).

Ovo je sve što ti treba:

VIA high definition audio driver ver:v8300c (Support THX TruStudio PRO) 

THX TruStudio PRO audio ver:9.1.0.429 

INF driver ver:9.1.1.1025 

Realtek LAN driver ver:7006 

NEC USB 3.0 driver ver:10190

3. Odi ovdje:

http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx

Skini si zadnje drivere i spremi na disk/USB stick. Naravno za svoju seriju grafike i Windowsa.

4. Instaliraj svježe Windowse (po mogućnosti W7), obavezno dozvoli da Win naprave 100Mb swap particiju.

5. Instaliraj redom sve drivere, pa fino restartaj PC.

Skini recimo Avast:

http://www.softpedia.com/get/Antivirus/Avast-Home-Edition.shtml

Instaliraj, registriraj, i problem riješen.

6. Instaliraj neku igru, koja ti je prije štekala.

Skini za nju zadnji patch, ako nije origigi, pogledaj dali za taj patch postoji i crack.

www dot gamecopyworld dot com

7. Poslije uspješne instalacije igre, pokreni ju, dozvoli da ti sustav

sam podesi postavke, eventualno digni rezu na fullHD, ali bez filatara AA i AF,

za to nemaš dovoljno RAM memorije GPU-a, jednostavno će ti sve posrkati.

8. Ako na fullHD radi sve fino i glatko bez filtera, riješio si problem.

PS - U ASRock BIOS-u imaš zgodnu opciju za OC-anje, stavi recimo 30% Auto-OC ili

50% Auto-OC, sve će ti radi bez problema. Imaš dobro hlađenje i nemaš brige.

16 godina
neaktivan
_CR7_ kaže...

..SAMO DA NAPOMENEM KAD SMANJIM REZOLUCIJU SA 1920X1080 NA 1280X1024 U DIRT2 ,FORMULA1 I CRYSISU RADI BEZ GRESKE SAVRSENO...

1. HD 5870 nije svemoguća kartica i nemože tjerati sve igre na max u full HD-u (to nemože ni najjača grafa današnjice HD5970 te GTX580 )

2. i7 930 na stock taktu takođe nemože tjerati sve  igre na max u full HD-u ( 3.6 - 4 GHz je već druga priča..)

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.11.2010 0:57 (maks-rs).
15 godina
neaktivan
maks-rs kaže...
_CR7_ kaže...

1. HD 5870 nije svemoguća kartica i nemože tjerati sve igre na max u full HD-u (to nemože ni najjača grafa današnjice HD5970 te GTX580 )

2. i7 930 na stock taktu takođe nemože tjerati sve  igre na max u full HD-u ( 3.6 - 4 GHz je već druga priča..)

..budemo ga digli ako bude trebalo:)

15 godina
neaktivan

DON KIHOTY...budem to sve danas napravio kad se probudim...hvala ti puno sto pomazes da rijesim taj problem...

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.11.2010 1:06 (_CR7_).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
_CR7_ kaže...
...recimo COD:Black OPS,Bad Company2,MOH 2010, NFS Hot Pursuit bez problema na max...

Eto, znači sve je u redu!

A to što ti neke igrice ne rade na max i nije neki problem, nisu to baš bilo koje.

Uostalom stavi sve postavke na recimo medium i diži jednu po jednu,

_CR7_ kaže...
Don Kihoty kaže...
schnellman kaže...

..disk:Westren digital caviar black,sata,32MB,7200o/min

imam drugi hladnjak arctic cooling freezer xtreme tak da nis od grijanja,AL NI NEMOGU OTVORIT KUCISTE KAD JE POD GARANCIJOM  a drugacije nemogu vit jel ima plasticnu foliu...

sto se tice drugih pitanja nekuzim se bas pa ti nemrem odgovorit...

Probaj staviti na malo višu, a smanjiti neku drugu postavku.

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice