Komp mi se gasi dok igram ''zahtjevnije'' igre

poruka: 47
|
čitano: 21.529
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Prvi put da mi se komp ugasio sam od sebe kad sam pokrenuo C&C Generals prije cca godinu. Odnio sam ga u Vemil reklamirati, rekli su da je otisla graficka i stavili su novu. Problem time nije bio rijesen. Kad sam pokusao igrati cod4 opet mi se komp nakon 20-ak sec igre sam od sebe ugasio. Opet sam ga odnio reklamirati i rekli su mi da je nofva graficka bila nepravilno spojena. Sada mi se komp gasi nakon cca 2 minute igranja cod4. Nisam nikakav strucnjak za komjuterere, ali neki su mi prijatelji rekli da je moguce da se graficka pregrijava i kada dosegne odredjenu temperaturu da se komp ugasi, ali su mi rekli da je najbolje da dodjem ovdje na forum i pitam za savjet. Takodjer su mi rekli da je moguce podici tu ''kriticnu'' temperaturu u BIOS-u da se gasi tek na vecim temperaturama. E sad, moguce je da je kod mene ta temperatura namjestena nisko, a moguce je i da su hladnjaci na grafickoj otisli, a moguce je i da uopce nije graficka... Jednostavno ne znam. Radi se o ATI Radeon x1950 GT. Ta graficka sasvim zadovoljava moje potrebe za igricama posto i nisam neki teski gamer i pokusao bih izbjeci kupovanje nove graficke ako se uopce o grafickoj kartici radi... Pa eto, pucajte idejama :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Komp mi se gasi dok igram ''zahtjevnije'' igre

Meni se to događalo na starom P4 zbog pregrijavanja proca. Da se proc ne pregrijava?

17 godina
neaktivan
wolfogame kaže...

Prvi put da mi se komp ugasio sam od sebe kad sam pokrenuo C&C Generals prije cca godinu. Odnio sam ga u Vemil reklamirati, rekli su da je otisla graficka i stavili su novu. Problem time nije bio rijesen. Kad sam pokusao igrati cod4 opet mi se komp nakon 20-ak sec igre sam od sebe ugasio. Opet sam ga odnio reklamirati i rekli su mi da je nofva graficka bila nepravilno spojena. Sada mi se komp gasi nakon cca 2 minute igranja cod4. Nisam nikakav strucnjak za komjuterere, ali neki su mi prijatelji rekli da je moguce da se graficka pregrijava i kada dosegne odredjenu temperaturu da se komp ugasi, ali su mi rekli da je najbolje da dodjem ovdje na forum i pitam za savjet. Takodjer su mi rekli da je moguce podici tu ''kriticnu'' temperaturu u BIOS-u da se gasi tek na vecim temperaturama. E sad, moguce je da je kod mene ta temperatura namjestena nisko, a moguce je i da su hladnjaci na grafickoj otisli, a moguce je i da uopce nije graficka... Jednostavno ne znam. Radi se o ATI Radeon x1950 GT. Ta graficka sasvim zadovoljava moje potrebe za igricama posto i nisam neki teski gamer i pokusao bih izbjeci kupovanje nove graficke ako se uopce o grafickoj kartici radi... Pa eto, pucajte idejama :D

Usmjeriti jedan dodatni ventilator prema grafičkoj, moguće da će to riješiti problem hlađenja. Nisu skupi ventilatori. A ako i ne pomogne - hej - ventilatora nikad dosta :D

Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
17 godina

KUPI NOVO NAPAJANJE!!!

Kratko i jasno....

16 godina
neaktivan

imam laptop hp6730s i in se kad igram te zahtjevnije igre ugasi assasins creed section 8 i kad ga palim sljedecih par puta isto se ugasi

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
wolfogame kaže...

Kad bi grafa otišla u K**** nakon svakog paljenja BIOS bi dao signal da graficka nevalja ili bi na neki drugi nacin zajeb. ali bi to onda bio softwerski problemIzlanuo se. Probaj podignut kriticnu temperaturu na BIOSU...možda je na minimali? Ocisti hladnjake od prašine i dodaj još koji ventilator.

napiši konfiguraciju!

Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromah .............Slažem se!!!
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.1.2010 14:29 (sk8 4 life).
16 godina
neaktivan

Ja sam imao taj problem i riješio sam ga tako da sam downclockao grafičku i ručno povukao ventilator da radi na 100% kada igram.Od tada nisam imao problema.Skini ATI Tray tools.Kada ga instaliraš,pojavit će se ikonica u trayu.

Desni klik>Hardware>Overclocking settings

tu smanji Core speed i memory speed

zatim odi na karticu fan i povuci slider na 100%.

alrighty then
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.1.2010 14:33 (dncrmt).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dncrmt kaže...

Koju grafičku imaš?Ja sam imao taj problem i riješio sam ga tako da sam downclockao grafičku i ručno povukao ventilator da radi na 100% kada igram.Od tada nisam imao problema.

ATI Radeon x1950 GT-hehe dokle si ti citao Belji se

Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromah .............Slažem se!!!
16 godina
neaktivan
Korny1603987 kaže...

KUPI NOVO NAPAJANJE!!!

Kratko i jasno....

i ja se slazem s tim....

živi danas da ne umres sutra
16 godina
neaktivan

Prije nego što se baci u trošak,neka proba ono što sam napisao,nema što izgubit.

alrighty then

0 0 hvala 0
16 godina

kako su kolege vec rekle, jednostavno napajanje....

nista drugo, istu sam stvar i ja ima, nakon 10 min igranja

samo padne nekad je zna izdrazt i dulje, al dok nisam prominija

napajanje, nije radilo dobro sumnja san i na maticnu, al nije bilo do nje...

stoga napajanje

Najbolji osjećaj je upala mišića........ Krema Foruma!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Da se radi o pregrijavanju - trebalo bi više vremena, a ne odmah ili minut-dva.

99% sam siguran da je do napajanja.

Odi negdje, kupi si novo.

Preporučam Corsair CX 400W.

No može proći 400W Fortron, OCZ, Seasonic, Chieftec, Sharkoon, Xilence, ...

Izbjegavaj MS, CodeGen, ModeCom i slična jeftina smeća.

Ivan Marijanović, univ. bacc. ing. comp.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Novo napajanje i to je to.....Nevinašce

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.1.2010 15:21 (bonzai).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kako se krecu cijene novog napajanja?

edit: kompletna konfiguracija: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core 5000+ 2.61GHz, 2GB RAM, graficka: ATI Radeon X1950 GT, maticna ploca: GA-MA78GM-S2H

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.1.2010 16:29 (wolfogame).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo tu ti je cjena corsair 400W

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_150&products_id=6358

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

meni se resetiravao jedno vrijeme isto tako u igricama i dvaput sam srušio windows i ništ nakon par mjeseci opet sam ga srušio i sad sve normalno radi....moguće da je napajanje

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
wolfogame kaže...

Kako se krecu cijene novog napajanja?

400W nekvalitetna (za izbjegavanje) - od 100 do recimo 250 Kn.

Kvalitetnija 400W od 250 do 450 Kn.

Kvalitetnija jača - od 450 na više kuna.

15 godina
neaktivan

Znaci za moju konfiguraciju preporucas ovo: Corsair CX 400W ?

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Napajanje sigurno, probaj od nekoga posuditi neko napajanje pa vidi dali se s njime ruši

Shoma
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Otvorio sam sada kuciste i napajanje... Marka je Codegen 300XX model. Propuhao sam ga i ocistio ventilator... Odo upalit CoD pa vidjeti jel ima pomaka ^^

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
wolfogame kaže...

Otvorio sam sada kuciste i napajanje... Marka je Codegen 300XX model. Propuhao sam ga i ocistio ventilator... Odo upalit CoD pa vidjeti jel ima pomaka ^^

Da, definitivno je do napajanja. Codegen 300XX daje nešto manje od 300W, a tvoj komp vuče...

15 godina
neaktivan

Krarko i jasno

CPU se pregrijava to je i kod mene ali izgleda da se tebi zagrijava brzo.

BIOS gasi komp kada se bilo koja komponenta zagrije iznad 100 ili 110 c

bolje provjeri hladjenje

najbolje uzmi napajanje iznad 400 w

BSU ( Baci Sestru Uvodu) USB je nesto drugo
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.1.2010 19:12 (GamerMaster2041).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
191x7 kaže...
wolfogame kaže...

Da, definitivno je do napajanja. Codegen 300XX daje nešto manje od 300W, a tvoj komp vuče...

Yup, opet se ugasio :/

15 godina
neaktivan

Zaboravio sam reci da mi se vrlo cesto kada komp palim ujutro cuje neko kao grebanje ventilatora iz napajanja pa moram lupiti par puta po njemu da prestane... Tak da izgleda sve pokazuje da je napajanje u pitanju.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.1.2010 21:26 (wolfogame).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

i ja imam taj problem nakon par minuta igranja neke zahtjevne igre mi se comp sam od sebe ugasii mijenjao sam maticnu i napojnu i nish i dalje mi se gasi a ventilatori mi rade savrseno u cemu je problem????? :(

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
seLmiiR kaže...

i ja imam taj problem nakon par minuta igranja neke zahtjevne igre mi se comp sam od sebe ugasii mijenjao sam maticnu i napojnu i nish i dalje mi se gasi a ventilatori mi rade savrseno u cemu je problem????? :(

Skini si everest, hw monitor, occt ili neki drugi program za očitavanje temperatura...

počni igrati igricu, nakon 2-3 minute se vrati na desktop i pogledaj temperautre...

onda daj SS tih temperatura...

15 godina
neaktivan

evoo slike s occt-a

16 godina

ja koristim laptop i imam problema sa zagrijavanjem. Zanima me kako povećat brzinu vrtnje ventilatora u laptopu. Čuo sam da brzinu određuje BIOS pa me zanima dal zna neko di se to u BIOSu regulira?? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

@ seLmiiR

Probaj očistit ventilator i hladnjak od procesora, mojem frendu nisu htjeli windowsi bootat radi slabog hlađenja procesora (skinuo sam pola kile prašine s njega i od tada sve radi).

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.2.2010 11:24 (paradox_freak).
17 godina
bruno03 kaže...

ja koristim laptop i imam problema sa zagrijavanjem. Zanima me kako povećat brzinu vrtnje ventilatora u laptopu. Čuo sam da brzinu određuje BIOS pa me zanima dal zna neko di se to u BIOSu regulira?? 

Nema takvo što, možda pokoji rijetki laptop.

Tvoj treba čišćenje (rastaviti, očistiti, promjeniti paste na cpu i gpu) i neko postolje za hlađenje.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice