Znaci dok sam imao staru maticnu i kad stavim komp u Stand By sve mi se ugasi i samo treperi ona led lampica, kad sam kupio drugu maticnu AsRock G31M sad kad stavim u Stand By sad sve radi osim HDD-a sto mi dodje na isto.. Dali netko zna znaci kada komp stavim u Stand By da mi se sve ugasi ? Imam Win XP
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nije valjda da nitko ne zna?
Uđi u BIOS, odaberi Power Options... Pronađi opciju Suspend To RAM... Enable i to je to!
takoder slozi da ti je wake up from suspend s usb tipkovnicom ili misem
Bas trazim bilo sta vezano za to sto ste mi rekli za Power options i nema toga. Jedino kad udje u bios ima ono Load Power... ali nije to to
dali netko zna?
evo upute od moje maticne pa jer bih neko mogao pogledat gdje se to nalazi jer se izgubim u ovome...
http://europe.asrock.com/downloadsite/manual/G31M-S%20R2.0.pdf
36 strana
Obnovila sam sistem, i sad nemam STAND BY samo je posivilo, ne mogu nikako da aktiviram, pls pomoc :)
Obnovila sam sistem, i sad nemam STAND BY samo je posivilo, ne mogu nikako da aktiviram, pls pomoc :)
jesi instalirala drivere; chipset, acpi...
Nisam, koje jos moram da instaliram osim ta dva?
Obično se to dešava kada nisu instalirani driveri za grafičku karticu.
Koja matična je u pitanju, koji operativni sistem...
Nisam, koje jos moram da instaliram osim ta dva?
Uz drivere za chipset, ACPI, za ovu funkciju bitan je i VGA driver, ali moras istalirati sve drivere; chipset, acpi, lan, vga, audio...sve i restartati komp.
Napomena: uvijek prvo instaliraj drivere za chipset, ako ni nakon drivera i restarta ne radi odi u BIOS i ucitaj; "load setup default"; u BIOS-u jos idi na tab advanced i enabliraj "suspend to RAM" sejvaj i restartaj!
Javi jel uspjelo!
l.p.
Nista, sve sam instalirala, jos uvijek je neaktivno, :)
Nista, sve sam instalirala, jos uvijek je neaktivno, :)
Jesi restartala računalo nakon instalacije drivera?
Pa naravno da jesam, :)
Pa naravno da jesam, :)
Ajde slikaj device manager i stavi tu da vidimo dal je sve na broju (mislim driveri).
Sve je na broju i u mojoj glavi, haha salim se i ja malo, sad ne mogu slikati, nije mi cam instalirana, ipak hvala vam puno. dodjem sutra, vec je poprilicno kasno :)
Sve je na broju i u mojoj glavi, haha salim se i ja malo, sad ne mogu slikati, nije mi cam instalirana, ipak hvala vam puno. dodjem sutra, vec je poprilicno kasno :)
Otovriš device manager, stisneš print screen, klikneš na paste u Paintu i voila!
Sredila sam, sve je sad ok :). Veliki pozdrav
Imam nekoliko zanimljivih problema za stručnjake s ovog foruma, ja sam očito antitalent pa ih ne mogu sama popravit..
Dakle ovako: 1. stand-by ikonica je siva i ne funkcionira od nedavno, al ne znam koji je razlog što više ne šljaka..i naravno ne znam što trebam instalirat, promjenit, nadogradit i sl..ako netko zna molio bih pomoć
i drugo: kad gledam video na windows media playeru, on funkcionira normalno samo kada je na opciji "minimize", a na full screenu počne štekat, kursor miša isto šteka, ono znate- ne možeš normalno pogledat video, bez obzira kojiko je dugačak.. a mp4 video kad ga idem gledat preko VLC media playera je posebna priča, promjeni se boja, video niti ne radi, sve ikone se povećaju duplo ili više, te kad se to dogodi moguće je iz programa izaći samo pomoću "desni klik miša i close".. Naravno, i taj vlc je prije normalno radio, problemi su počeli u isto vrijeme, pa je valjda uzrok (kakav god bio) isti..nadam se da sam dobro opisala i da ste shvatili, te da mi možete reći kako i šta dalje..
i imajte na umu da se slabo kužim u kompjutere, pa ako može što razumljiviji odgovor
evo nekih specifikacija računala, ako su uopće potrebne, a vjerujem da jesu:
Operativni sustav: MS Windows XP Professional 32-bit SP2
Matična kartica: ASUSTeK Computer INC. P4P800-X (CPU 1)
Grafička kartica: Standard Monitor (1024x768@1Hz)
Audio: SoundMAX Integrated Digital Audio
Hard drives: 75GB Western Digital WDC WD800JD-00LSA0 (SATA)
Unaprijed hvala!!!