IP konferencijski softver (RealPresence)

poruka: 5
|
čitano: 867
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
IP konferencijski problemi

Evo vako - imam važan razgovor za koji druga stranka inzistira da se koristi konferencijski softver. Preporučili su mi POLYCOM RealPresence Desktop trial verziju u ovu svrhu. Sad, skinio sam, isprobao sa testnim brojevima - radi. Ali kad sam rekao bratu da skine pa da probamo - ne radi. Način na koji pozivam brojeve (a to me je stranka tražila) je IP adresa. Ima li itko iskustva sa ovim ili sličnim softverom? Je li uopće problem to što ne mogu dobiti brata ili druge trial korisnike? Ukoliko da, koje je rješenje? Probao sam otvoriti portove (najbolje što znam) i stavit komp u DMZ na routeru, ali ne pomaže. Isto sam probao isključiti firewall (privremeno)... Skinuo sam spomenutu aplikaciju i na tablet i sa tableta na PC sam sebe mogu dobiti samo tako da upišem IP adresu. Nemam pojma kako točno radi uopće to čudo, pa... bilo kakve informacije bi bile korisne.

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: IP konferencijski problemi

Mislim da ti je potrebna javna IP adresa.

12 godina
neaktivan

Provjeri da si dobro otvorio portove, i da imas omogucen "Intranet Web Access" (pod Firewall Config) i da je tvoj lokalna IP u range-u.

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: IP konferencijski softver (RealPresence)

Evo probao sam provjerit na http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/ i http://ping.eu/port-chk/ i kaže da mi port koji sam gledao (3230) nije otvoren. Sad, buni me što kad sam išao to port forwardat (router mi je inače ZyXEL5313-B30A) prema portforward.net stavim u "Server IP" polje IP od svog PC-a. Međutim na navedenim stranicama za provjeru otvorenosti portova mi izađu potpuno drugi brojevi (89.164.xxx.xx). Trebam li možda unijeti tu (89.164.xxx.xx) adresu u "Server IP"? Kad sam bratu rekao da me zovne na taj broj poziv mi dođe, piše "Recieving call from 89.164.xxx.xx" (moja adresa, prema stranicama za provjeru portova), ali se ne mogu javiti, samo mogu odbiti poziv. Sam realpresence mi kaže da mi je adresa 192.168.5.12 (koju sam stavio u static dhcp settingsima).

Glede ovog firewalla, jel se to odnosi na windows firewall ili nešto na routeru?

Ugh, stvarno sam beskoristan za sve stvari vezane uz portove ili što već ne, al hvala na pomoći.

edit: e, da. na iskonu sam, ako to išta pomaže...

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.3.2016 12:35 (minko).
12 godina
neaktivan

Taj 89.164.xxx.xx je tvoj external IP, ti u routeru trebas upisat local IP od tvog racunala, da bi sazno lokalnu adresu upisi u cmd ipconfig i pronadji "IPv4 Address", pisat ce ti nesto tipa ovako: IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.101, to je tvoja lokalna adresa. Nakon toga odi u postavke routera i za "Server IP" postavi tu adresu koju si sada pronasao, i upisi zeljeni port (isti pod start i end). Spremi sve postavke i port bi ti trebao biti otvoren, proveri na jedoj od gore navedenih stranica. Pod IP dok ces provjeravit upisies svoj external IP (89.164.xxx.xx), a ne local. Ukoliko su i dalje portovi zatvoreni odi u Firewall od routera pod Intranet Web Access, omoguci Web Access i pazi da tvoj local IP bude u range-u dozvoljenih. Nakon toga portovi bi ti trebali biti otvoreni. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice