Gašenje računala

poruka: 5
|
čitano: 1.781
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Gašenje računala

Pozdrav

Imam problem, koristim win7 32 bit i u random situacijama (u windowsima, internet, u igrama zasad ne) mi se ugasi monitor i računalo više ne reagira, a ventilator na grafičkoj se zavrti maksimalno. Nakon toga moram napraviti restart pomoću gumba. Sve temperature su normalne i nemam problema sa prašinom. Par puta sam nakon restarta dobio poruku BSOD BCCode 116 i jedino što sam pronašao je da je problem u driverima od grafičke (taj plavi ekran nisam uspio vidjeti jer mi se monitor ugasi). U najnovijim, dakle 11-12 i 11-11 mi se pojavljuju greške, kao i u trenutno instaliranoj verziji 10-9. Na internetu nisam uspio pronaći riješenje, pa ako netko ima ideju?

1 1
2 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Gašenje računala

Dobro si uocio, problem sa grafickim driverima...

Meni se isto dogadjalo kod glerdanja videa, pa sam rijesio instalacijom drugog drivera...

17 godina
neaktivan
Gašenje računala

Probo sam 3 verzije drivera za grafičku i u svima mi se to događa, tako da oni vjerojatno nisu problem.

Isprobao sam memtest i nije našao greške, ali mi u OCCT programu kod GPU testa dolazi do istog problema (CPU test je prolazio normalno). Izgleda da je ipak problem u grafičkoj, sad moram skužit dal je softverski ili hardverski

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Gašenje računala

Vjerovatno pregrijavanje, stavi temperature pa da vidimo (slika iz Everests ili HW monitora).

EDIT: Malo sam se zaletil, kažeš da su temp. normalne, onda možda da probaš reinstalirat OS, a možeš i probat grafu u drugom PCu, a ovu iz tog PCa stavi u svoj pa probaj, ovako čekajuć bezveze nećeš dobit ništa.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.12.2011 17:01 (Valentin17).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gašenje računala

Stavio sam drugu grafičku i sa njom prolazi OCCT GPU test, moram još svoju isprobat u drugom kompu

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice