Flash player i AMD7850 (fps dropovi,stuttering)

poruka: 4
|
čitano: 1.548
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Eto jedna kratka pricica, sa pitanjem na kraju ( nakon svega vjerojatno i slatki problem za kraj )

U proteklom razdoblju, moglo bi se reci jedno 2-3 godine, imao sam ja mislim 3 konfiguracije od kojih je svaka imala ATI gpu. ( ocito sam ja budala, ali best bang for the bucks je ono sto me privlaci )

Sa sve tri konfiguracije moglo bi se reci da sam imao slicnih problema. Igram jedne te iste igre maltene od pocetka gaming karijere, a to je dota1, dota2 ili tu i tamo koji mmorpg, nista pretjerano zahtjevno.

Naravno dota ( i ova novija ) nije tolko zahtjevna, te sa svojim pc rigovima, sam ocekivao max fps kroz cjele partije. Takodjer i od par mmorpgova koji isto tako ne zahtjevaju neku mašinu...

Od ovih očekivanja, do onoga sto sam imao velika je razlika, padanje fpsova u tim fajtovima, i konstantno štekarenje u bilo kojem mmorpgu me ne nateralo na kruzadu otkrivanja ovih problema.

Od promjena komponenti ( doslovno svaka ), do isprobavanja najnovijih, do najstarijih drivera, windowsa, podesavanja koje cega sve ne, i naravno nikad nisam dobio dojam da mi se taj novac vratio.

Posto sam lagano zamracio nakon nekog vremena sam od toga odustao nakon tih par godina.

Zadnjih tjedan dana upao u negativni delirijum koji me je naterao da vise jednom i zauvijek rijesim ovu doslovnu ''enigmu'', posto nisam vise mogao podnjet da moja hd 7850 2gb oc edition nemoze vrtit faking dotu 2 bez pada fpsova. prije toga imao sam, hd 4850, a poslje toga jos jednu high end sapphire grafu ne sjecam se tocno koja, ali bila je sigurno medju best buyevima u to doba koju sam zbog ovoga problema ubrzo i prodao.

Toliko puta pisanja konfuguracije na forumu, i jednih te istih savjeta; nabavi jace napajanje, imas malo memorije, cpu bottleneck, preslabi cpu... itd.

Naravno ovo je sve palo u vodu od zadnje konfe koju sam odlucio sastavit, i koja me je opet toliko razocarala (cijela da, jel opet na istim problema sa sasvim petnaestim komponentama)

konfa: navedeni gpu, i3220, corsair vengenace ddr3 2x2 gb, corsair atx 430, wd hdd. Sa konfom je sve ok... naravno w7 ( trenutno x32, ali uskoro isprobavanje ovog fixa na x64 )

Puno guglanja isprobavanja, i neki 6sti filing me je natero da istrazim flash player. Nigdje konkretno nije pisalo da bi flash player mogao prouzrociti ovake probleme,tek nakon ciljanog guglanja flash player and hd 7850 naiso sam na par postova koji predlazu gasenje hd akceleracije u njemu, tj da flash player aktivira tu akceleraciju u igrama, sto onemoguci pravo ponasanje gpuove akceleracije ingames. Ovo se tako malo puta spomenilo naspram svih onih beskorisnih savjeta da je vjerojatno zanemarivo od vecine korisnika koji imaju ovake probleme.

Nezelim  uopce podesavati taj software koji me je kostao ove sekiracije kroz dobar dio moga zivota, jednostavno ga nisam instalirao, i fps dropovi su nestali... samo tako ...

Također nadovezani problemi sa ostavljanjem traga kada ''vucete'' prozor preko prozora, ili raznih flickeringa dok skrolate fejs ili bilo kakav sajt nema veze sa driverima, ili sa vasom konfom... i ovaj problem za kojeg sam mislio da je do gpua nestaje samo promjenom na aero temu ( sto se tice windowsa 7 ) naravno ovo nije neki problem ali nekome ko se ne razumije previse ( ja prije par godina ) isto vjerojatno jede mozak kao sto je i meni, pa eto vrlo simple fix. Flickering je nestao.

Pa eto, kome god da je u ovakoj situaciji zelim pomoci, jel znam sta je to kada platis posten rig i da nemoze vrtit jednostavnu dotu 2, doslovno čupanje kose... ovo se dogadja cini mi se samo sa HD karticama vjerojatno serija 6 i 7, ne ukljucujuci sve iza 7850.

A sad me zanima dali postoji neka zamjena za flash player koja nebi ucinila istu stvar ?

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.4.2013 13:32 (Sejmirko).

0 0 hvala 0
14 godina

Da li si clockao GPU, ako da to zna biti problem kod ATi kartica i uzrokuje flickering.

Meni su sve uredno radile na stocku, tako bi i trebala tvoja.

Što se tice FPS dropa, provjeri taktove kartice ingame da vidiš da to ne radi problem.

iclock2much

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Flash player i AMD7850 (fps dropovi,stuttering

clockana ili ne clockana, radilo je isto, nemam problem rjesen je, zanima me samo postoji li ikakva zamjena za flash player ... :P

14 godina
Re: Flash player i AMD7850 (fps dropovi,stuttering
Sejmirko kaže...

clockana ili ne clockana, radilo je isto, nemam problem rjesen je, zanima me samo postoji li ikakva zamjena za flash player ... :P

Vidiš, ja nisam imao nikakav problem sa akceleracijom.

A za zamjenu, HTML5, samo nije implementiran na svim stranicama.

iclock2much
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice