Display driver stopped responding

poruka: 15
|
čitano: 3.431
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

zdravo momci imam problem kupio sam ZOTAC GTX 460 AMP EDITION i instalirao naravno najnovije drivere i udjem tak u neku igru npr BF3 i igram 2 minute i crash display driver has stopped responding and has recovered to se pojavi dolje u taskbaru,tako i kad udjem u rayman origins ili cak kad gledam youtube video malo duze.

citao po netu o ovom naravno i jedino sto sam skužio je da niko nije pronašao pravo riješenje i da je to softwerski problem sa driverima jer sve je super na 280.26 driverima a ovi noviji prave te probleme.probao sam naravno dosta drugih drivera pa cak i ove najnovjije beta drivere ali uvijek se isto desi samo ovi 280.26 su super. Aliii problem je u tome sto igram BF3 a ova igra trazi optimizovanije drajvere od ovih,mislim dosta bi mi igra išla bolje na novijim drajverima to je logično za ovu igru koja je izašla poslije ovih 280.26 drivera,inače je graficka super,zadovoljan sam sa njom,veoma niske temperature,nečuje se živa u kučistu to sve extra ali et softwer me zeza

citao sam naravno i o downclocku graficke kao kako to pravi probleme nekima ali to mi nema logike da radim:/ mislim kome je do toga da sebi smanji performanse sistema :/

znal iko kakvo riješenje da je njemu pomoglo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

si probao betu sa nv stranice? probaj..

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Display driver stopped responding
=xfact= kaže...

si probao betu sa nv stranice? probaj..

da i nju sam probao 301.24 isto se dešava

14 godina
neaktivan

niko nista?

18 godina

Hmm...

Meni se to desava u Diablu.

Da nije nesto lose sa driverima?

Citao sam jos dosta takvih stvari u DIII forumu. Black screen i ovo kaj si ti napisao.

Vecinom starija 2xx serija, ali ima i 4xx i 5xx.

14 godina
neaktivan

pa ocigledno je nesto sa driverima i kako rade cim mi se to ne dešava NIKAD na 280.26 driverima

al ne kontam u cemu je fora,jbg volio bi imat novije drivere za ove novije igre,nisam kupio GTX460 da igram marija :/

14 godina
neaktivan

Pozz.. da ne otvaram novu temu pa da kazem .. imam amd radeon hd6450 graficku i driveri su updateovani do 12.3 .. i prije nekih 3 sedmice il raniej mi je doslo obavijest o updateu na 12.4 ja instaliram i tako .. i opet mi nakon 7 dana dodje obavijest o updateu za taj isti 12.4 ,ja opet instaliram ,, kontam nisam prosli put nesto dobro.. i evo opet danas mi dodje taj isti update za 12.4 i eto opet sam update pa da vidim,, ako je neko imao isti problem ,ili zna o cem se radi,, help please : ) 

EDIT: sad sam evo pogledao u ccc i tamo pise da je 12.3 ,a prije par sati updateovao na 12.4 .. raniji update su bez problema isli...

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.5.2012 17:47 (Deep).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pa onda mu iskljuci updejtanje , da te stalno ne zahebava !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Da ali bio bi red da se updatea zar ne 

17 godina
Deep kaže...

Da ali bio bi red da se updatea zar ne 

ne jer neki driveri mogu imat grešku pa je bolje sam odlučit koje drivere stavit

kradem mine iz minskog polja
14 godina
neaktivan

rijesen problem

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.5.2012 14:09 (Deep).
14 godina
neaktivan

probao povecat voltazu,probao downclockat graficku na clockove od default GTX 460 ni to ne pomaze :/

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

rijesio sam ovaj problem jednostavno sto sam skinuo service pack 1 i jos par nekih updatea i to je to,graficka radi perfektno bez ikakvog rusenja vec 3 dana :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Mene je to zivciralo oko 2 mjeseca, prvo mislio da je graficka (ali nije, na drugom pcu XP radi bez problema), sve dok jednog dana nisam dobio blue screen MEMORY_MANAGEMENT error. Jednostavno problem je pravila memorija (imao sam 2 plocice 512MB i 2 plocice 2GB - 5GB ukupno), izvadim ove dvije 512 i problem rijesen.

Dakle, ovaj error nije samo limitiran na drivere za graficku i windows.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ja ev oborio sistem i takodje nikakvih problema znaci nisam ni na service packu 1 ovaj put ali sve odlicno radi na najnovijim driverima samo sam drivere instalirao bez physixa i 3da itd i super radi sve :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice