Čudno smrzavanje Win XP

poruka: 12
|
čitano: 1.348
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Čudno smrzavanje Win XP

Windowsi se znaju smrznuti sami od sebe kad ništa ne radim.

Npr. čitam neki jako dugi post na forumu ili kad ne radim ništa, ama baš ništa. Komp upaljen, vidi se desktop, spreman za korištenje i zna se smrznuti. Većinom se smrznu kad dolazi do preopterećenja ili previsokih temperatura. A meni se smrznu kad je procesor u idlu. Ništa ne reagira niti mogu ući Task Manager.

Kad ništa ne radim na kompu?!  Nikad mi se do sad nisu smrznuli prilikom igranja igra ili gledanja filmova ili aktivnog surfanja.

U čemu bi mogao biti problem?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Čudno smrzavanje Win XP

Ako nije neki softverski problem XP, onda najvjerovatno pregrijavanje ili problem sa memorijom

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Čudno smrzavanje Win XP

ej gleadj moguce da si pokupio neki virus,ili ti se nesto poremetilo,obrisao se neki podatak iz windows fajlova...Ili pak memorija te zezea.Nabavi si neki program koji se dize prije sistema(kao boot program)i pregledaj o cemu se radi....To mozes napraviti sa Mini pe programom,to sam vec bio preporucio nekome....u njemu imas dosta alata..kada ga skines napravi ga kao boot cd i onada ga pokreni i pokusaj rijesitiCool

17 godina

Pregrijavanje nije. Procesor je na idle 25, na 100% ne prelazi 40 stupnjeva.

Sad sam u nekome prelaznome razdoblju. Čekam novu grafu. Win instalirao na brzinu i isprobao gomilu programa s Bugovih DVD-a.

A da ne govorim da sam isprobao nekoliko Win Xp to Vista transformatora.

Vjerojatno se tu negdje nešto zeznulo. Kad kupim novu grafu, vjerojatno ću staviti Vistu.

Samo mi je čudno to smrzavanje u "mirovanju", a nikad ne u aktivnom radu...

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.3.2008 23:08 (MariusEight).
17 godina
neaktivan
MariusEight kaže...

Pregrijavanje nije. Procesor je na idle 25, na 100% ne prelazi 40 stupnjeva.

Sad sam u nekome prelaznome razdoblju. Čekam novu grafu. Win instalirao na brzinu i isprobao gomilu programa s Bugovih DVD-a.

A da ne govorim da sam isprobao nekoliko Win Xp to Vista transformatora.

Vjerojatno se tu negdje nešto zeznulo. Kad kupim novu grafu, vjerojatno ću staviti Vistu.

Samo mi je čudno to smrzavanje u "mirovanju", a nikad ne u aktivnom radu...

Definitivno ti je probleme uzrokovalo to instaliranje većeg broja win to xp transformatora. Kako to rješiti, ne znam jer ti paketi diraju u osjetljive dijelove windowsa. Vjerovatno je nešto i u registry također otišlo. Nažalost čini mi se da imaš samo dvije opcije :
1. Formatiranje diska i instalacija windowsa (poželjno)
2. Koristi system restore prije točke gdje si instalirao prvi transformation pack

EDIT : Prije toga eventualno možeš isprobati s raznim programima za čišćenje registrya i sličnim alatima.

Sretno.

CORE 2 DUO E4300 @ 1.8GHZ
2 GB RAM 667MHZ
ASUS 7300 GT @ 475/920
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.4.2008 0:40 (scorpion667).
17 godina

Provjeri dali su nastali loši sektori na hradu

AMD Athlon64 X2 6000+, oc 6400, Sapphire HD3870 512MB DDR4, 4 x 2Gb Kingmax, 800Mhz, Asus M2R32-MVP, HDD Segate 250Gb, 16Mb, Chieftec power supply 650W Turbo Series
17 godina
neaktivan
Čudno smrzavanje Win XP

Zna se to dešavati sa Vista transformatorima, tu samo nova instalacija windowsa pomaže.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Čudno smrzavanje Win XP

Hmm a ja sam to htio instalirat, ali sacekat cu mozda na pack 10 pa onda Namigiva

Adis Vezir

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Čudno smrzavanje Win XP

Slabo napajanje? ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zato ti ja jos stojin na Xp-u, tek kada prođe 1-2 god. onda instaliran novu verziju a to van je moj savjet svima, nikad ne žurite na nove inačice jer su pune bugova i gresaka, ovo van govorin kao programer

17 godina
neaktivan
petrol kaže...

Zato ti ja jos stojin na Xp-u, tek kada prođe 1-2 god. onda instaliran novu verziju a to van je moj savjet svima, nikad ne žurite na nove inačice jer su pune bugova i gresaka, ovo van govorin kao programer

Evo ljudi, problem je sljedeći: Kada sam kupio komp nisam odmah podijelio hard disk na 2 particije nego sam spremao sve podatke na 1 particiju  a sada bi htio da imam 2 zasebne particije, dakle, da mi piše, kada uđem u My Computer , D: i E:. Da li netko zna način, bez da moram formatirati cijeli disk pa onda raditi particije?

Hvala

Pa kakav si ti to programer a particije ne znas napravit? :D Vidim da si dijete koje ce jednog dana biti programer ali evo ti savjet, makni taj avatar!
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.4.2008 22:01 (Luka).
17 godina
neaktivan
Čudno smrzavanje Win XP

Probaj instalirat najnoviji driver od graficke.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice