Crni ekran nakon startanja Windowsa

poruka: 21
|
čitano: 13.055
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Kronični problemi
pitanje

Evo komp mojih roditelja čini se odlazi....ne znam jesam li stavio u pravi podforum pitanje, ali me zanima što rikava? je li to softverski ili hardverski? a problem je:

imali su prije 3 dana Win XP i jednostavno nakon onog startanja windowsa samo crni ekran, ništa se ne pojavljuje...nakon toga, prekjučer, instaliram im win 7 i danas ponovno isti problem...Starting Windows...i onda crni ekran. Odlazi li to disk ili je možda virus?

NAPOMENA: Sa hirenosova boot cd-a sam PC Healthom provjerio stanje matične i procesora i to je ok...sad ću još memtestom memoriju

disk je WD-ov, 40 gb

Asrcok 775 Dual Vsta Pentium D Dual Core 3,4 Ghz @ 3,83 Ghz 2 Gb RAM ATI Radeon X1700 FSC
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kronični problemi
autorov komentar

itko???

sad sam stavio memtest...

Asrcok 775 Dual Vsta Pentium D Dual Core 3,4 Ghz @ 3,83 Ghz 2 Gb RAM ATI Radeon X1700 FSC
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kronični problemi

Pa najvejrojatnije ti odlazi disk!

Probaj ga izvaditi pa instaliraj Win, npr. kod sebe.

Ili pomoću nekih dijagnostičkih alata provjeri da li disk ima loše sektore.

Intel Core i7 Procesor I7-920 2,66 GHz, ATI HD4870 X2 DDR5 2 GB, Kingmax Mars DIMM 2GB DDR-3 1333MHz x 3
16 godina
neaktivan
Kronični problemi
autorov komentar

upravo to sam i mislio...zna se dogoditi da se disk sam od sebe isključi (sve ostalo radi)

sad tražim neki program za repair bad sectora...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kronični problemi
autorov komentar
Ivko999 kaže...

muha je zapela u čučištu

Molim???
a di se onda sakrila kad sam otvarao da otkopčam i prikopčam disk?ha?
molim samo mudra rješenja....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

meni na prvom kompu je crkla grafička, kasnije na monitoru kabel za sliku i napajanje, i još kasnijegreška s diskom/boot datotekom

[url=http://profile.xfire.com/dantex47][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/sh/type/2/dantex47.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

probaj startat komp iz safe moda.meni tak nekad bude kad instaliram nove drivere za grafu, onda startam komp iz safe moda, maknem neke stvari iz startupa i radi sve kak treba.

potpisujem se

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Crni ekran nakon startanja Windowsa
autorov komentar
h51ph kaže...

probaj startat komp iz safe moda.meni tak nekad bude kad instaliram nove drivere za grafu, onda startam komp iz safe moda, maknem neke stvari iz startupa i radi sve kak treba.

da, digao sam ga u safe modeu i uspjelo je...onda sam skenirao sa antivirusom i našao je 11 problema!
no i dalje ga ne želi dignuti normalno...
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Sad sam stvarno zbunjen...provjerio sam disk od grešaka...i dalje problem

Provjerim od virusa i spywarea... i dalje problem

Je li to možda uzrokovao loš driver i kako da pobrišem sve drivere?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Drivere pobrisi sa Driver sweeperom.

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma bolje ti je da formatiraš particiju i instaliraš sve od nule.

Intel Core i7 Procesor I7-920 2,66 GHz, ATI HD4870 X2 DDR5 2 GB, Kingmax Mars DIMM 2GB DDR-3 1333MHz x 3
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

budem probao sa ovim driver sweeperom, jer mi je mučno kad pomislim da ću formatirati disk već treći put u tri dana...Osmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

kad ti starta iz safe moda, makni sve iz startupa, možeš instalirat neki program kojim to možeš lakše napravit, ugl, makni SVE iz startupa, da se dižu samo čisti windowsi, bez tray agenata, antivirusa, firewalla, tema, dodataka za drivere itd...i onda normalno upali, ak se ne bude više ekran crnio znači da ti probleme radi nešto od onog što si maknio, pa onda jedan po jedan mogući uzrok eliminiraš...

potpisujem se

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

da...to je jedini mogući razlog...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Koliko si čekao  dok je taj crni ekran?

Meni se windows xp palio 3-4min na WD 14GB, a kada sam usao u winse dobio sam BSOD čim bi pokrenuo neki zahtjevniji program (x2 4000+, 8500gt, 2GB ram)

Konfa: Phenom II x3 720BE@3,4GHz 1,35V/HD4870 512MB/ 2x2GB kingmax 1066MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Asrock 790gx/ logitech x-530, Samsung T220(s-panel) LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Ne, jednom sam čekao i po pola sata i više, ali ništa... dok je u safe modu pali se relativno brzo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

maknuo sam sve iz startupa i idalje ne ide...imam u control panelu mogućnost "Reinstall Windows"

čuvaju li se s tim svi programi i datoteke na particijama koje nisu sistemske? Znači:

disk ima 4 particije:

C: sistem

D: dokumenti
E: slike
F: programi

hoće li mi bar D i E ostati čitavi, i ima li nade da će mi se saćuvati svi programi i ostati funkcionalni?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Probaj čačkati prema ovome.

Ako ni to ne uspije, provjeri valjanost svoje grafičke u drugom stroju.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

hvala, pokušat ću...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar
prihvaćeno rješenje

Sad sam stavio opciju "Last good known configuration" i diglo je windowse...sad ćemo vidjeti ostalo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

...

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.7.2015 12:05 (ivan7).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice