CPU load na 100% kada otvorim gmail

poruka: 24
|
čitano: 5.567
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Da li je netko iskusio sličan problem:

Kada otvorim Gmail i počnem otvarati poruke ili se prebacivati iz Inbox u sent items i sl CPU load mi odleti na 100%.

Provjerio sam sa Task managerom i kada minimiziram browser (isti je problem i sa Firefoxom 3.5.2 i sa IE8) onda se CPU spusti na uobičajenih 2-3%.

Probao sam blokirati Flash i u tome nije problem. Ostaje samo javascript kao potencijalni uzrok koji mi pada na pamet.

Ima li netko ideju ili čak rješenje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

meni na 75% a imam slablji procesor nego ti

mp14
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: CPU load na 100% kada otvorim gmail
lamborghini murcelago lp640 kaže...

imas manje mailova, :DD

Ma lol, to je normalno, procesor miruje, a jos je P4, i kad treba neku malko zahtjevniju radnju onda naglo skoci, gle meni je gmail dosta spor ponekad, jer imam emailova pre vele, jos imam vise accaunta.

I don't care...
17 godina
neaktivan
markoal kaže...
lamborghini murcelago lp640 kaže...

imas manje mailova, :DD

Ma lol, to je normalno, procesor miruje, a jos je P4, i kad treba neku malko zahtjevniju radnju onda naglo skoci, gle meni je gmail dosta spor ponekad, jer imam emailova pre vele, jos imam vise accaunta.

Ne razumijem kako meni, kad otvori gmail procesor stoji normalno, do 5%... Nije to normalno (kod vas)!

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.9.2009 19:29 (Luka).
16 godina
neaktivan

skini ovaj program (glary utillities PRO 30 day trial)....imas u njemu da provjeris sumljive procese...kod mene je bilo kada upalim Chrome proc skoci na 100% ali ovaj program je naso los proces i iskljucio ga....sad mi je oko 30% -70%

http://www.glaryutilities.com/

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.9.2009 20:06 (dogman).

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
dogman kaže...

skini ovaj program (glary utillities PRO 30 day trial)....imas u njemu da provjeris sumljive procese...kod mene je bilo kada upalim Chrome proc skoci na 100% ali ovaj program je naso los proces i iskljucio ga....sad mi je oko 30% -70%

http://www.glaryutilities.com/

Probat cu..

btw. ponukan pljuvanjem po mojem p4 ljubimcu isprobao sam i na njemu.. i sve je sasvim normalno, procesor se napuni do max 20%.

Problem imam na laptopu koji vrti Vistu, a procesor je C2D P8400 i obje procesorske jezgre se napune skoro do 100%.

Probat cu sutra i na Yahoo mail jer sam vidio komentare da novi ušminkani gmail i ušminkani yahoo rade probleme.

EDIT: a budem se probao vratiti na gmail "classic" .. mada ne bi to smjelo biti problem kada moja stara kanta radi sasvim korektno sa tim gmailom :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.9.2009 22:37 (Zura).
17 godina
neaktivan
Zura kaže...

btw. ponukan pljuvanjem po mojem p4 ljubimcu isprobao sam i na njemu.. i sve je sasvim normalno, procesor se napuni do max 20%.

Problem imam na laptopu koji vrti Vistu, a procesor je C2D P8700 i obje procesorske jezgre se napune skoro do 100%.

Probat cu sutra i na Yahoo mail jer sam vidio komentare da novi ušminkani gmail i ušminkani yahoo rade probleme .

Ako je na laptopu onda je problem to sto laptop smanji voltazu i clock procesora da bi ustedio struju i manje se zagrijavao i onda po potrebi "doclocka"! Problem je kod tebe sto laptop "ne kuzi" da mu treba vise snage pa ne povecava takt... Ne znam kako to ukloniti ako je problem samo kod gmaila...

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.9.2009 21:55 (Luka).
16 godina
neaktivan
Luka kaže...

Ako je na laptopu onda je problem to sto laptop smanji voltazu i clock procesora da bi ustedio struju i manje se zagrijavao i onda po potrebi "doclocka"! Problem je kod tebe sto laptop "ne kuzi" da mu treba vise snage pa ne povecava takt... Ne znam kako to ukloniti ako je problem samo kod gmaila...

vidis .. vidis.. nisam mjerio na kojoj mi frekvi radi proc kad zavrtim gmail. Thnx, budem i to probao

16 godina
neaktivan

ja tu ne vidim problem,meni se isto CPU digne na 100 posto kad otvaram Gmail,problem bi bio da se ne spusti odma,kako je kod tebe?
osim toga zašto bi skidao glary utilities pro,kad imaš free verziju s mogučnošću nadogradnje..

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
aj probaj samo radi fore sa drugim browserom...nekako ste svi zabrijali na jacinu procesora :)
Danas sam neodlučan, ili nisam?
16 godina
neaktivan
seneka kaže...

ja tu ne vidim problem,meni se isto CPU digne na 100 posto kad otvaram Gmail,problem bi bio da se ne spusti odma,kako je kod tebe?
.

Ide otprilike ovako:

Otvorim gmail.. sve normalno (mali šiljak opterećenja do skoro 100%, vrlo kratki)

Počnem čitat mejlove, šetat od jednog maila do drugog i sl.. i vidim obje jezgre na skoro 100%. kad sve miruje (ili je prozor minimiziran) onda CPU padne na 2-3%. Čim opet počnem nešto petljati po gmailu, ponovo opterećenje skoči blizu 100%. To mi nikako nije normalno.

Iritira me to što se onda upali i ventilator pa šumi.

:) kad šećem po bug forumu onda je sve ok :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.9.2009 22:36 (Zura).
16 godina
neaktivan
slepix kaže...
aj probaj samo radi fore sa drugim browserom...nekako ste svi zabrijali na jacinu procesora :)

ista stvar i sa Internet explorerom 8

16 godina
neaktivan
jel imas ukljuceno sta iz "labs" dijela...to ti je pod settings...da li se nakon nekog vremena smiri cpu usage ili je stalno zakucan na 100? Probaj temu promijenit :)
16 godina
neaktivan
slepix kaže...
jel imas ukljuceno sta iz "labs" dijela...to ti je pod settings...da li se nakon nekog vremena smiri cpu usage ili je stalno zakucan na 100? Probaj temu promijenit :)

labs?? ne kužim, trebaš mi pojasniti što misliš s time.

promijeniti temu, misliš ovako: CPU load na skoro 100% kada koristim gmail ? :)

16 godina
neaktivan
ne :) klikni na settings u gmailu...imat ces themes i labs :)
16 godina
neaktivan
Zura kaže...
slepix kaže...

ista stvar i sa Internet explorerom 8

čuj a koji je to OS,koji antivirus,šta još osim toga od alata za scsan?

16 godina
neaktivan

kopajući po netu našao sam jedan post koji savjetuje da očistim cache i/ili se prebacim na classic verziju gmaila, ali probacu i sa 'labaratorijskim" featurima :)

na laptopu koristim Win Vista sa SP1, Symantec Endpoint Security 11. Sustav je čisto instaliran, firefox je standardni (samo je ad-block dignut od extenzija, pluginova minimalno - samo ono što dođe defaultno uz firefox + flash), nema nikakvih virusa, sra**a sl.

Task manager kaže da u trenutku opterećenja procesora firefox process ždere sve (sam task manager uzima 1-5%).

Budem se sutra malko poigrao sa svim savjetima koje sam dobio ovdje, sad nemam taj laptop pri ruci. Postat ću rezultate.

16 godina
neaktivan
slepix kaže...
ne :) klikni na settings u gmailu...imat ces themes i labs :)

Na desktopu sam provjerio "labs".. ništa nije uključeno, ali sam skužio sljedeće:

IE 6.0 mi troši blizu 60% CPU (ovog u moj PC) čak i u "classic" okusu, dok FF radi fino (OS je Win XP) sa 20tak %

Probao sam i sa yahoo mailom i ista stvar, u IE 6.0 radi osjetno sporije i troši do 50%, FF radi ko urica.

Stvar je definitivno do samog gmaila i (najvjerojatnije javascripti), ajd barem mi nece biti dosadno sutra jer imam puno toga za probati. :)

16 godina
protjeran

Još nitko nije preporučio malwarebytes i Ccleaner Smijeh

Life is all about ass; you are either covering it,laughing it off, kicking it, kissing it, busting it, or trying to get a piece of it.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Buffer Overflow kaže...

Još nitko nije preporučio malwarebytes i Ccleaner Smijeh

ako to nema,ja preporučamNamigiva + regisry repair

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.9.2009 0:13 (seneka).
16 godina
protjeran
Zura kaže...

Da li je netko iskusio sličan problem:

Kada otvorim Gmail i počnem otvarati poruke ili se prebacivati iz Inbox u sent items i sl CPU load mi odleti na 100%.

Provjerio sam sa Task managerom i kada minimiziram browser (isti je problem i sa Firefoxom 3.5.2 i sa IE8) onda se CPU spusti na uobičajenih 2-3%.

Probao sam blokirati Flash i u tome nije problem. Ostaje samo javascript kao potencijalni uzrok koji mi pada na pamet.

Ima li netko ideju ili čak rješenje?

Da te ja nešto pitam,kad si zadnji put reinstalirao WINDOWSE? Moguće da imaš neki virus. Preporučujem da skineš ovo: AVAST! Antivirus   ---- DOWNLOAD

I obaviš boot scann te normalan sacnn. Ja imam Intel Pentium IV 3.0 HT i GMAIL mi ne "zdere" toliko CPU. CPU Mi radi na 1-10 % dok je Gmail otvoren a još i ktome imam WINDOWS7

CPU Load u Gmailu CPU Load u Gmailu
Moj blog: http://www.xzero-hack.bloger.hr Moj forum: http://www.hacking.smfnew.com
16 godina
neaktivan
Zura kaže...

Stvar je definitivno do samog gmaila i (najvjerojatnije javascripti), ajd barem mi nece biti dosadno sutra jer imam puno toga za probati. :)

OK, nakon brdo iskušavanja i testiranja ovo su rezultati:

Prije snimanja slike na oba browsera klikao sam po gmail porukama, folderima, otvarao i zatvarao pojedine razgovore. Sve je trajalo otprilike 1-2minute

Opaljen je screen-shot i tada sam se prebacio na novu verziju gmaila. Sve je ponovljeno kako na IE tako i na FF.

1. IE 8 ima problema kada je uključen "novi" Gmail. CPU utilizacija je blizu 80% konstantno, smanjivanje prikaza broja poruka na 25 po stranici nema nikakvog utjecaja. Kada se prebacim na "stari" gmail, utilizacija padne na 1-2% (vidi slike)

2. FF nekim čudom više ne pati od jučerašnje boljke (skoro 100% load).. totalno sam zbunjen. Utilizacija je u obliku pile, skakuće od 1-20%. Ono što sam primjetio je kada stavim da se prikazuje samo 25 razgovora po stranici onda se kreće oko 1-15%. Prebacivanje na classic uzrokuje utilizaciju od 1-2%. Provjerit ću opet do kraja dana.. možda ima kakve veze sa popunjenošću cache-a.

Sustav je čist od raznih malware-a, spyware-a, virusa i sličnih gamadi. Nema nekontroliranih procesa. Sve je ko picino oko. :)

Slikice sve 4 varijante su u prilogu. (nisam snimao slučaj sa 25 poruka po stranici jer su razlike marginalne)

Kada u IE (Internet options -> Security -> Custom Level) odaberem Active Scripting -> Disable, gmail mi se otvara u onom prastarom obliku prije "beta" i tada je CPU load na 1-2%

Rezultat: problem je očito u javascripti na stranici. Ne znam za drugo rješenje osim da se koristi gmail u svojoj klasičnoj formi. FF je nekim čudom danas pošteđen CPU problema. To mi je zasad misterij.

@Luka: na CoreTemp se lijepo vidi kako Speedstep radi i kada se upali novi gmail kresne proc na max.

IE 8 - gmail classic IE 8 - gmail classic
IE 8 - gmail new IE 8 - gmail new
FF - gmail classic FF - gmail classic
FF - gmail new FF - gmail new
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.9.2009 10:11 (Zura).
17 godina
neaktivan

mozda ti se ff updateao na 3.5.3?

mozd aje u tome trik sa ff....

16 godina
neaktivan

Moguce, jer je taman bilo vrijeme za nadogradnju... to vise niko ne moze provjeriti, glavno mi je da sad sve radi ok.

ali jos nisam skuzio zasto mi IE 8 radi sporo.. al to me vise ne zanima toliko jer ga ne koristim :)

***** Moze LOCK ****

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice