Pozdrav ljudi :)
Kao što piše u naslovu, imam problem s Compaq CQ58. Došao je u moj posjed, ne mojom krivicom. Što bi se reklo koliko para toliko muzike, što stvarno i je. Na njemu je bio Windows 8.1 koji nije radio baš lijepo, presporo i točno čovjeku živce kida pa sam ubacio jedan SSD disk koji bi trebao kompletnu stvar malo poboljšati. Da, ali malo sutra. Ajde kad se sustav podigne radi super, programi i ostale gluposti vrti bez problema, međutim dok se podiže sustav to traje i traje. Kad se uključi izbaci mi se odmah "Press esc key for startup menu" i na tomu stoji cca 40 sec i onda ide tek dalje. Dok je bio stari HDD na toj obavijesti "Press esc key for startup menu" se zadržavalo max 5 sec i odmah ide dalje. Gledao sam na internetu što i kako ali nisam ništa uspio riješiti te Vas molim ako ima ko kakvu ideju, neka kaže, dobrodošla je.
Napravio sam test komplet svih komponenti i sve je uredu. BIOS je po default namješten, ništa nije mijenjano.
Kad se vrati stari HDD, sve bude po starom, znači obavijest "Press esc key for startup menu" bude max 5 sec i šiba dalje.
Na taj SSD sam instalirao Windows 7 32-bit jer sam htio dodatno olakšati laptopu, nisam htio forsirati s Windows 8-com ili 10-kom.
COMPAQ CQ58-C10NR
AMD E1-1200 APU with Radeon(tm) HD Graphics 1.40 GHZ, 2 GB RAM