Compaq CQ58 problem pri uključivanju

poruka: 6
|
čitano: 1.334
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi :) 
Kao što piše u naslovu, imam problem s Compaq CQ58. Došao je u moj posjed, ne mojom krivicom. Što bi se reklo koliko para toliko muzike, što stvarno i je. Na njemu je bio Windows 8.1 koji nije radio baš lijepo, presporo i točno čovjeku živce kida pa sam ubacio jedan SSD disk koji bi trebao kompletnu stvar malo poboljšati. Da, ali malo sutra. Ajde kad se sustav podigne radi super, programi i ostale gluposti vrti bez problema, međutim dok se podiže sustav to traje i traje. Kad se uključi izbaci mi se odmah "Press esc key for startup menu" i na tomu stoji cca 40 sec i onda ide tek dalje. Dok je bio stari HDD na toj obavijesti "Press esc key for startup menu" se zadržavalo max 5 sec i odmah ide dalje. Gledao sam na internetu što i kako ali nisam ništa uspio riješiti te Vas molim ako ima ko kakvu ideju, neka kaže, dobrodošla je. 

Napravio sam test komplet svih komponenti i sve je uredu. BIOS je po default namješten, ništa nije mijenjano.
Kad se vrati stari HDD, sve bude po starom, znači obavijest "Press esc key for startup menu" bude max 5 sec i šiba dalje. 

Na taj SSD sam instalirao Windows 7 32-bit jer sam htio dodatno olakšati laptopu, nisam htio forsirati s Windows 8-com ili 10-kom.

COMPAQ CQ58-C10NR
AMD E1-1200 APU with Radeon(tm) HD Graphics 1.40 GHZ, 2 GB RAM

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Re: Compaq CQ58 problem pri uključivanju

Možeš li bootati iz boot menua, ako možeš, samo namjesti boot order u BIOS-u

Trust nobody, become the best !
14 godina
tomaprimas kaže...

Pozdrav ljudi :)

Možda ne bi loše bilo da promjeniš BIOS bateriju.

11 godina
neaktivan

BIOS baterija promjenjena, ništa.

Što se tiče Boot menu, vrtio sam sve i svašta, razlike nema. Evo i slika pa možda bude lakše da mi objasniš. 

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
tomaprimas kaže...

BIOS baterija promjenjena, ništa.

Što se tiče Boot menu, vrtio sam sve i svašta, razlike nema. Evo i slika pa možda bude lakše da mi objasniš. 

Pokušaj pod UEFI Boot Order staviti 'OS Boot Manager' kao prvu opciju.

EDIT:Tek sam sad vidjela da si već prčkao po postavkama...

Ako sam ti pomogla, stisni HVALA.
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.7.2018 17:13 (Flexan22).
11 godina
neaktivan

Ne znam stvarno šta ne valja. Sve sam pokušao. Kako sam ubacio novi hardware pokušao sam također i s isključivanjem, vađenjem baterije, stiskanjem gumba za paljenje kako bi se sve restartiralo ali ne pomaže. Neeeeemam pojma šta mu je  

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice