Bug DVD mi zablokira komp

poruka: 20
|
čitano: 4.769
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
pitanje

kada god pokrenem dvd, sve u redu, ali prvi klik na neku od rubrika komp stane, dvd stalno učitava, i ništa, onda sam izvdio dvd, ponovno pokrenuo, i opet probao i ista stvar, te pod preglednikom događaja mi je ovo stalno (slika) te pod pomoći piše da disk ima nekakve bad block

http://i38.tinypic.com/33nhwzq.gif

Moje račuanlo: ASRock ALiveSATA2-GLAN, 1024 MB (DDR2-667 2x512) AMD Athlon 64 3200+ (2),Nvidia GeForce 7600gs (256mb), 160gb.... 1. Isatknuti suradnik na gallery.live.com
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.8.2008 11:06 (Ag008).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Očisti leće u DVD čitaću, možeš rućno a možeš i pomoću specijalnih CD-a sa četkicama koje imas za kupit u svakom informatičkom dućanu.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Bug DVD mi zablokira komp
autorov komentar

da, ali to mi se dešava samo sa bugovim dvd-ima(dual-layer), znači nije do dvd-a nego do mog playera

Moje račuanlo: ASRock ALiveSATA2-GLAN, 1024 MB (DDR2-667 2x512) AMD Athlon 64 3200+ (2),Nvidia GeForce 7600gs (256mb), 160gb.... 1. Isatknuti suradnik na gallery.live.com
17 godina
protjeran

Otiđi na stranicu proizvođača svog uređaja te pod rubrikom Support/Download skini zadnji Firmware baš za svoj model.Nakon downloada napravu upgrade i komp bi se sam trebao resetirati i to bi trebalo biti to.

0 0 hvala 0
17 godina
autorov komentar

uh,ima tu kakave opasnosti, kako znam model, a ću ući u bios i nadograditi,ili preko windowsa, i gubim li garanciju

17 godina
Ag008 kaže...

uh,ima tu kakave opasnosti, kako znam model, a ću ući u bios i nadograditi,ili preko windowsa, i gubim li garanciju

Pa mislim da nema opasnosti, modal saznaj iz everesta, mislim da možeš i iz Windowsa, ne gubiš garanciju.
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Gigabyte EP35-DS3 | Intel C2D E8200 @2.66 GHz | Gigabyte HD4850 | 2 GB Kingmax PC 6400 | Chieftec 550 W
17 godina
autorov komentar

u everestu mi piše JL10 konkretno radi se o HL-DT-ST DVDRAM GSA-H10N ,(LG) i ta skinem, da li nakon instalacije moram nešto dirati, ili petljati po postavkama?

17 godina
neaktivan

Neki Lg modeli zahtijevaju odspajanje nekih kabela i pomjeranje jumpera, nešto zezneš, baci drive...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ne netrebaš ništa petljat po postavkama.Skini zadnji firmware za svoj model s LG-ievih stranica, vjerovatno ćeš morat raspakirat .ZIP ili .RAR datoteku i pokreni onu s .exe nastavkom i slijedi upute.Samo prije upgradea pogasi sve programe.

0 0 hvala 0
17 godina
autorov komentar
nedIm kaže...

Neki Lg modeli zahtijevaju odspajanje nekih kabela i pomjeranje jumpera, nešto zezneš, baci drive...

ne razumijem?
17 godina
neaktivan
Ag008 kaže...
nedIm kaže...

ne razumijem?
  Pazljivo sa flashanjem.Neki programi za flashanje zahtevaju da na IDE kanalu gde se nalazi przilica da ona bude sama (fizicki) i jumperom postavljena na master.
Znaci ako na taj isti kabel imas jos neki IDE uredzaj odspoji ga i ostavi przilicu samu podesenu kao master.Anti Vir. Program ugasi i ugasi nepotrebne procese.
U svakom slucaj opet (pazljivo) procitaj uputstva proizvodzaca.Ako nisi 100% siguran sta radis pozovi nekoga ko se "razume" u te stvari.
Jesi li probao sa nekim drugim dual-layer DVDom? Ako jesi dali i on stvara probleme?
Ako imas Nero,onda idi u Start-Nero-Nero Toolkit--Nero Info Tool i vidi koji firmware ima przilica i koje sve modove citanja/pisanja podrzava
0100110001100001011110100110000101110010011101010111001101001100011011110110111001100 111
17 godina
autorov komentar

vidim da je nadogradnja komplicirana, jednsotavno neću stavljati bug dvd jer djelomično radi (samo se početni izbornik pojavi pa gdje god dalje kliknem učitavanje traje satima ako u temi ima više softvera/igara) ni sam ne znam o ćemu je riječ, pa ni neću niš raditi jer korsitim pržilicu samo kad neku igru s interneta skinem i stavim,ili neki projet što je rijetko, a u svemu tome radi dobro

EDIT: evo slike ovog nero info-a: http://i36.tinypic.com/29eopbc.png

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.9.2008 16:25 (Ag008).
17 godina
neaktivan

Meni isto taj bug-ov DVD šteka ko lud, zablokirava komp. A bug tv sa medija, uopće nisam uspio pogledati, jer mi nešto kao radi vrti i nakraju ga neće pokrenut. Ista stvar je i sa trailerima igara. Probao sam ponoviti proces i resetirat komp i opet isto. U čemu je fora zašto mi taj dvd ne radi kako treba.VičeViče

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

ja imam isti drive....i nikad mi nije blokao...al mi sad bloka na zadnjem dvd....pogotov kad gledam Bug TV...kad stisnem instal...na nekom bugovom programu...tipka "install" se ono...udubi.. i nemice.....my computer i  dvd izbornik zabloka..al ostalo sve radi...

kopirajte si ovo u potpis....ako misliste....da bi vistu trebalo ukinut....i da je kingmax definintivno....best buy na trzistu
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jel nekom možda palo na pamet da je greška u dvd mediju a ne u uređaju? Mislim ak imaš sam problema s tim dvd-om onda postoji velika vjerojatnost da si dobio robu s greškom. Nebi bio prvi put da je netko dobio neispravan medij.

osjecam se kao prezervativ istrosen al' ispunjen jer sam pogodio cilj

0 0 hvala 0
17 godina
autorov komentar

da, meni se to dešava samo sa bug dvd-om

17 godina
neaktivan

Odi do susjeda, prijatelja ili već nekog trećeg, i ako ni kod njega ne radi onda je greška u mediju. A ako ne onda flashaj.

17 godina
neaktivan
s0va kaže...

Odi do susjeda, prijatelja ili već nekog trećeg, i ako ni kod njega ne radi onda je greška u mediju. A ako ne onda flashaj.

Da super i recimo da odem do susjeda i njemu  njegov primjer vozi (recimo a, moj neće ) kome da se žalim upravi vodovoda!!! Ma nije bed i onako mi nema ništa posebno zanimljivo što se tiče medija, kupujem isključivo radi tiska. Uglavnom ako i radi dvd prešaltam ga na brzinu i bacim negdje" kao" ako nešto zatreba pa da se nađe. Uglavnom ne zatreba.
17 godina
neaktivan
frost135 kaže...

Da super i recimo da odem do susjeda i njemu  njegov primjer vozi (recimo a, moj neće ) kome da se žalim upravi vodovoda!!! Ma nije bed i onako mi nema ništa posebno zanimljivo što se tiče medija, kupujem isključivo radi tiska. Uglavnom ako i radi dvd prešaltam ga na brzinu i bacim negdje" kao" ako nešto zatreba pa da se nađe. Uglavnom ne zatreba.
mislim da možeš tražit od bugovaca da ti pošalju drugi ak ovaj ne radi
16 godina
neaktivan

Isto tako imam primjedbu na dvd priloge od broja 190 pa na dalje. Predugo se ućitavaju , kada želim pokrenuti neke programe javlja se greška, itd. Normalno da sam odmah okrivio moj dvd pogon.  Ali u svemu tome ima ono "ali". Dvobroj od ovoga ljeta (188-189) isto tako je dl ali mi ga čita i otvara najnormalnije kao i sve prije toga. Prije bih postavio pitanje onome koji štampa dvd medije za Bug.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice