Bluetooth problem

poruka: 12
|
čitano: 3.271
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Bluetooth problem
pitanje

imam neki usb bluetooth a softver koji je dosao je IVT Corporation BlueSoleil.

i na mobu upalim bluetooth i spojim se na komp i hocu da aktiviram com port, i javlja mi sljedece "No more aviable COM ports. please disconnect one or more COM port connections and try again." ali koliko sam upucen nijedan COM port mi nije zauzet.

pa ako znate u cemu bi mogao biti problem javite se ljudi :D

Intel E2140 2x1.6Ghz, Asrock Wolfdale 1333-GLAN/M, 2x1gb Kingmax DDR2 667Mhz, Seagate-Maxtor 250gb 8mb cache + Seagate FreeAgentGo 250gb, PIONEER DVD-RW DVR-111D. Sapphire HD 4550 512mb.

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Bluetooth problem
ako koristis IVT Corporation Bluesoleil onda nije ni cudo xD....to je za mene najgori softver koji postoji :S: S
17 godina
neaktivan
autorov komentar

pa koji bi mi softver preporucio??? da ga odmah skinem :D

a prije je sve bilo ok i radio je com port, i sad odjednom je poceo zafrkavat :(

Intel E2140 2x1.6Ghz, Asrock Wolfdale 1333-GLAN/M, 2x1gb Kingmax DDR2 667Mhz, Seagate-Maxtor 250gb 8mb cache + Seagate FreeAgentGo 250gb, PIONEER DVD-RW DVR-111D. Sapphire HD 4550 512mb.
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2009 15:53 (mladen_87).
17 godina
neaktivan
Bluetooth problem

Ja imam widcomm software.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bluetooth problem

Zašto koristiš ikakav software za Bluetooth??

Možeš jednostavno sve imati s fsquirt-om koji je ugrađen u sam windows!!

Ako želiš Uparivati mob. s PC-em onda koristi originalni soft. od mobitela i to je to....

Nijedno pravilo bez iznimke!!
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2009 16:00 (Bellatrix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

fsquirt je samo za prebacivanje fajlova. a meni treba COM port da bi mogao koristiti aplikacije poput MyPhoneExplorera i slicno prijatelju

17 godina
neaktivan
Bellatrix kaže...

Zašto koristiš ikakav software za Bluetooth??

Možeš jednostavno sve imati s fsquirt-om koji je ugrađen u sam windows!!

Ako želiš Uparivati mob. s PC-em onda koristi originalni soft. od mobitela i to je to....

Zato sto u bluetoth software-u koji ti je doaso imas sljedece opcije:mozes pustit pijesme sa moba i slusat na kompu,,bezicni dial up pristup internetu,mislima de se moze preko bluetotha dijelit adsl veza sa mobom odnosno da mozes imat adsl na maobu preko bluetotha ako nemas w-lan na mobu, i jos ti i svi pc suiti ppodrzavaju rad preko bluetotha.
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2009 16:14 (vedrann).
16 godina
neaktivan
mladen_87 kaže...

fsquirt je samo za prebacivanje fajlova. a meni treba COM port da bi mogao koristiti aplikacije poput MyPhoneExplorera i slicno prijatelju

A koji mobitel imaš??
17 godina
neaktivan
autorov komentar

k800i

16 godina
ma koristi od windowsa bluetooth to je najbolje...bar meni =)
16 godina
neaktivan
Bluetooth problem

Instaliraj si ovo i bit će sve ok!

EDIT: Pročitaj deskripciju ispod

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2009 16:32 (Bellatrix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mladen_87 kaže...

imam neki usb bluetooth a softver koji je dosao je IVT Corporation BlueSoleil.

i na mobu upalim bluetooth i spojim se na komp i hocu da aktiviram com port, i javlja mi sljedece "No more aviable COM ports. please disconnect one or more COM port connections and try again." ali koliko sam upucen nijedan COM port mi nije zauzet.

pa ako znate u cemu bi mogao biti problem javite se ljudi :D

Mislim da je problem u tome što se com port treba inicijalizirati prije upotrebe, a tvoj program to očito ne radi prije nego što pokuša komunicirati preko tog porta.
Riješenje bi moglo biti da sam inicijaliziraš com port, a ako me sjećanje ne vara to bi išlo otprilike "open com1: 9600,n,1" gdje je com1 port koji otvaraš (ako hoćeš 2 staviš com2) 9600 je neka standardna brzina com porta (može i brže ovo je default), n i 1 je nešto vezano uz paritet i broj bitova ako se dobro sjećam.
Znači kreiraš txt datoteku i unutra napišeš open com1: 9600,n,1 zatim ju preimenuješ u *.bat i pokreneš. Ako se program više ne buni da ne može naći com a svejedno neće raditi provjeri po netu one vrijednosti iza 9600 tj, n i 1 jer te vrijednosti ovise o uređaju s kojim želiš komunicirati preko com porta.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice