Bios kako ga podesit kod novog kompa

poruka: 11
|
čitano: 2.160
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Eto kupio sam novi komp i zeza me kod instalacije Viste x64. Naime lijepo me pita da stisnem bilo koju tipku za bootanje sa cd/dvd-a.

To lijepo uradim i pise mi Windows is loading files, nakon toga mi pise Windows is starting i dolje je vistin bar loadanja.

Nakon toga mi se pojavi preko cijelog ekrana vistina pozadina u bojama i mouse pointer kojim mogu micat. To je sve, nista drugo se ne pojavljuje i samo ceka.

Bilo koja sugestija? Cuo sam da se mora nesto u biosu podesit ali neam pojma sta tocno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.7.2009 22:39 (Chamilitary).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

pa ako ti je doslo do toga di je došlo (:P), s BIOSOM bi trebalo biti sve u redu...

najvjerojatnije ti cd od winsa nije dobro spržen..nabavi original ili kvalitetniju kopiju

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hm.. pa nije valjda to podesenje da moram stavit da mi boota prvo cdrom? Ako je to onda veliki looool

Zanimljivo je da mi nece ni Windows 7, ista stvar, sve je to skinuto sa neta, jbg nema se para pa sad moram patit

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

lol

s bootanjem ti je sve u redu...jer tebi on boota cd...reko si da se pojavi kursor i sve zaplavi...znači vista kreće...al je problem u tome ka jona stane...

jel je isti problem i s win7?

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Isti problem, indentican. Ne pojavi se plavi ekran nego one vistine lude boje kao pozadina. xD

Al jos je smjesno sto sam htjeo i instalirat Windows XP pa mi kod instalacije ne zeli ocitat neki file svga.sys lool. Nemam srece

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

možda ti je do cd/dvd rom-a

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

grafika?

koliko dugo ti stoji na tom ekranu sa vista pozadinom? jer, normalna je stvar da tamo zastane neko vrijeme dok priprema instalaciju.
pogotovo ako je neka slabija konfiguracija u pitanju

edit - očito nije slabija konf. u pitanju...

ali, svejedno, pusti da vidiš koliko dugo će ti na tom ekranu stajati.

Silence! I Kill You...
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.7.2009 9:43 (no name).

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

...ako je sa instalacijskim DVD-om sve u redu, provjeri taj svoj Corsair Ram 2X2 GB...

največi neprijatelj slobode je zadovoljan rob
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Nevjerovatno ali morao sam cekat barem 4 min da se pojavi instalacija.

Napravio sam test i ustanovio da komp radi samo sa jednom plocicom rama. Izvadio sam prvi ram i proradilo je, onda sam ga vratio i izvadio drugi samo i radilo je. Onda sam stavio oba dva i radilo je  ??? Kad sam prespavo upalio sam i opet nije radilo, plavi ekran prije instalacije dodje. Izvadim opet bilo koji ram i radi. Jbt jos cu probat uzet novi ispravni cd od viste jer sam danas uspio instalirat windowse ali mi je non stop javljo plavi ekran.

Znaci kad izvadim jedan ram radi i dodje do instalacije ali kad zavrsi instalacija javlja u desktopu kad radim plavi ekran tipa, drivers nesto not equal. Onda mi nakon restarta kad opet radim u windowsima nekakav system service lol puko sam vise od toga

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

...očito je problem u Ram-u, to se često događa sa instalacijom upravo zbog Ram-a...

največi neprijatelj slobode je zadovoljan rob
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Rjesio sam problem! Dvije plocice sam stavio na druga dva modula xD Thnx svima na pomoci

LOCK!

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice