Back up-savjeti zaključana tema

poruka: 3
|
čitano: 1.066
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Back up-savjeti

Pozdrav imam jedan stariji komp koji sudeci po sadasnjem stanju broji zadnje dane ali ima dosta dokumenata,slika,muzike koje bi htio sacuvati..Operativni susatav je XP sp3.

Zanima me iduce da li napraviti back up i da li ce se ti sacuvani podatci moci vratiti bez problema recimo na win7.Nisam nikad to radio ali citajuci i gledajuci nebi trebalo biti tesko tako ako neko ima neki savjet rado bi ga cuo..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Back up-savjeti
World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566

0 0 hvala 1
18 godina
Back up-savjeti

ako se smo radi , kao sto kazes, o slikama, dokumentima i glazbi, onda vrlo jednostavno kopiras taj sadrzaj i preko usb-a prebacis na neki vanjski medij, kao sto je usb memorijski stapic ili na vanjski hard disk. ako je operativni sustav stabilan, mozes sve nasnimiti na opticki medij, dvd / cd (vise njih poduplano jer je jeftino,a sigurnije).

druga opcija je malo zahtjevnija od ove gore primitivne copy/paste.  mozes koristiti neki od alata za backup.  oni pretezno nude kopiranje my documents/pictures/music foldera i takodjer te pitaju, na kakav medij da to spase.

sa istim tim programima, uz koristenje naprednijih opcija, mozes napraviti preslik cijelog hard diska sa sistemom, no mislim da te to sada ne zanima,jer to sluzi ,ako crkne hard disk da se ugradi novi i samo klonira kopija starog sistema na novi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice