Apostrof na tipkovnici

poruka: 7
|
čitano: 13.807
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Apostrof na tipkovnici

Pozdrav ekipa,

Malo sam se bacio u c++ te me zanima kako namjestiti da imam simbol apostrofa na nekom slovu. Primjerice ako stisnem altgr+V dobijem @, kako da to isto napravim za neko slovo ali za jedan apostrof, konkretno ovakav ( ' ).

Unaprijed hvala 🙂

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Apostrof na tipkovnici
Ares88 kaže...

Pozdrav ekipa,

Malo sam se bacio u c++ te me zanima kako namjestiti da imam simbol apostrofa na nekom slovu. Primjerice ako stisnem altgr+V dobijem @, kako da to isto napravim za neko slovo ali za jedan apostrof, konkretno ovakav ( ' ).

Unaprijed hvala 🙂

normalni (khm ...) windows ima onaj "character map" pomoćni programčić. kad tamo klikneš na neki znak, dolje desno se pojavi tipkovnička kombinacija za nj. ne radi uvijek ali možda upali. apostrof (iliti "jednostruki navodnik") je inače ispod upitnika u numeričkom retku dugmetare no takav se pojavljuje ispred ili iza znaka. ako baš mora buiti na njemu, jedino što možeš je odabrati izravno takav znak - jasno, ako postoji - u tom popisu znakova i probati pridruženom tipkovničkom kombinacijom. naravno, za svaki font nisu dostupni svi znakovi no za "sistemske" fontove jesu. probaj. na netu postoji i popis s uputama i uputama

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
17 godina
Apostrof na tipkovnici

Imaš prastari Microsoft Keyboard Layout Creator. Poslednji put sam ga koristio na W7 i tad je bio zastareo, najnoviji zvanično podržani OS je tada bio XP, mada vidim da su u međuvremenu dodali 10-ku, tako da verovatno radi. Tu možeš da kreiraš layout kakav god hoćeš, staviš bilo koji karakter gde hoćeš.

A šta ti smeta pozicija apostrofa na standardnom rasporedu, bilo engleskom ili hrvatskom?

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Apostrof na tipkovnici

-hrv-eng-us.. normalni rasporedi (layouti) imaju odgovarajuću tipku, upali onscr keybpard ako ti je tako lakše pronaći (ako nemaš na tipkama napisano..) + charmap za ostale znakove koji nisu direktno dostupni uz alt+0xxx broj (numerički).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
10 godina
neaktivan
Apostrof na tipkovnici

Hvala na idejama, bacit cu se sad na njih pa cu vidjeti ako budem uspio. Keyboard layout sam probao al mi nije uspio i cini mi se jako neintuitivan

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Apostrof na tipkovnici

A joooj kakva sam ja budala bio 😂😂 znaci vidim kao sto je jedan od vas rekao apostrof kod upitnika tj. Tamo na toj tipki. I ja pokusavam stiskat sve moguce kombinacije da dobijem taj simbol, kad ono trebo sam samo stisnut tu tipku bez icega i voila. Eh idem se lupat po glavi 🔨

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Apostrof na tipkovnici

Koristim američku fizičku tipkovnicu i MKLC (baš nedavno ažuriran) za dijakritike.
Imam problem, naime, da kod pritiska apostrofa (dva mjesta od slova 'L' i jedno od 'Enter') moram još jednom stisnuti neku drugu tipku da bi reagirao i ispisao apostrof i tu drugu tipku.

Uređenje: Riješeno, dead key je bio namješten u MKLC-u.

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2022 22:31 (meluka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice