ABBYY FineReader 9.0 Professional Edition - proble

poruka: 7
|
čitano: 2.292
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

Imam jednu skeniranu knjigu koja je napisan na čirilici.

Problem:

Problem je taj što ne uspije dobro skenirati cijelu riječ te kod nekih slova stavi znakove ''1,>,<...''

Pitanje:

Jel postoji program kao što je ABBYY FineReader 9.0 Professional Edition da dobro skenira čirilicu sa slike u word?

Hvala!

Processor: Intel Core 2 Quad Q6600 4×2.4GHz 8MB, MBO: MB Gigabyte EP45-DS3 RAM: DDR2 8GB PC6400 (800MHz), Kingmax Monitor: Samsung SM 2232BW, 1680x1050 Router: LINKSYS WAG200G Grafička: Gigabyte HD2400XT HDD: Segate 500GB Napajanje: FORTRON 450W

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: ABBYY FineReader 9.0 Professional Edition - pr

Pozeljno je da skeniras neku sliku koja u sebi ima bar vecinu cirilicnih znakova.Zatim moras proci "trening",odnosno da kazes FineReaderu sta je sta.

Svakako skini sa njihovih strana i cirilicnu podrsku (Srbija,Makedonija,Rusija....)

Help je dosta razumljiv,procesljaj malo

Q: What's tiny and yellow and very, very, dangerous? A: A canary with the super-user password.
16 godina
neaktivan
autorov komentar
Lazarus Long kaže...

Pozeljno je da skeniras neku sliku koja u sebi ima bar vecinu cirilicnih znakova.Zatim moras proci "trening",odnosno da kazes FineReaderu sta je sta.

Svakako skini sa njihovih strana i cirilicnu podrsku (Srbija,Makedonija,Rusija....)

Help je dosta razumljiv,procesljaj malo

Baza je šta ja ne znam te znakove (pa san nakon skidanja u word mislia preko google translate to prevest) i šta ne znam kako bi uopće njemu reka šta je šta.
Al pokušat ću tako sa tim što si rekao pa ću javit ako bude problema ili ne budem uspija.
Svejedno ako netko zna koji program šta je dobar u tome osim FineReader nek kaže.
Processor: Intel Core 2 Quad Q6600 4×2.4GHz 8MB, MBO: MB Gigabyte EP45-DS3 RAM: DDR2 8GB PC6400 (800MHz), Kingmax Monitor: Samsung SM 2232BW, 1680x1050 Router: LINKSYS WAG200G Grafička: Gigabyte HD2400XT HDD: Segate 500GB Napajanje: FORTRON 450W
17 godina

Kao sto pise u postu iznad, skini podrsku za cerilicu, ako je nemas.

Kojom rezolucijom skeniras, probaj staviti na vecu.

Kad skeniras prebaci to u word, i probaj u wordu s naredbom pravopis i gramatika (F7) ali za ćerilicu, mozda ti tu ispravi nesto, i onda ubacis u google translate.

We are born naked, wet and hungry. Then things get worse.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar
goodye kaže...

Kao sto pise u postu iznad, skini podrsku za cerilicu, ako je nemas.

Kojom rezolucijom skeniras, probaj staviti na vecu.

Kad skeniras prebaci to u word, i probaj u wordu s naredbom pravopis i gramatika (F7) ali za ćerilicu, mozda ti tu ispravi nesto, i onda ubacis u google translate.

To curi pokušavan prevest knjigu od Toše koju joj je stari skinia sa net-a.
Knjiga je skenirana i ja tu ne mogu puno toga baš popravit, a ako ima neko prevedenu knjigu nek mi šikne na e-mail.
17 godina
Processor kaže...
Lazarus Long kaže...

P

Baza je šta ja ne znam te znakove (pa san nakon skidanja u word mislia preko google translate to prevest) i šta ne znam kako bi uopće njemu reka šta je šta.

Lakše će njoj biti naučiti dvadesetak slova koja se razlikuju, nego tebi prevesti knjigu.
A   a     А а
B   b     Б б
C   c     Ц ц
Č   č     Ч ч 
Ć   ć     Ћ ћ
D   d     Д д
Dž dž   Џ џ 
Đ đ     Ђ ђ
E e       Е е
F f       Ф ф
G g       Г г
H h     Х х
I i       И и
J j         Ј ј
K k     К к
L l       Л л
Lj lj     Љ љ
M m     М м
N n     Н н
Nj nj   Њ њ
O o     О о
P p     П п
R r       Р р
S s     С с
Š š     Ш ш
T t     Т т
U u     У у
V v     В в
Z z     З з
Ž ž     Ж ж
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.11.2008 12:22 (klimama).
16 godina
neaktivan

OMG,ja imao isti, identičan problem, samo na ABBY PR 8.0. Riješio sam ga tako da sam platio nekoj zeni da ga prevede. Mislim da nije izvedivo. Ako jest, javi kako!

Znao sam da to nisam trebao reci!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice