linux mi radi ali nemogu bootat s hard diska na kojem mi je windows 7, zna li neko kako mi mogao pokrenut windows instalaciju unutar ubunta?
A jel možeš bootat s CDDVD čitača?
Evo pročitah da si probao!!
linux mi radi ali nemogu bootat s hard diska na kojem mi je windows 7, zna li neko kako mi mogao pokrenut windows instalaciju unutar ubunta?
A jel možeš bootat s CDDVD čitača?
Evo pročitah da si probao!!
A da pobrišeš particiju na kojoj su ti instaliran Win7,i probaš instalirat ponovno!?
i kad stavim disc od windowsa ne dobijem ono install now i ono gdje mogu kliknut repair nego mi ponudi da odaberem jezik
http://www.sevenforums.com/tutorials/681-startup-repair.html
Kada sredis mbr, odi u bios i pogledaj jos jednom opcije koje su ti napisali par postova iznad (memory, memory mapping). Imas li integriranu graficku? Mozda joj je dodijeljeno (share) 4GB memorije u biosu. Jesi flashao bios na noviju verziju?
Imam Windows 7 Ultimate 64 bitni i pise mi da imam 8 GB rama, od cega je 3,99GB usable, znali netko kako rijestiti ovaj problem?
Ugasi komp, izvadi RAM i vrati ga. Meni je riješilo problem.
Imam Windows 7 Ultimate 64 bitni i pise mi da imam 8 GB rama, od cega je 3,99GB usable, znali netko kako rijestiti ovaj problem?
davno mi je jedan prijatelj ima taj problem i sve je pokusa i nakraju mi je reka da je rijesija tako da je izvadija proc i vratija ga nazad i onda mu je bilo dobro,nije ni meni bilo jasno da mu je bilo zbog toga al probaj i ti tako nemas sta izgubit
veze sa nicim nema..
ima jer mi se isto dogodilo....pinovi....znaju i mogu bit problem.
davno mi je jedan prijatelj ima taj problem i sve je pokusa i nakraju mi je reka da je rijesija tako da je izvadija proc i vratija ga nazad i onda mu je bilo dobro,nije ni meni bilo jasno da mu je bilo zbog toga al probaj i ti tako nemas sta izgubit
veze sa nicim nema..
ima jer mi se isto dogodilo....pinovi....znaju i mogu bit problem.
ako je problem sa cpu pinovima računalo se neće niti butat
Oćete pomoć ili neznate :P
? kome je potrebna pomoć? i što je pitanje?
Ako nisliš na usera myslawzunic, nemu nema pomoći ... nema minimuma znanja i tema je off.
Stotine tema već postoje, nek samo prolista i pročita jer beskorisno mu je pisati odgovre koji već postoj, ako ne čita ili nezna, samo dublje tone u probleme.
ako je problem sa cpu pinovima računalo se neće niti butat
-da, ali.. od par stotina/tisuća pinova vjerojatno nisu svi iste 'težine'. Provjereno-doživljeno, PC radi ali se ponekad i blentira, jedini simptom je ponekad bilo nemogućnost normalnog paljenja (kao da je napajanje ili npr pritisnut konstantno power button, pa se gasi za 4sec.).
- zato nije isključena ta mogućnost. Treba provjeriti i imati živaca igrati se pincetom.
-Jednako može biti bilo koji kontakt-pin u pitanju, od SATA, VGA, RAMa ili sami konektori molex-sata, USB (žice i frontpanel)... ili pitanje koji CPU je stvarno ugrađen (npr otključane jezgre, OC i sl.)
Za probleme-kvarove ima neograničeno mogućnosti, dok za ispravan rad ima samo jedna (da je sve OK). Treba tražiti ili reklamirait ako je pod garancijom.
Molio bih da se na temi malo smire strasti, jer sam lijen brisati poruke i ako ću ubuduće morati brisati poruke, počastit ću one čije ću poruke obrisati lijepim, šarenim kartončićima. Ovdje smo da pomažemo jedni drugima, a ne da bude svađe i prepiranja.
@myslawzunic
U kojoj si sad fazi? Još uvijek muku mučiš s Linuxom? Formatiraj disk ako nema ništa pametno na njemu. Ako ti se instalacija Windowsa ne pokreće s CD-a, znači da nisi dobro odabrao boot sekvencu u BIOS-u.
Jesi testirao memoriju memtestom? Testiraj! Vidi li ti on svih 8 gigabajta? Testiranje prolazi bez greške? Tek nakon što to napraviš možemo dalje raspravljati. http://www.memtest.org/
http://www.deviantpics.com/images/2013/03/30/konf.png
http://www.deviantpics.com/images/2013/03/30/memorija.png
kako aktivirati u ASUS BIOSU svih 8GB (7,5cca) imam jednu plocicu 1x8GB sve dobro postavljeno.
u biosu sam maknuo remap opciju ali ne sljaka a po msconfigu nisam diro nista tamo mi je nula na max
USPIO SAM FORA JE BILA BAS DA SE RECHECKA U MSCONFIGU max memorry s nule na max koj on zada
Pozdrav, imam sličan problem. Danas sam kupio SSD, instalirao nove windowse i upotrebljivo mi je 5,97 od 8 GB. Nikad prije takav problem nisam imao. Pogledao sam dosta videa na YT ali ništa ne pali. Niti ono sa msconfigom, niti sa resetiranjem postavka BIOS-a. U Task Manageru mi je nešto čudno pošto piše hardware reserved = 2 GB. Dakle on vidi svih 8 GB ali ova dva koristi za nešto drugo. Ima tko kakvu ideju šta da napravim sljedeće ?
EDIT: rješeno. A glupa li problema. Samo sam zamijenio mjesta modulima na matičnoj i to je to. :)