3DHADSD8 - Hardware acceleration i rendering

poruka: 3
|
čitano: 1.038
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan

Pozdrav,

Imam problem, mučim se već duže vrijeme i nikako ne uspijevam rješiti situaciju.

Ovako, prije svega radi se o software-u za crtanje nacrta kuće koji osim 2D crtanja ima i 3D opciju koja meni baš ne radi ispravno.

Nakon što prebacim na 3D, prilikom kretanja kroz moj objekt (koje se dešava povlačenjem mišem jel) mi nestaju zidovi, te sve ostalo i ostaje samo okvir tih objekata (priložene slike). Problem se riješi kad otkvačim opciju u postavkama programa "Hardware acceleration" ali onda mi se kretanje u 3D-u optrilike 8 puta uspori i stvarno je jako otežan rad u takvim uvijetima. Ne razumijem se nimalo u te grafičke opcije pa ako ima netko da pomogne bio bih stvarno zahvalan.

Hvala unaprijed! 

Lp!

0 0 hvala 0
17 godina

Nadogradi softver na zadnju verziju, nadogradi drivere za grafičku karticu na zadnju verziju.

BTW, koju grafičku karticu imaš?

So if God has existed forever, you know, what did he do in his spare time? Like, before he made the Earth and everything?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: 3DHADSD8 - Hardware acceleration i rendering

- proizvođači proizvode iste/''jače'' VGA.. i razlikuju se po driveru, po appsima kao ACAD.. (s druge strane gaming)..

- 3dh.. nije takva 'klasa', nije 'referentan'. Možda samo ne prepozna dovoljno dobro mogućnosti (možda bi starija VGA radila bolje..) ili googlanjem pronađeš neki tweak-ručni config za konkretnu kombinaciju (ali nije takav soft za koji bi se to lako pronašlo, premalo juzera..). VGA za 3d su quadro/fire.. razlika je i u defaultima kao i primarni cilj, dok je u gamingu to brzina-FPS, u appsu je preciznost.. i mali trik, možda pomogne.. u opcijama drivera uključi kavalitetu na max i sl. postavke.. tad možda proradi bez gubljenja objekata, npr 8-10 bitna preciznost.. ali i prljava igra proizvođača, jer žele prodati i skuplju vga.. pa možda ne pomaže, možda čak trebaš neku konkretnu verziju drivera a to bi opet pronašao za neku popularniju app kao acad ili gaming.. za 3dh teško..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice