e ovako, cura je kupila laptop. ona bi se spajala bežićno na spomenuti ruter, a s drugim pc-om žičano se spojiti na isti taj ruter. može li mi netko pjasniti kako da to izvedem? i da mogu u isto vrijeme biti na netu....hvala unaprijed
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koji je točno model routera?
zyxel P-660
zyxel P-660
Iako opet nisi do kraja napisao koji ruter ja ću ti pokazat postavke na svom (P-660HW-T3).
Znači upiši u neki web browser 192.168.1.1. Otvorit će ti se nešto ovako:
Lozinka ako nije mijenjana će biti 0000 ili 1234. Nakon login-a pojavit će ti se glavni izbornik. Izaberi Connection Setup.
Stavi:
Mode: Routing
Encapsulation: PPPoE
Ostalo ostavi kako je ako ti net radi (na kompu spojenom žicom).
Klikni next. Ostale postavke postavi prema svom operatoru (ovisno o tvom user nameu i lozinci). (ništa ne mijenjaj ako ti je net radio)
Klikni Save Settings.
Vrati se u Main Menu i klikni na Wireless LAN.
Zatim Wireless. Stavi kvačicu pokraj Enable Wireless LAN.
ESSID napiši po želji (to je ono kako će ti se zvat mreža kad je tražiš s laptopom).
Pod Hide ESSID stavi No.
Pod Channel ID: Channel01
Pretpostavljam da želiš staviti i zaštitu kako se ne bi svi mogli spojiti na tvoj net.
To ćeš učiniti ovako:
Vrati se u izbornik Wireless LAN te klikni na 802.1x/WPA.
Postavi postavke kao na slici, a u Pre-Shared key stavi lozinku po želji te ju zapamti (njome ćeš se spajati na Wireless Network s laptopa).
Stisni apply i zatim log out i to bi trebalo biti to.
Nakon toga na laptopu pokreneš pretraživač WLAN-a, izabereš svoju mrežu, pritisneš Connect te kada te upita upišeš onaj password (Pre-Shared key) i trebao bi biti spojen na internet.Evo kolega je sve objasnio,uzalud sam pisao.Ako još imaš pitanja slobodno se javi.
točan naziv je zyxel P-660 HW-D3
točan naziv je zyxel P-660 HW-D3
Onda ništa od ovog svega...
Valjda će nekome dobro doć..
Iste su ti postavke samo je drugačiji izbornik, tako da bi mogo i po ovome napravit, ali evo slučajno sam našao nešto baš za tvoj router pa si pogledaj.