Zanimljiv problem s internetom

poruka: 2
|
čitano: 670
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Kontekst:

Igram Civilization V s frendovima, radi dobro ne ko vrijeme.

Onda, iz vedra neba počne pucati. Ne mogu jedan turn završiti, izbaci me van (ako uspijem u igru uć). Sve ostalo radi dobro, mogu koristiti internet uredno, jedino Civ V ne radi. Frendovi igraju bez problema.

Rekoh, valjda nekaj ruter glumi; napravim freset, ali ne pomogne, ne mogu igrat civ i dalje.

Guglam, nisam jedini. Probam disableati virtualni mrežni adapter od evolve-a, isključit file and printer sharing, i dalje ista stvar.

Probam igrat Ghost Recon Phantoms, to radi super.

Moj zaključak: ili nekaj s netom ne valja ili s windowsima. Pretpostavim da su windowsi vjerojatniji krivac, jer prčkam po njima konstantno; a i t-com nije baš poznat po žustrom rješavanju problema.

Instaliram Linux Mint na eksterni hard, skinem Civ V, radi super! Igram, ludilo. Steram windowse u 3 p.m. i ja sretan.

Došlo nekih 16h u danu, bam, počne pucat veza i na Linuxu. Isto kao i prije na windowsima.

Novi zaključak: mora da nešto kod T-coma kaka.

Vratim se u Windowse.

Pingam 8.8.8.8 (gugl), prolazi.

Pingam bug.hr, malo oće, malo neće.

Pingam 1klik.hr, oće.

Pingam net.hr, neće.

Pingam yahoo.com, oće.

Pingam facebook.com, oće.

Pingam imdb.com, neće.

Zovem T-com, dečko bio nestručan, zbunio ga skroz.

Njemu naravno sve pokazuje u redu (što vjerujem), linija ok, ne zna di mi mogo bit problem.

Probam pingat s mobitela:

imdb.com, neće.

net.hr, oće! (nije htio s kompjutera)

bug.hr, oće! (na kompjuteru se nećkao)

Gnjavim frenda:

imdb.com, neće.

net.hr. oće!

bug.hr. oće!

Niti u jednom slučaju nismo uspjeli pingati jedan drugoga, dakle ja nemogu frenda1 ni frenda2, niti oni ne mogu međusobno il mene.

Krajnja pretpostavka:

Kod T-coma nešto zafrkava, Civ V je peer to peer, to mi puca, a Ghost Recon ima dedicated server, to radi.

Pretpostavljam da ima problema sa spajanjem unutar zemlje, jer jedino imdb.com izvan zemlje nikom ne prolazi.

Da li je to dobra pretpostavka ili ima netko neku bolju ideju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Naravno da se nemožete pingati. Firewall u routeru to ne dopušta, kako i treba.

Jesi li propustio portove? Usput pogledaj ovaj thread.

Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice