Wlan + lan sharing!!!

poruka: 15
|
čitano: 6.899
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Wlan + lan sharing!!!

Koristim dva racunala, stolno (Windows vista) i laptop (windows 7) . Spojeni su na AP, stolni komp žičano a laptop bežično. Ping prolazi u oba smijera. Printer sheran isto radi.Internet radi super na oba racunala. Pokušavam sherat file-ove al jednostavno nikako da mreža proradi. Na jednom i drugom vidim drugo racunalo u mreži al pristup datotekama mi je odbijen-access denied/conect administrator. Work grupa ista, diskovi sherani ...... Mislim da je problem u security postavkama. Dal netko zna kako i gdje se unose? Ili je možda neki drugi problem.....?! Unaprijed hvala!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Wlan + lan sharing!!!

ne znam jel imaš kreirane lozinke (administratorske) za oba računala...imao isti problem  sve dok nisam kreirao lozinke i onda proradilo...nemam pojma zbog čega...

probaj, nemaš kaj izgubit...

http://www.youtube.com/user/hoggar001
16 godina
neaktivan

Lozinke su kreirane na oba racunala al ne radi!!!

16 godina
protjeran
Wlan + lan sharing!!!

pozdrav imam i ja jedno pitanje u vezi wlana

ovako spojio bi se na frendov wireless da bi igrali igre kakti preko lana za to bi dovoljna propusnost bila 50kb up i 50kb dwn

sad ak bi to radilo kak sam ja zamislio....sam dlink il vec kaj bi koristio bio bi preslab za to pa bi napravio kantenu i ako bi bila

dovoljna propusnost i da se uspijem spojit na njegov router jel bi bilo moguce igrat neke igre preko lana tj wlana

hvala

ispricavam se sto ovako upadam na temu al nisam htio novu otvarat

btw jel zna netko gdje ima za kupit kakva antena za wireless

BUCKETHEAD /// ceka se 11.2
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.1.2010 20:16 (hrvatskafarkasevec).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

onda share-ane foldere prijavi ko u network drive-ove... "map network drive"... ne znam jel imaš kakav firewall, pa možda je kaj u njegovim postavkama pogrešno...ne znam kaj da ti rečem...imam doma 5 kompova umreženih (2 winxp i 3 win 7) i mreža radi bez greške bez nekakvih posebnih mojih intervencija, osim osnovnih postavki...umrežen prek dlinka  dobivenog od optime (wireless adsl modem/router)..eto ak ti topomogne...dalje nemam ideje

http://www.youtube.com/user/hoggar001
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.1.2010 22:00 (hogar strašni).
17 godina
protjeran
gbencic1 kaže...

Koristim dva racunala, stolno (Windows vista) i laptop (windows 7) . Spojeni su na AP, stolni komp žičano a laptop bežično. Ping prolazi u oba smijera. Printer sheran isto radi.Internet radi super na oba racunala. Pokušavam sherat file-ove al jednostavno nikako da mreža proradi. Na jednom i drugom vidim drugo racunalo u mreži al pristup datotekama mi je odbijen-access denied/conect administrator. Work grupa ista, diskovi sherani ...... Mislim da je problem u security postavkama. Dal netko zna kako i gdje se unose? Ili je možda neki drugi problem.....?! Unaprijed hvala!!

Trebaš u security postavkama narihtat da (recimo da komp sa vistom se zove X a ono sa sedmicom Y) korisnik X može pristupit filovima od kompa Y.

Imaš na netu sve objašnjeno, potraži.

Problem  ti je ubiti taj što za Vistu i sedmicu ako netko drugi pristupa filovima reko mreže mora imati odobrenje tj. u security-u mora biti dozvoljeno da drugi može čitat filove.

Znam da nisam objasnio baš najbolje, ali goooglaj, i sam sam imao taj problem.

I don't need sex, T-com fucks me every day
16 godina
protjeran
hrvatskafarkasevec kaže...

pozdrav imam i ja jedno pitanje u vezi wlana

ovako spojio bi se na frendov wireless da bi igrali igre kakti preko lana za to bi dovoljna propusnost bila 50kb up i 50kb dwn

sad ak bi to radilo kak sam ja zamislio....sam dlink il vec kaj bi koristio bio bi preslab za to pa bi napravio kantenu i ako bi bila

dovoljna propusnost i da se uspijem spojit na njegov router jel bi bilo moguce igrat neke igre preko lana tj wlana

hvala

ispricavam se sto ovako upadam na temu al nisam htio novu otvarat

16 godina
neaktivan

Link

koliko ste daleko ti i frend?

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2010 11:54 (Zura).
16 godina
neaktivan
gbencic1 kaže...

može biti svašta: od samih security postavki na oba kompa, onesposobljenih servisa (često korisnici pogase servise koji im kao ne trebaju u sklopu optimizacije windowsa, pa se poslije čude zašto im nešto ne radi), do postavki firewall-a.

s obzirom da dobijaš poruku Access denied, kladio bih se na postavke.

probaj:

Link 1

Link 2

Google is your friend
16 godina
protjeran
Zura kaže...

Link

koliko ste daleko ti i frend?

kakvih 150m najvise

17 godina
protjeran
Wlan + lan sharing!!!

napraviš si antenu biquad ili double biquad imaš na netu kak

I don't need sex, T-com fucks me every day
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
pinkskin kaže...

razmisljam napravit yagi antenu samo kuda nju prikljucit u komp?

16 godina
neaktivan
pinkskin kaže...

Napravi ili biquadicu ili kantenu. Em je jednostavno, em daje sasvim dobro pojačanje.

Spajaš je na priključak za antenu na AP-u. Samo nemoj pretjerati sa duljinom kabela (do 1,5m preporučljivo, a do 3m max inače ti je preveliko gušenje signala)

Google is your friend
16 godina
protjeran
Zura kaže...
pinkskin kaže...

Napravi ili biquadicu ili kantenu. Em je jednostavno, em daje sasvim dobro pojačanje.

Spajaš je na priključak za antenu na AP-u. Samo nemoj pretjerati sa duljinom kabela (do 1,5m preporučljivo, a do 3m max inače ti je preveliko gušenje signala)

hmm trebo bi onda kupit i mreznu sa ap jer toga nemam Plač

kolko bi to moglo doc?

16 godina
neaktivan

hmm trebo bi onda kupit i mreznu sa ap jer toga nemam Plač

kolko bi to moglo doc?

Mislim da je ovaj AP najjeftiniji, a poprilično je dobar: Link

Treba ti:

AP

Kutija pringlesa (pojedi sadržaj)

koax kabel, konektori <= 100kn (ovisi o duljini kabela)

Ethernet kabel između kompa i AP-a = oko 2kn metar

lemilica, malo slobodnog vremena (neprocjenjivo)

Uputstvo: Link

Google is your friend
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice