Wireless umrežavanje 3 racunala

poruka: 4
|
čitano: 1.055
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Zanima me kako da umrezim 3 racunala tako da 1. racunalo bude poslužitelj (server) a ostala 2 klijenti. Znaci na serveru bi bili podaci koje bi "skidao" na klijente. Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Wireless umrežavanje 3 racunala

Server za što? Share datoteka ili računovodstveni program ili media server ili email ili baza podataka ili to sve...što? Koji operativni sustav / sustavi? Mislim, ne velim da ti ja nužno mogu dati odgovor, ali moraš malo više informacija bacit ako hoćeš da ti ljudi pomognu...

The Chinaman is not the issue here!!!
14 godina
neaktivan

Server za share dadoteka. E sad ne znam dal da stavim windows server ili standardne windowse. Malo sam googlo i kazu da se moze izvesti sa filezilla server. Ne znam koliko je to dobro, nabacite neke prijedloge.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Wireless umrežavanje 3 racunala

Ako želiš da taj server bude dostupan samo lokalno tj, u LAN mreži, dovoljno ti je na običnim windowsima postaviti Sharing za željene foldere/diskove.

Pretpostavljam da ti ne trebaju neke specijalne mogućnosti (tipa skupine usera sa Read ovlastima, druga sa R/W ovlastima..). Malo progooglaj "Sharing folders on Windows" jer nam nisi dao informaciju koje će windowse vrtiti taj server. Jedno je sigurno - 2003 ili 2008 server ti ne trebaju. Čak ti ni windowsi ne trebaju ako će to biti samo server (neće se raditi ništa drugo na njemu) - možeš instalirati neki linux na njega tipa Mint i u kombinaciji sa Sambom (paket za rad sa windows mrežama) imaš lijepi file sharing server.

Daljnje nadogradnje bi bile instaliranje FTP servera za pristup preko interneta, ssh pristup radi kontrole pa onda usput instaliraš neki torrent klijent na njega...

Uglavnom - daj nam više informacija. Koje windowse planiraš, hoće li taj PC biti samo server ili će na njemu netko raditi, želiš li možda pristup preko neta...

http://nighthawk-software.blogspot.com/
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice