Wireless na dva kompa?

poruka: 5
|
čitano: 1.536
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Wireless na dva kompa?

pozz ekipa, ovako imam jedno pitanje koje me muci. znam da ce se krizati i crkavati od smjeha kad procitate ali sta cu kad neznam!

odlucio sam se spojiti na wifi mrezu, sad mene zanima sljedece, posto se moja soba nalazi na relativno nepovoljnom mjestu za postavljanje kantene (trebalo bi mi cca 20m kabla) proslo mi je kroz glavu da postavim kantenu na mjesto gdje ima savršenu optičku vidljivost. to bi mi automatski znacilo da bi mi trebalo manje kabla jer mi se u dnevnoj sobi nalazi drugo racunalo pa bi spojio na njega (!?). e sad ja neznam dali se mogu 2 kompa spojiti ili ne? i na koju foru, mislim dali moze nesto tipa router pa da se na njega spajam wlan-om ili tako nesto.

hvala!

Nedajte se kontrolirat'!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Wireless na dva kompa?

triba ti ap koji moze radit kao universal repeater, nesto tipa airlive wl-5460ap, wl-5470ap ili edimax ew-7206.

konkretno, on ce ti uvatit "vanjski" signal, i usput emitirat svoj kojeg ces moc uvatit u sobi sa ta dva kompa (naravno s wlan karticom)

17 godina
neaktivan
Wireless na dva kompa?

jel bi na takav nacim spajanja imao "pristojnu" brzinu? tj signal?

Nedajte se kontrolirat'!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Wireless na dva kompa?

ovisi sto mislis pod "pristojnom" brzinom... ako imas dobar signal na samom routeru, onda ce ti uredno spajat i punom brzinom (54mb/s), ako si dosta udaljen, onda uspori ovisno o jacini signala... ali ukoliko ti je taj nacin spajanja prvenstveno da bi isa na internet, onda ti brzina spajanja routera nikad nece predstavljat usko grlo (uvik su internet provideri sporiji)...

16 godina
neaktivan
Wireless na dva kompa?

jel moze netko post tutorial kako napravit wireless bez a.p tj peer to peer na win xp ili barem objasnit.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice