Wireless i ad-hoc problem

poruka: 14
|
čitano: 3.046
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Bok svima!

Imam čudan problem sa wirelessom. Naime radio mi je bez problema sve dok se jedan dan nisam s frendovima umrežio u ad-hoc mrežu. Nakon što smo prestali igrati izbrisali smo tu mrežu i svi su se uspjeli ponovno spojit na wireless osim mene. Sve postavke u network i internet connections su u redu.wireless kartica i dalje očitava sve mreže ali se ne mogu ni na jednu spojti. Radio sam test sa Atherosovim softwareom i sve je u redu osim "association test failed". Pokušavao sam sve,čak sam i formatirao laptop al ništa ne pomaže. Inače živim u studentskom domu i koristim zajedničku "unsecured" mrežu. Wireless kartica je Atheros AR5006EG. Pa ako znate u čemu je problem molim vas pomažite!

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Wireless i ad-hoc problem

Vidi jesul ti ip-ovi nastimani na automatic..

Sto podrazumijevas pod "formatirao sam laptop"?

Google IS your friend!!!
15 godina
neaktivan

M olim pomoć!!!

Imao sam stari modem adsl Siemens A-100-I.

I natjerala me familija da uzmem wlan, da jos netko iz familije moze bezicno prek laptopa.

I uvjeravao me tip iz t-coma da ce mi tako biti jos brzi internet (imao sam download speed 4.03 sa starim adsl-om) na mom kompu koji je zicom povezan s ruterom.

SADA MI JE BRZINA DOWNLOADA 1.73!!!!

(upload 0,20, a bio je 0,27)

Tip iz T-coma kaze da ne zna u cemu je problem

Novi modem je Thomson

Pa ja cu poludit, majke mi!!!!!

Molim vas, ne kuzim se u to, moze li mi tko pomoci?

17 godina
neaktivan

Tu je doslo do nekog nesporazuma. Promjena routera ne moze povecati brzinu adsla ako nije doslo do promjene paketa. Router sam po sebi ne moze ubrzati download. Sto se tice brzine mozda je taj novi navalio skidati pa tebi ne ostaje nista bandwitha ;)

:)
17 godina
Very Good kaže...

M olim pomoć!!!

Imao sam stari modem adsl Siemens A-100-I.

I natjerala me familija da uzmem wlan, da jos netko iz familije moze bezicno prek laptopa.

I uvjeravao me tip iz t-coma da ce mi tako biti jos brzi internet (imao sam download speed 4.03 sa starim adsl-om) na mom kompu koji je zicom povezan s ruterom.

SADA MI JE BRZINA DOWNLOADA 1.73!!!!

(upload 0,20, a bio je 0,27)

Tip iz T-coma kaze da ne zna u cemu je problem

Novi modem je Thomson

Pa ja cu poludit, majke mi!!!!!

Molim vas, ne kuzim se u to, moze li mi tko pomoci?

Nazovi sluzbu za korisnike nek vide koliko ti je gusenje na liniji, takodjer pogledaj u routeru na koju si brzinu spojen.

I'm going woo woo
15 godina
neaktivan
logic kaže...

Tu je doslo do nekog nesporazuma. Promjena routera ne moze povecati brzinu adsla ako nije doslo do promjene paketa. Router sam po sebi ne moze ubrzati download. Sto se tice brzine mozda je taj novi navalio skidati pa tebi ne ostaje nista bandwitha ;)

Novi (clan obitelji) nije priključen, nema ga doma nekoliko dana.

Znam, ne očekujem da se ubrza, ali ni da se uspori više no duplo:(((((

Hvala

u routeru kad se ulogiram na ono preko browsera pise Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 255 / 2.016

ne znam jel to trenutačna brzina ili stalna

Hvala. Pomozite:(((

17 godina
neaktivan

Nijedno. TO je paket koji imas.

15 godina
neaktivan

Ali kako to, pa nisam mijenjao brzinu?? A prije mi je bilo više no duplo brže

17 godina
neaktivan

Pa koliki paket imas?

Nazovi tehnicku podrsku.

17 godina

Ako imas t-com onda nebi smio imat ispod 4Mbps dl i 256kb upload. Zovi sluzbu za korisnike.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hvala vam, ljudi. Zvao ja sluzbu, došo čovjek i sat i pol prčkao uz paralelno telefoniranje u bazu, zamijenio thomson gigasetom, i evo sad je bolje, Carnet b.meter kaže:

Vaša trenutna brzina prijenosa podataka iznosi:

4.61 Mb/s

što znači da možete prenositi podatke brzinom od 589.51 kB/s s našeg poslužitelja.

a za upload ovo, hm, to je manje nego kaj ti kažeš da treba biti za upload:

Vaša trenutna brzina prijenosa podataka iznosi:

175.67kb/s

sto znači da možete prenositi podatke brzinom od 21.96 kB/s na naš poslužitelj.  

17 godina

Malo ti je sporiji UL al sto se moze :)

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ae...

Al kako to? možda zato jer ja njemu nisam naglašavao upload, nego sam pričao o niskom downloadu, al mislio sam da se podrazumijeva, majku mu.

Možda je i to trebao posebno podešavat (na kraju mi nije uopće rekao u čemu je bila stvar, ja sam naime morao izaći na 15 min iz kuće pomoći nešto susjedu).

ah..

Fala fala

17 godina

Da ne otvaram novu temu moze li se ad hoc napraviti ukoliko se laptop spaja na net preko wifi-ja vec. 
Provider je napravio da se samo laptop moze spojiti na mrezu a jaran bi zelio i prkeo moba da moze ponekad uci pa sam se ja sjetio ad hoc opcije samo nisam siguran da li moze i kada se spaja preko wirellesa ili samo sa zicanom konekcijom???
naprijed hvala :) 

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice