Trebam pomoc ako netko zna.... na ruter na kojem imamo net android telefoni i linux kompovi se spajaju i xp isto a win 8 i 10 se nemogu spojit... jel to ima neko ogranicenje i moze li se obici il je tako kako je?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Trebam pomoc ako netko zna.... na ruter na kojem imamo net android telefoni i linux kompovi se spajaju i xp isto a win 8 i 10 se nemogu spojit... jel to ima neko ogranicenje i moze li se obici il je tako kako je?
Promijeni si tip autentifikacije (vjerovatno koristiš WEP), i šifru pa probaj opet.
Meni se win 8.1 nije htio spojiti na WEP, a na WPA 2/PSK sve ok.
Valjda neki bugovi u driverima ili nekaj.
Provjeri koji tip mreže ti prijavljuju Win8 i 10. Ako je public promijeni i home.
Promijeni si tip autentifikacije (vjerovatno koristiš WEP), i šifru pa probaj opet.
Meni se win 8.1 nije htio spojiti na WEP, a na WPA 2/PSK sve ok.
Valjda neki bugovi u driverima ili nekaj.
ma nije to....a i nemogu uopce odabrat to biranje wep-a i wpa.... sifra je wep to znam i mislim da je namjerno podeseno da se nemoze spojit s windowsom jer nitko ni s windows phone-om se nemoze spojit....
Provjeri koji tip mreže ti prijavljuju Win8 i 10. Ako je public promijeni i home.
nemogu to mijenjat jer mi svaki put trazi sifru i onda napise da se nemoze spojit s mrezom....nemam nikakve postavke jer se nemogu spojit s mrezom... nije da se spoji pa onda da imam neke postavke nego nista... ima wifi al nemozes se spojit s win 7,8,10 nego samo xp i linux....nekontam uopce koji je k s tim dal se moze u ruteru ogranicit operativni sustav?
nemogu to mijenjat jer mi svaki put trazi sifru i onda napise da se nemoze spojit s mrezom....nemam nikakve postavke jer se nemogu spojit s mrezom... nije da se spoji pa onda da imam neke postavke nego nista... ima wifi al nemozes se spojit s win 7,8,10 nego samo xp i linux....nekontam uopce koji je k s tim dal se moze u ruteru ogranicit operativni sustav?
Onda je vjerovatno rješenje ono kaj sam ti napisao.
Spoji se LAN kabelom na router, otvori postavke (192.168.1.1 ili nekaj slično, vjerovatno ti piše na routeru).
I onda promijeni tip šifriranja.
Edit: ne moraš LAN kabelom, možeš i prek Wifi-a s nekog od spojenih uređaja.
"SSID: "PLETER"
WEP Key 0: "11111"
Key MGMT: NONE
Algorithm: OPEN SHARED"
Mislio sam da ima neka shema da se postavka u win moze rijesit...

"SSID: "PLETER"
WEP Key 0: "11111"
Key MGMT: NONE
Algorithm: OPEN SHARED"
Mislio sam da ima neka shema da se postavka u win moze rijesit...
Pa otvori onda na mobitelu postavke, samo uneseš onu adresu kaj piše na routeru.

-naravni da to nema veze s OSom, sve je mreža, os je samo os..
-mrežna pravila, postavke. Sigurnosni standardi već par godina (skoro zabranjuju WEP) svi ISPovi uređaji su morali biti nadograđeni ili zamijenjeni, wep je ostao kao opcija, defaultno mora biti wpa(1-2). Tako je od win7 nadalje. Defaultno onemogućeno spajanje na nesigurnu mrežu (40/56bit-128bit).
-ako želiš moraš dozvoliti.. mrežne postavke (ono, public-work.. tamo, identično na svim win.ver.).
pravo rješenje je postaviti modem/router (wlan) na odgovarajuću enkripciju, WPA.. može WPA/WPA2 (stariji uređaji ne podržavaju npr wpa2 mada su do sad već ugl pocrkali pa to ne bi trebao biti problem).
+ ako ne možeš ući u router.. tad nisi 'šef'. Žica radi.

A što ti pokušavaš? Neće ti virtualka, linux ili XP pomoć ako ne znaš pass od routera.
Moraš u postavkama routera promijeniti iz WEP u WPA2-PSK.