Win XP i Linux se spoje na wofo a 8 i 10 nece

poruka: 15
|
čitano: 1.899
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Win XP i Linux se spoje na wofo a 8 i 10 nece

Trebam pomoc ako netko zna.... na ruter na kojem imamo net android telefoni i linux kompovi se spajaju i xp isto a win 8 i 10 se nemogu spojit... jel to ima neko ogranicenje i moze li se obici il je tako kako je?

VenAtoR#2231
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Win XP i Linux se spoje na wofo a 8 i 10 nece
jocommb kaže...

Trebam pomoc ako netko zna.... na ruter na kojem imamo net android telefoni i linux kompovi se spajaju i xp isto a win 8 i 10 se nemogu spojit... jel to ima neko ogranicenje i moze li se obici il je tako kako je?

Promijeni si tip autentifikacije (vjerovatno koristiš WEP), i šifru pa probaj opet.

Meni se win 8.1 nije htio spojiti na WEP, a na WPA 2/PSK sve ok.

Valjda neki bugovi u driverima ili nekaj.

Kruha i igala...
15 godina
jocommb kaže...

Provjeri koji tip mreže ti prijavljuju Win8 i 10. Ako je public promijeni i home.

Stručnjak za odmaganje...
16 godina
fer-de-lance kaže...
jocommb kaže...

Promijeni si tip autentifikacije (vjerovatno koristiš WEP), i šifru pa probaj opet.

Meni se win 8.1 nije htio spojiti na WEP, a na WPA 2/PSK sve ok.

Valjda neki bugovi u driverima ili nekaj.

ma nije to....a i nemogu uopce odabrat to biranje wep-a i wpa.... sifra je wep to znam i mislim da je namjerno podeseno da se nemoze spojit s windowsom jer nitko ni s windows phone-om se nemoze spojit....

VenAtoR#2231
16 godina
mario.L_hr kaže...
jocommb kaže...

Provjeri koji tip mreže ti prijavljuju Win8 i 10. Ako je public promijeni i home.

nemogu to mijenjat jer mi svaki put trazi sifru i onda napise da se nemoze spojit s mrezom....nemam nikakve postavke jer se nemogu spojit s mrezom... nije da se spoji pa onda da imam neke postavke nego nista... ima wifi al nemozes se spojit s win 7,8,10 nego samo xp i linux....nekontam uopce koji je k s tim dal se moze u ruteru ogranicit operativni sustav?

VenAtoR#2231
9 godina
neaktivan
jocommb kaže...

nemogu to mijenjat jer mi svaki put trazi sifru i onda napise da se nemoze spojit s mrezom....nemam nikakve postavke jer se nemogu spojit s mrezom... nije da se spoji pa onda da imam neke postavke nego nista... ima wifi al nemozes se spojit s win 7,8,10 nego samo xp i linux....nekontam uopce koji je k s tim dal se moze u ruteru ogranicit operativni sustav?

Onda je vjerovatno rješenje  ono kaj sam ti napisao.

Spoji se LAN kabelom na router, otvori postavke (192.168.1.1 ili nekaj slično, vjerovatno ti piše na routeru).

I onda promijeni tip šifriranja.

Edit: ne moraš LAN kabelom, možeš i prek Wifi-a s nekog od spojenih uređaja.

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2016 15:14 (fer-de-lance).
16 godina
Eeeeee da mogu uc u ruter vec bi ga sredio...haha... ovo mi izbaci wifi key recovery na mobitelu
"SSID: "PLETER"
WEP Key 0: "11111"
Key MGMT: NONE
Algorithm: OPEN SHARED"

Mislio sam da ima neka shema da se postavka u win moze rijesit...
VenAtoR#2231
9 godina
neaktivan
jocommb kaže...
Eeeeee da mogu uc u ruter vec bi ga sredio...haha... ovo mi izbaci wifi key recovery na mobitelu
"SSID: "PLETER"
WEP Key 0: "11111"
Key MGMT: NONE
Algorithm: OPEN SHARED"

Mislio sam da ima neka shema da se postavka u win moze rijesit...

Pa otvori onda na mobitelu postavke, samo uneseš onu adresu kaj piše na routeru.

Kruha i igala...
16 godina
Pa nemogu uc u ruter vec sam napisao...sifra je promjenjena
VenAtoR#2231
16 godina
jocommb kaže...
..da imam neke postavke nego nista... ima wifi al nemozes se spojit s win 7,8,10 nego samo xp i linux....nekontam uopce koji je k s tim dal se moze u ruteru ogranicit operativni sustav?

-naravni da to nema veze s OSom, sve je mreža, os je samo os..

-mrežna pravila, postavke. Sigurnosni standardi već par godina (skoro zabranjuju WEP) svi ISPovi uređaji su morali biti nadograđeni ili zamijenjeni, wep je ostao kao opcija, defaultno mora biti wpa(1-2). Tako je od win7 nadalje. Defaultno onemogućeno spajanje na nesigurnu mrežu (40/56bit-128bit).

-ako želiš moraš dozvoliti.. mrežne postavke (ono, public-work.. tamo, identično na svim win.ver.).

pravo rješenje je postaviti modem/router (wlan) na odgovarajuću enkripciju, WPA.. može WPA/WPA2 (stariji uređaji ne podržavaju npr wpa2 mada su do sad već ugl pocrkali pa to ne bi trebao biti problem).

+ ako ne možeš ući u router.. tad nisi 'šef'. Žica radi.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2016 15:31 (ihush).
16 godina
Znaci dual boot xp il linux.... mislis da bi mogao s virtualkom i da xp stavim?
VenAtoR#2231
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

A što ti pokušavaš? Neće ti virtualka, linux ili XP pomoć ako ne znaš pass od routera.

Moraš u postavkama routera promijeniti iz WEP u WPA2-PSK.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina
Pa pokusavam saznat dal se sta moze da se zaobide postavka u desetki koja mi onemogucuje spajanje na tu mrezu... pa da mogu konfigurirat ruter nebi vas ovdje pitao moze li se sta....
VenAtoR#2231
16 godina
odjavljen
Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Pa kad sam cuo da je problem u wep-u onda mi je bilo lako kopat po googlu....

VenAtoR#2231
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice