Win 8.1, wireless network, homegroup problem

poruka: 10
|
čitano: 2.801
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Imam instalirane win 8.1 na dva kompa, 32bit i 64bit, spajaju se na roter wireles. U network se kompovi vide, kao i dir. koje sam sherao, međutim kad im pokušam pristupit napiše mi nesto tipa "cannot access.. contact your administrator".

U postavkama sam stavio da se shera sve živo bez passworda i da imaju full controlu sa podacima.

Također kad ih pokušam spojiti preko homegroupa ne pronalaze homegroup u mereži, pokušao sam u oba smjera međutim ne pronalaze postojeći homegroup, obje mreže su označene kao "private".

Firewall isključen.

Routr koji posjedujem: http://www.delock.com/produkte/F_741_Router_87514/merkmale.html?setLanguage=en

Wifi na oba kompa idu preko: http://www.links.hr/?naziv=mrezna-kartica-adapter-usb2-0-tp-link-tl-wn722n-802-11b-g-za-bezicnu-mrezu&option=artikl&id_artikl=053.503.061

Molim pomoć jer sam već poludio, tražim preko neta riješenje već par dana i niš nije pomoglo.

Bolje loš dan na pecanju nego dobar na poslu.
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.2.2014 11:54 (kovaos).

0 0 hvala 0
16 godina

kod mene je shareanje proradilo kad je na obadva kompa bila postavljena lozinka, znaci korisnik koji je ulogiran mora imat password...

Bolje je znati malo i temeljito nego mnogo i površno.- I. Kant
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.2.2014 11:53 (Srednji).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Re: Win 8.1, wireless network, homegroup problem
kovaos kaže...

..

"cannot access.. contact your administrator".

U postavkama sam stavio da se shera sve živo bez passworda i da imaju full controlu sa podacima.

..

mreža, user-pass (+permision). To su preduvijeti. Nema shareanja bez passworda.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina

Budem probao kad dođem kući pa javim.

17 godina

Evo stavio pass na oba kompa i jedina promjena je što sad mogu pristupiti "users" direktoriju, za ove druge nema prolaza. Home group i dalje ne šljaka.

16 godina

Probaj ovo, ulogiraj se sa Admin accountom (ili privremeno iskljuci UAC u security center settings)

Provjeri i sinkroniziraj vrijeme-sat-datum na svim racunalima da bude identično, ovo me jednom koštalo cijeki dan dijagnostike i čupanja kose oko homegroupa {#}

Provjeri IP adrese svih računala u homegrupi, moraju biti na istom subnetu tj, ako ti glavno racunalo ima npr adresu 192.168.1.2 , ostali moraju biti 192.168.1.3 pa nadalje.

Provjeri u TCP-IP settings da li ti radi IPV6 (ima li onu kvačicu na sebi , preko Command Prompta ukucaj Ipconfig /all vidi u listi  da li ti dodjeljuje IPV6 adresu, počunje ti sa fe80 pa kobasica. Pingaj sa drugih računala ono glavno di si napravio homegroup upišeš:  ping -6  *hostname* (hostname zamijenis sa imenom tog računala bez navodnika)

Sva racunala koja su u homegroupu moraju isto biti u istom WORKGROUP-u ili Domeni, (defaultni workgroup name u windozama je Workgroup)

Provjeri da li ti rade sljedeci servisi jer su bitni za ispravan rad Homegrupe:

Na keyboardu stisni Win+R tipku, otvorit ce ti se Run prozor upisi  services.msc

Na listi servisa potrazi sljedecu ekipu, u zagradi su ti default postavke istih

Dns Client (Started And Automatic)

Function Discovery Provider Host  (Started and Manual)

Function Discovery Resource Publication ( Started and Automatic)

Homgroup Listener (Started and Manual)

HomeGroup Provider (Started and Manual)

Network List Service (Started and Manual)

Peer Networking Grouping (Started and Manual)

Server ( Started and Automatic)

SSDP Discovery (Started and Manual)

UPnP Device Host (Started and Manual)

Ako su ti stavljeni pod manual, disabled, ili delayed autostart, promijeni u automatic, restartaj komp. Bitno stvar je bez obzira na status (manual, auto itd) moraju bit STARTED, inace ces imat problema sa homegroupom.

I posljednje iako nebi trebalo biti vezano za homegroup, kada kliknes desnim klikom na sherani folder ili disk, odi na Security tab, i tamo pod Group and user names, klikni Edit tipku, klikni Add, upiši Authenticated users (ili ime accounta ili grupe kojima dodijeljuješ share) pod kvačicama tj dozvolama sta smiju radit stavi im Full Control posto si u kucnoj mrezi tako da imaju sve dozvole na sheranim podatcima.

Ako ni dozvole, ni servisi ne pomognu, odi na Network and Sharing Center (dole u taskbaru na mreznu ikonu) izbaci sva računala iz Homegroupa, restartaj ih, pa ponovo join. Sa desne strane pod advanced sharing settings, podesi si na mrezama da ti je Network discovery, File and Printer Sharing, i Allow windows to manage homegroup connections na ON, i da je password protected sharing na Turn OFF.

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
kovaos kaže...

Evo stavio pass na oba kompa i jedina promjena je što sad mogu pristupiti "users" direktoriju, za ove druge nema prolaza. Home group i dalje ne šljaka.

-naravno, je si im dodjelio user privilegije-permisione. Pod običnim user acc možeš drugima davati svoje, ali ne i tuđe fileove. Defaultno, kad kreiraš usera on je 'običan' user, ako si admin, možeš kreirati usera i postaviti mu admin prava. Ako im dodjeliš npr admin ovlasti, tad će moći do drugih foldera... ali koji je smisao toga? Koji smisao je da mrežno dođeš do nekog foldera ako ga nisi shareao? na share folder možeš odabrati koji user ili koji nivo (guest-user-admin..) ili kroz permisione.. tad možeš za konkretan folder odrediti sa npr svi mogu s njega čitati i-ili zapisivati itd. itd.. sve se nalazi ispod desnog klika pod share and permision.

17 godina
ihush kaže...
kovaos kaže...

-naravno, je si im dodjelio user privilegije-permisione. Pod običnim user acc možeš drugima davati svoje, ali ne i tuđe fileove. Defaultno, kad kreiraš usera on je 'običan' user, ako si admin, možeš kreirati usera i postaviti mu admin prava. Ako im dodjeliš npr admin ovlasti, tad će moći do drugih foldera... ali koji je smisao toga? Koji smisao je da mrežno dođeš do nekog foldera ako ga nisi shareao? na share folder možeš odabrati koji user ili koji nivo (guest-user-admin..) ili kroz permisione.. tad možeš za konkretan folder odrediti sa npr svi mogu s njega čitati i-ili zapisivati itd. itd.. sve se nalazi ispod desnog klika pod share and permision.

Ovo sam odradio odavno, dakle sherao foldere sa read/write pravima i opet ništa.

16 godina

-probaj: na nekom X: disku (ne C:, ne desktop i sl.) kreiraj neki folder, npr 'ZaShare'.

-desni klik, shareaj, dodaj usera (s drugogg PCa) kojem želiš dozvoliti pristup. Njegov username i pass trebaju biti na tom PCu koji sharea (jer nemaš DS).

-s drugog PCa pogledaj mrežu. Gotovo.

-ako ne radi, tad firewall, AV ili bilo koja mrežna postavka blokira, npr ako kod spajanja nisi odabrao work mrežu.. pingaj.

17 godina

Prvo hvala na pomoći. Nakon što sma izgubio živce, jer nikad teže nisam umrežio dva kompa, sljedio je reinstall windowsa i nakon toga je proradilo iz prve, kompovi se odma našli, folder sheran i sve šljaka. I dalje homegroup ne radi ali ko ga je..e. Što je bio problem ne znam i sad me ni ne zanima.

Još jednom hvala.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice