pozdrav ekipa. odmah sorry ako sam pogrijesio mjesto za objavu teme. ali iskreno hitno mi je i trebam veliku pomoć. dakle u firmi kojoj radim imam t-com router ZTE ZXDSL 931VII, ja se nalazim na 300-400m(stan) zracne linije.. znači potrebna mi je nakakva antena ili wifi ranger(po mogućnosti sa ebay-a,njuškala) za stan da uhvatim signal. što kupiti za tu udaljenost? budžet 300kn. molim pomoć. veliko HVALA unaprijed
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako postoji optička vidljivost tvoje dobro usmjerene antene (cca 25 dBi) priključene na tvoj wifi adapter sa tim ruterom u firmi (makar kroz prozor) postoji mogućnost da to radi pod uvjetom da u okolini ni ti ni taj ruter nemate puno drugih wifi korisnika jer od smetnji bi to radilo totalno sporo sa učestalim prekidima konekcije tj. neupotrebljivo. Ni wifi extender ( repeater) na pola puta nebi puno pomogao bez dobre usmjerenih antena npr. "grid" (parabole) ili dvije yagi od 25dBi.
Opticka vidljivost postoji. Nema nikakve kuce ili zgrade izmedju. Jedino je sad to pitanje koliko ima korisnika izmedje a to iskreno nemam pojma. Sto onda da napravim? Savjeti? Samo da nije pretplata kod nekog operatera..