Umrezati 2 racunara sa 3 lan kartice

poruka: 5
|
čitano: 1.106
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Umrezati 2 racunara sa 3 lan kartice

Pozdrav svima, moj problem je sledeci:

Imam wireless internet, 5 racunara koje trebam povezati, imam ruter sa 4 izlaza sto znaci 4 racunara mogu jednostavno da povezem da radi internet i igrice u lan-u, sada sledi moj problem.

Kako da osposobim i peti racunar ako na jednom od ova 4 imam 2 lan karte.

Znaci potrebno mi je i na petom racunaru da radi internet i da se mogu igrati igre u lanu.

Nadam se da ste me razumeli ako niste javite pa cu vam pokusati jednostavnije pojasniti.

Hvala...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Umrezati 2 racunara sa 3 lan kartice

kako? ICS u Winsima.

Medjutim, takva kvazi rjesenja ti nebi preporucio. Kao prvo, switchevi 5-port su jako jeftini, 50-60kn, pa mozes koristit njih da bi dobio jos portova, ili kako kazes da imas wireless net (valjda mislis AP), onda u jedno racunalo stavi bezicnu mreznu karticu - trosak oko 100kn. To su jedina dva elegantna rjesenja gdje su racunala neovisna i jednako mrezno "brza"... (osim u wireless varijanti)

14 godina
neaktivan

To mi nije neko resenje posto neradim sebi a tamo je to pre sve radilo, nakon formatiranja neradi posto neznam kako je podesen ip....

A u svakom slucaju bolje je resenje preko lana nego preko wlan posto utp kablom negubi internet a bezicnim putem da... Hvala u svakom slucaju ako nadjes neko resenje u ovom slucaju molim te javi.

Hvala

17 godina
neaktivan

Kako mislis da ti preko wlana gubi internet, a kabelom ne? u oba slucaja ti MORA internet radit, osim ako je u samom routeru onemogucen net za wlan

14 godina
neaktivan

Ok nebitno ali u svakom slucaju neradim sebi... tako da moram uraditi onako kako je bilo... A to je ono sto sam naveo...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice