THOMSON TG782: port forwarding HTTP (80)

poruka: 36
|
čitano: 55.200
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Ja sam stranac, molim vas da se ne uvrijediti mojom pogrešnom Hrvatskom.

Dobio sam novi router koj omogučava ADSL i MaxTV (THOMSON TG78). I ADSL veza i MaxTV rade bez probleme. 

Sad probabam a namjestavam port forwarding za moij HTTP server (Linux, web server je standardno na port 80). Namjestio sam Router onako:

1) Firewall: Security Level: Standard (Game and Application sharing is allowed by the firewall). Probabo sam i staviti Firewall na "Disabled" ali i to nije pomogao.

2) Game and Application Sharing:

2a) Enable UPnP: No

2b) Use Extended Security: No

2c) Assigned Games or Applications

2c i) HTTP Server (Word Wide Web)

2c ii) Vezu za MAC adresu is mog servera..

Ako sad idem preko dyndns na moj komputer, javlja se router i pita za password (ako idem na / od mog servera) ili dobivam grešku 404 (Not Found). Znaci moij server nikad ne vidi promet; router ga ne forwardira.

Ima netko neka idea sta se jos moze napraviti/probati?

Puno Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2010 12:30 (RNG).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: THOMSON TG782: port forwarding HTTP (80)
RNG kaže...

Ja sam stranac, molim vas da se ne uvrijediti mojom pogrešnom Hrvatskom.

Dobio sam novi router koj omogučava ADSL i MaxTV (THOMSON TG78). I ADSL veza i MaxTV rade bez probleme. 

Sad probabam a namjestavam port forwarding za moij HTTP server (Linux, web server je standardno na port 80). Namjestio sam Router onako:

1) Firewall: Security Level: Standard (Game and Application sharing is allowed by the firewall). Probabo sam i staviti Firewall na "Disabled" ali i to nije pomogao.

2) Game and Application Sharing:

2a) Enable UPnP: No

2b) Use Extended Security: No

2c) Assigned Games or Applications

2c i) HTTP Server (Word Wide Web)

2c ii) Vezu za MAC adresu is mog servera..

Ako sad idem preko dyndns na moj komputer, javlja se router i pita za password (ako idem na / od mog servera) ili dobivam grešku 404 (Not Found). Znaci moij server nikad ne vidi promet; router ga ne forwardira.

Ima netko neka idea sta se jos moze napraviti/probati?

Puno Hvala.

I ja imam isti problem !!! Našao sam neki tutorijal koji kaže da se za taj router MORA dodijeliti  statička IP adresa računalu na kojem se vrti neka aplikacija, npr WEB server. Tek tada se može napraviti port forwarding. No međutim ni to nije pomoglo, i dalj je port 80 zatvoren i ne može se do servera. Jedino što mi je uspjelo, to je uključiti opciju UPnP i postaviti Web kameru ne internet, ali na taj način da je program koji radi kao server web kamere sam automatski podesio portove i otvorio port 8888 na kojem se nalazi kamera. I to radi. Ali web server na portu 80 nisam nikako uspio otvoriti.

pozdrav 

15 godina
odjavljen

Također imam sličan problem sa sitim routerom(T-Comovim)te nikako ne uspijevam otvoriti port,hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jeste li pogledali ovdje?

World championships: 7, GP started: 250, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,369

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

e neožeš jer su t-comovci napravili tako da se ne može otvoriti port 80.Barem na thopsonu, nisu namjerno nego su nesposobni pa eto.Pisao sam već na forumu o tome.

Kad je bal, nek je maskenbal.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo ja isto nemogu forwadirati portove, na internetu sam naso da to treba napraviti ovdje (pogledaj sliku)  

samo što neznam gdje šta treba upisati pa ako mi netko može reći gdje, da što napišem. Htio bi forwadirati ove portove : 28960, 20800,  20810

xf zoja26
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.11.2010 18:38 (zOjA26).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

u te kućice upisuješ portove od tog do tog broja..uslikam ti svoje čim uspijem ući u ruter...gužva

šteta što na bugu nema ljubavni status xD
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Možeš samo reći ako npr želim forwadirati port 28960 jel onda u kućice napišem 28959 to 28961

xf zoja26
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: THOMSON TG782: port forwarding HTTP (80)
zOjA26 kaže...

Možeš samo reći ako npr želim forwadirati port 28960 jel onda u kućice napišem 28959 to 28961

Ne, kao početak i kraj upišeš 28960, znači isti broj u obje kučice.

Teško konju kojeg selo hrani i državi koju suknja brani, jedan, dva evo ti ga na
15 godina
neaktivan

Ja sam se s tim namučio i na kraju riješio problem,

prvo uneseš tamo portove kak je neko reko već onda si ustvari kreiro onaj ponuđeni profil nalazi zi se tamo gdje i ono game, ftp i to, odabereš taj svoj novi onda odabereš računalo odnosno mac adresu čega trebaš i staviš na on i radi, barem meni

neznam jesam dobro objasnio al tako radi, malo su zakomplicirali al ok, ak ne ide idi iz admin acc-a

Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

E ljudi hvala vam puno, sve sam napravio sad sve super radi

xf zoja26
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

pokušao sam otvoriti port za fifu 11 pa me zanima jel to dobro ili nije

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: THOMSON TG782: port forwarding HTTP (80)

Također problem sa tim smećem od rutera sa otvaranjem portova.

Ako ih ne otvorim i pokrenem uTorrent ili BitTorrent, internet "šteka" do granice neizdržljivosti,

s tim da NIŠTA ne skidam, nego stavim recimo 1 Torrent od 10mb na seed.

Help?

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
14 godina
Don Kihoty kaže...

Također problem sa tim smećem od rutera sa otvaranjem portova.

Ako ih ne otvorim i pokrenem uTorrent ili BitTorrent, internet "šteka" do granice neizdržljivosti,

s tim da NIŠTA ne skidam, nego stavim recimo 1 Torrent od 10mb na seed.

Help?

Limitiraj upload na 5 ili 8 kB/s ako je to t-com osnovna brzina. Ako misliš koristit torrent moraš otvorit port za utorrent.

Evo uputa za otvaranje porta za utorrent na Thomson 782i, treba postavit i statičku IP adresu na računalu.

http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/Thomson-Alcatel/TG782/Utorrent.htm

Valentin
15 godina
protjeran

Otvorio sam portove još prije, a statičku ne želim jer preko jednog rutera su mi spojena

dva PC-a, drugi nije uvjek u uporabi.

Stvar je u tome da download speed i brzina surfanja ne smije imati veze sa uploadom.

Kud mi je upload ionako jadan (18k umjesto obećanih 25k), tud da limitiram na 5k? Nisam lud...

Nešto je drugo trulo, jer i kad stavim upload na 5k, svejedno šteka net..

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
16 godina
Don Kihoty kaže...

Otvorio sam portove još prije, a statičku ne želim jer preko jednog rutera su mi spojena

Stvar je u tome da download speed i brzina surfanja ne smije imati veze sa uploadom.

Kud mi je upload ionako jadan (18k umjesto obećanih 25k), tud da limitiram na 5k? Nisam lud...

Nešto je drugo trulo, jer i kad stavim upload na 5k, svejedno šteka net..

Tako je i kod mene, imam TG782i i ST780..... isto se ponasaju, zapravo i ne vidim neke razlike u routerima (osim izgleda i sucelja na 192.168.1.1)

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
13 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Imam isti (sličan) problem ... otkad mi se stari nakeljio na vezu sa svojim kompom - sve je krenulo nizbrdo! Dok je samo moj komp bio na adsl-u (t-com, priča za sebe) i to u bridge modu, sve je štimalo. Torenti su se skidali, eMule je radio bez greške i ja surfala istovremeno bez ikakvih problema, IP adresa se mijenjala svakim spajanjem (rapidshare {#}), ma milina jedna.

No, s vremenom je gospon penzić (stari) počeo pokazivati sve više interesa za čuda moderne tehnike, pa sam na kraju - što iz sažaljenja, što popuštajući pod pritiskom - pristala da se i on spoji na internet prek mog routera (do tad se jadan patio s 28800 modemom). No, tu su za mene krenuli problemi!

Prvo, prvi mladi gospon kojeg su mi poslali iz t-coma s novim routerom nije znao spojit 2 kompa na 1 router (nije njihov posao, njegovo je da ga ušteka i može ić). Pa se onda izredala sva sila stručnjaka pokušavajući dovesti stvari u optimalno stanje - bez uspjeha! Također, promijenila sam nekoliko routera u pokušaju da stvari dovedem u red, da bih na kraju dobila od T-coma sadašnji Thomson.

== Mala digresija (zabave radi): jedan od tzv. "stručnjaka za mreže" je načuo mog (pametnog) starog kako u stanovitom kompjuter-shopu traži savjet od prodavča u vezi spajanja 2 kompa na jedan modem i mrtav-ladan uletio da će on to naštimati, moj (pametan) tata pristao. Prvo je zaključio da je router koji sam tada imala crko i donio svoj Zyxel da isproba hoće li sad radit (surfanje na 2 kompa + torenti i drugi P2P klijenti na mom). Nakon što se patio nekoliko sati uspio je postić da su oba kompa radila istovremeno, ali p2p i torenti - jok! (promet - apsolutna nula) E, i sad najbolji dio priče ... zapeo je da definitivno mora formatirati hard i reinstalirati windowse na mom kompu, pobrisati sve što ima na hardu, napraviti čistu instalaciju, jer inače nikad neću moći koristiti p2p i torente. Ali mu nije palo na pamet otvoriti portove! Portovi? Šta su to portovi, kakvi portovi? I to čovjek koji se "bavi mrežnim instalacijama", ima firmu za to, piše mu na posjetnici. Toliko o našim "stručnjacima". Da se razumijemo, naravno da mi je jasno da će svaki komp bolje raditi ako se formatira disk i ponovo instalira OS, ali sad da baš moram - i ne moram. ==

No, enivej, kad sam napokon otvorila port za utorrent, to je proradilo, ali s ograničenjem da nemrem surfat kad je upaljen utorrent. A eMule (+) sam morala zaboravit, koliko se sjećam bio je problem sa statičkom IP adresom. To je bilo dost davno (cca pred dvije godine), pa ni ne znam jel eMule uopće više u igri, ali koliko se sjećam tada mi je bio važan čimbenik u internet prometu.

E, sad s tim u vezi, ako netko zna ima li pomoći sa slijedećim problemima, bila bih mucho zahvalna i impresionirana.

1) statička IP adresa - ja to radije ne bih imala tako, ali navodno da moram ako su 2 kompa spojeni na 1 router. (moj je spojen "žičano", a od starog na wireless). Je li to stvarno tako, ili postoji način da se to porihta tako da ja budem spojena na žicu i u bridge modu, a drugi komp - svejedno kako (ionak taj radi po sat-dva svaki treći dan, i to samo za surfanje, najviše što se na njemu skida je attach u mailu)?

2) čim upalim utorrent (probala sam i druge klijente, ista stvar) - mogu istog trena zaboravit na surfanje. Samo da se otvori google, treba mu 15 minuta! Ko da je 1995-ta{#}! Zapravo, ako je utorrent duže upaljen, onda se sve smrze tako da moram sve pogasit, prekinut vezu i spojit se ponovo ili restartat komp, ako hoću da mi internet veza proradi. Do te mjere se smrzne, da se čak ni antivirus jadničak ne može updatat. Da rezimiram, problem br. 2 je sporost običnog surfanja čim pokrenem utorrent (ili bittorent, bilo koji takav program). Bez obzira na brzinu downloada torenta. Može se torent skidat "munjevitom" brzinom od 2kbps, surfanje je svejedno out of question.

3) pootvarala sam portove di je trebalo, ali i dalje imam probleme. Uglavnom mi jaako sporo ide skidanje, rijetko kad se strza pa krene brže. I makar ima dosta seedova, ja se spojim na 1 ili nijednog. Upload ide OK. Možda ima veze sa slijedećim: u donjem desnom uglu mi se prvo pokaže narančasti trokut s porukom "Nema dolaznih veza..." (scrshot 1), a onda se pretvori u crveni uskličnik s porukom "Not connectable. A firewall/router is limiting your network traffic. You need to open up a port so others can connect to you." (vidi scrshot 2).

Jel se da kaj napravit?

Hvala i pozz

14 godina

Ajmo ovako:

1. Da bi radil utorrent moraš imat statičku IP adresu, drugačije ne ide. Ako bi tvoj modem bil u bridge modu, onda više WLAN ne radi, a kažeš da se susjed spaja WLANom.

Staviš svoj modem/router u router mode, sada skidaš nešto preko rapidsharea, skineš  file, odeš u opcije routera i klikneš DISCONNECT, malo pričekaš i klikneš opet CONNECT, sada dobiješ novi IP i možeš opet skidat dalje.

Evo jedne teme kako narikati Thomson 782i i Jdownloader da daje novi IP kad se skida sa rapidshare ili megauploda, ako se hoćeš možeš i tako napravit.

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-mrezni-problemi/thomson-tg782i-jdownloader/78814.aspx

2. Ovo kaj sve zapinje kad radi utorrent, to probaj riješit ovako:

Skini XP Antispy (http://xp-antispy.org/index.php/en/download?func=sellang&iso=en), pokreni ga i slijedi korake:

Kad se program pokrene odberi special, pa connection limit, pa yes i got it, pa Patch. Kad se pokrene windows file protection odaberi da želiš zadržat novu verziju filea TCPIP.SYS.

Ako slučajno imaš NOD 32 antivirus obriši ga i stavi Avast free, nod 32 ima problema sa utorrentom.

3. Nije ti nešto dobro podešeno ili u routeru ili u firewallu ili u utorrentu. Daj malo više info (model routera, firewall, OS, brzina interneta, internet provajder).

Onda ćemo dalje riješavat.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2011 12:18 (Valentin17).
16 godina
neaktivan

Hvala na pomoći, napravila sam sugerirane promjene i pričekala neko vrijeme da vidim kak će se ponašat. Pa dakle...

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.9.2011 22:59 (BlackQ).
13 godina
neaktivan

Hvala na pomoći, napravila sam sugerirane promjene i pričekala neko vrijeme da vidim kak će se ponašat. Pa dakle...

1. Disconnect-connect šljaka, hvala. Za sad mi je to dost, s Jdownloaderom ću se pozabavit ak baš budem navalila na rapidshare.

2. Naravno da sam imala NOD 32 (zapravo, točnije - Eset Smart Security). Sad sam to zamijenila s Avast intenet security kompletom (nekak mi se čini da je za kućnu upotrebu i tak nešto čisto dovoljno, da nije potrebno previše picajzlirat s antivirusom od ovog, antispamom od onog, pa nekim trećim firewallom... nekih većih problema sa sigurnosti nisam imala).

Stavila sam i XP Antispy, narihtala connection limit na 200 - to je riješilo problem da nemrem surfat kad je otvoren utorrent, ALI! Sad utorrent skida još sporije neg prije. Čak i nove torrente s gomilom seedova skida "vrtoglavom brzinom" od 40kbps max. {#}{#}Tj. i kad ne surfam, browser ugašen, torenti se skidaju brzinom puža s uznapredovalim artritisom. [Ali, ikonica u donjem desnom uglu utorrenta je sad stalno zelena kvačica (umjesto crvenog ili narančastog uskličnika, kak je bilo prije). Ne znam kaj to treba značit, ali potpisujem crvenu ikonicu i brzi download umjesto zelene i reminescencije na 14400 modem.]

Evo npr. skidam predzadnju epizodu neke srednje-popularne serije. Od mogućih 722 seedova (i 226 peera), spojena sam na 32 seeda, a prosječna brzina daunlouda ne prelazi 20kbps (tj. na minutu zna bez ikakvog vidljivog razloga ubrzat na 300-350 kbps pa onda opet padne na 20ak. Pratila sam situaciju, ubrzanje nije bilo popraćeno brojem spojenih seedova, da bih mogla reći, "aha, neki s brzom vezom se ubacio pa o'šo." Najvjerojatnije nije to.). Prije ovih promjena bih bar takve torente uspijevala poskidat za 20ak min (mislim na jednu epizodu relativno nove i relativno popularne serije), tj. brzina bi išla do 400-430kbps (al nisam mogla surfat istovremeno). A sad kao da nešto koči brzinu. Settings od utorrenta nisam mijenjala - ubacila sam print-screenove postavki, kak je bilo prije tako je i sad. Možda nije idealno porihtano, ali.....  Uostalom, navodno slika govori više nego 1000 riječi, pa sam ubacila screenshotove i relevantnih postavki utorrenta (connection i bandwith) i downloads view istog sa grafom brzine downloadanja, di se lijepo vidi ono što sam pokušala gore opisat. (vuče se, vuče, pa ubrza, i onda se opet vrati na staro)

Što se postavki routera i portova tiče - isti broj za port sam upisala i u utorrent connection prefs. i u postavke routera i od i do - svuda isti broj. Kako i lijepo piše u tutorijalu za port-forvardanje.

Ne znam jel to tak treba bit, ali kad pokušam promijeniti ili prčkat po postavkama za utorrent (nakon što sam ih jednom odredila) na stranici od routera - neda mi (vidi scrshots. 5 i 6).

3. Sve upućuje da negdje nešto nije porihtano kak spada. Evo traženih podataka: router je Thomson TG782i, od t-coma (vidi scrshot 4), Windows XP sp3 (legalni), i standardni firewall od windowsa + firewall iz Eseta SS (tj. sad sam Eset zamijenila s Avastom), internet provajder t-com (Maxadsl, startna brzina - oko 500 kbps download).

Nadam se da nisam previše zapetljala s opisivanjem i objašnjavanjem. Enivej, hvala na strpljenju i pomoći. Još jednom.{#}

1 connection utorrent 1 connection utorrent
2 bandwith utorr 2 bandwith utorr
utorrent - downloads + speed utorrent - downloads + speed
router router
router utorrent 1 router utorrent 1
router utorrent 2 router utorrent 2
14 godina

E ajmo ovako:

2. U XP antyspy stavi connection limit na 50, a ni za boga na 200, toliko ti ne treba.

3. Svakako iskuči windows firewall (SLIKA 1), nikada ne možeš imat dva firewalla (windowsov i avastov) uključena istovremeno (isto vrijedi za dva antivirusa), još možeš provjerit jel Utorrent dodan pod exceptions u avastovom firewallu, sada otvori Utorrent i odi ovako:

Options - Setup guide (SLIKA 2). E sada u tom prozoru moraš promjenit svoj Upload Speed (zaokruženo na slici 2) na 256 kbit/s koliko je tvoj upload na t-comu

(Download 4 Mb/s, Upload 0.25 Mb/s ili 256 kb/s).

Sve ostalo je koliko ja vidim u redu, sada bi moralo radit. E da provjeriš jel port dobro otvoren odeš ovako: Otvoriš Utorrent, odeš Options - Setup Guide, makneš kvačicu sa Bandwidth, a ostaviš na Network i odeš RUN TESTS, sada kad to završi u dijelu Network ako je port dobro otvoren dobiješ zelenu kvačicu (SLIKA 3).

EDIT: Evo i ostalih slika iz utorrenta, samo podesi tako, ali više nećeš moć istovremeno skidat ovako više torrenta odjedanput, naše brzine su premale za takvo skidanje, moć ćeš skidat 2 torrenta istovremeno. Ili obadva skidaš, ili obadva uploadaš ili jednog skidaš drugog uploadaš, ništa više.

Slika 1 Slika 1
Slika 2 Slika 2
Slika 3 Slika 3
Slika 4 Slika 4
Slika 5 Slika 5
Slika 6 Slika 6
Slika 7 Slika 7
Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2011 11:57 (Valentin17).
14 godina

Evo stavit ću i upute kako ćeš otvorit port, ovo tvoje mi je nešto sumnjivo, pogotovo slika 7.

Prvo ćemo ispravit ovo kad si ti napravila pa ćemo sve ispočetka:

Kad se logiraš u router odeš ovako: Toolbox - Game and Application Sharing - Assign a game .... - sada vidiš ovaj svoj Utorrent - odeš na Unnasign.

Sada opet na dnu ekrana odeš na Modify a game or application, pronađeš taj svoj Utorrent i odeš na Delete, kad te pita odabereš OK. Sada samo ispravili ovo tvoje i idemo sve od početka.

Odeš ponovo na Game and Application Sharing, pa na Create a New Game or application, pod name upišeš Utorrent, odabereš Manual Entry of Port Maps i odabereš Next.

Sada u port rane stavi taj isti port u obadvije kućice (primjer: 50750 to 50750), pod translate to upišeš isti taj port, više ništa ne diraš i klikneš ADD. U vezi broja porta, on nije važan koji je, ali je jako bitno da se kreće između 50000 i 60000.

Dalje odabereš na dnu ekrana Assign a game or application, pod Game or Application odabereš taj Utorrent, a pod device odabereš svoj PC (ako je više PCa spojeno na router moraš pazit koji je tvoj, to se vidi na prvoj stranici postavki routera pred kraj stranice), dalje klikneš add i to je to, više ne diraš ništa, nego samo zatvoriš browser.

Normalno taj port koji si otvorila upišeš i u utorrent.

EDIT: Prije nego ovo sve kreneš stavi si statičku IP adressu, desni klik na mrežnu pa properties pa odabereš TCP/IP pa još jedanput propterties, postavi kao na slici (slika 1).

Slika 1 Slika 1
Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2011 12:54 (Valentin17).

1 0 hvala 3
17 godina

Moze pomoc u vezi zatvaranja port 443 na ovom routeru?

Hvala

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://store.ovi.com/content/203306
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Trebao bi otvorit portove na thomson ruteru i nekako sam to uspio po uputama sa neta i kad provjerim dal mi je otvoren port u vise programa kaze the port is not opet or is not reachable.. jel zna netko sta bi trebalo napravit... trebam to za igru settlers 7

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Evo da ne otvaram temu, buduci da se radi o ovom routeru, imam pitanje..

Kako mogu limitirati brzinu samo na jednom portu?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozz ljudi, imam jedan problem:

naime imam 2 PC-a spojena na jedan ruter, i otključao sam portove za Pes 2013 na svom kompu ali na drugom kompu tj burazovom neradi taj competition zbog kojeg sam otkljucavao i na svom.. da li se moze kako otvoriti jos jedan port ili izmjeniti ip adresa da nebude ista.. jer mislim da neradi jer imamo istu ip adresu.. 

Ako neko zna neka odgovori..

Hvala.

rem1X

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Bok!

Imam doticni ruter i naravno problem sa portom 80.

Naime, imam D-Linkov NAS kojem bi trebao pristupiti preko weba (sve uredno slozeno, no-ip dyndns). Trebao bi mu pristupit sa racunala u drugom stanu (unosenjem adrese mojeime@no-ip.org u browser) ali problem je sto bi trebao otvoriti port 80 (HTTP) ali nema sanse.

Ima li neka caka za to? Spominju da je to do samog ISPa (T-Com) i da je jedno od rjesenja gasenje kompletnog firewalla na user T-Com stranici (ne cini mi se kao pametna ideja ali probat cu  to kad se vratim s posla).

Trebalo bi bit jednostavno ali:

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Moraš ugasiti firewall tamo i u samom routeru (ako ga ima). Ako se brineš za sigurnost, uključi windows firewall na kompu i podesi ga.

Na CanYouSeeMe možeš vidjeti je li port otvoren.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
12 godina
neaktivan

U ruteru je ugasen ali i dalje na CanYouSeeMe mi stoji da je zatvoren.

Probat cu jos sutra na T-Com korisnickim stranicama iskljucit fw.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

molim pomoć!

jučer su mi bili specijalci iz t-coma i zamjenili mi siemens gsx763 s thomsonom tg782 i sad imam brdo problema ali da skratim..

uglavnom sad nemogu ući u seedbox ustvari otvori mi web-ui od ruTorenta ali nema ničeg unutra ni jednog torenta i piše connetion to rtorrent not established..

molim pomoć kako ovo riješiti unaprijed hvala.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice