Imam ovaj problem vec 3 mjeseca (nadao sam se da ce Tcom to popraviti kao sto su obecali, ali naravno nisu), 5 godina mi je internet normalno radio bez greske i sada u zadnje vrijeme ping skace, packet loss je stalno prisutan.
Problem sam primjetio igrajuci online igre, ping mi je uvijek bio cca 20 i nikada nije isao gore, a sada u posljednje vrijeme ping skoci na 900 i vrti se oko tog broja po 5 minuta, zatim 2 minute normalno igram i onda opet 5 minuta ping 900! Nisu samo igre problem nego i za vrijeme surfanja stranice se cesto ne ucitaju uopce, samo pukne veza... Neki put internet zna normalno raditi pola dana i onda opet kao da pukne i ping skace konstantno, stvarno smeta, youtube video zapise mogu gledati samo u 240p kvaliteti :/
Imam 10 Mbit/s download brzinu ali tu brzinu vidim 2h kroz cijeli dan.
Stvari koje sam probao u nadi da ce internet proradit:
Zvao Tcom 10x dnevno, oni uvijek resetiraju postavke, ali nikada nista ne poprave
Reinstalirao sam windows
Gasio i palio ruter (ili modem, ne znam razliku, sve mi je to isto haha)
Nemam neki treci program instaliran koji ce uzrokovati takve probleme, stvarno imam clean windows
Ljudi pomozite, jer placam internet koji mi "ne radi" i zamrzio sam Tcom, a ne zelim raskinuti ugovor i placati penale