Tcom ogroman packet loss

poruka: 14
|
čitano: 5.628
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Tcom ogroman packet loss

Imam ovaj problem vec 3 mjeseca (nadao sam se da ce Tcom to popraviti kao sto su obecali, ali naravno nisu), 5 godina mi je internet normalno radio bez greske i sada u zadnje vrijeme ping skace, packet loss je stalno prisutan.
Problem sam primjetio igrajuci online igre, ping mi je uvijek bio cca 20 i nikada nije isao gore, a sada u posljednje vrijeme ping skoci na 900 i vrti se oko tog broja po 5 minuta, zatim 2 minute normalno igram i onda opet 5 minuta ping 900! Nisu samo igre problem nego i za vrijeme surfanja stranice se cesto ne ucitaju uopce, samo pukne veza... Neki put internet zna normalno raditi pola dana i onda opet kao da pukne i ping skace konstantno, stvarno smeta, youtube video zapise mogu gledati samo u 240p kvaliteti :/
Imam 10 Mbit/s download brzinu ali tu brzinu vidim 2h kroz cijeli dan.

Stvari koje sam probao u nadi da ce internet proradit:

Zvao Tcom 10x dnevno, oni uvijek resetiraju postavke, ali nikada nista ne poprave

Reinstalirao sam windows

Gasio i palio ruter (ili modem, ne znam razliku, sve mi je to isto haha)

Nemam neki treci program instaliran koji ce uzrokovati takve probleme, stvarno imam clean windows

Ljudi pomozite, jer placam internet koji mi "ne radi" i zamrzio sam Tcom, a ne zelim raskinuti ugovor i placati penale

Ovo sam maloprije uhvatio Ovo sam maloprije uhvatio

0 0 hvala 0
11 godina
Re: Tcom ogroman packet loss

uff nezgodne brojke za 10Mb DSL ......  tako nešto sam viđao samo kod onih koji umjesto normalno lan-kablom se povežu sa lošim wifi između rutera i PC-a.

10 godina
neaktivan
Tcom ogroman packet loss

Ovo je teamspeak, prije je ping bio 26 i nije se micao, packet loss je naravno uvijek bio 0%.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.3.2015 23:16 (raventon).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
raventon kaže...

Imam ovaj problem vec 3 mjeseca (nadao sam se da ce Tcom to popraviti kao sto su obecali, ali naravno nisu), 5 godina mi je internet normalno radio bez greske i sada u zadnje vrijeme ping skace, packet loss je stalno prisutan.
Problem sam primjetio igrajuci online igre, ping mi je uvijek bio cca 20 i nikada nije isao gore, a sada u posljednje vrijeme ping skoci na 900 i vrti se oko tog broja po 5 minuta, zatim 2 minute normalno igram i onda opet 5 minuta ping 900! Nisu samo igre problem nego i za vrijeme surfanja stranice se cesto ne ucitaju uopce, samo pukne veza... Neki put internet zna normalno raditi pola dana i onda opet kao da pukne i ping skace konstantno, stvarno smeta, youtube video zapise mogu gledati samo u 240p kvaliteti :/
Imam 10 Mbit/s download brzinu ali tu brzinu vidim 2h kroz cijeli dan.

Stvari koje sam probao u nadi da ce internet proradit:

Zvao Tcom 10x dnevno, oni uvijek resetiraju postavke, ali nikada nista ne poprave

Reinstalirao sam windows

Gasio i palio ruter (ili modem, ne znam razliku, sve mi je to isto haha)

Nemam neki treci program instaliran koji ce uzrokovati takve probleme, stvarno imam clean windows

Ljudi pomozite, jer placam internet koji mi "ne radi" i zamrzio sam Tcom, a ne zelim raskinuti ugovor i placati penale 

kako si povezan? kablom ili wifiom?

Clueless gamers shouldn't judge
10 godina
neaktivan

wifi i nikada prije nije bilo problema

11 godina

Nije tu T-com ništa kriv već ti ....spoji se lan kablom pa nam tada stavi sliku ili link brzine .

WiFi je podložan smetnjama okolnih korisnika te guše brzinu rada do te mjere da kod slabih signala puca i konekcija

To što ti je prije bilo ok je samo znak da tada nije bilo u okolici toliko wifi uređaja koliko ih danas ima a wifi bi trebali  koristiti kao nužno zlo za tablete i smartfone dok za laptope i desktop računala koji su uglavnom na stalnom mjestu koristiti lan-kabal jer ima max brzinu bez mogućnosti da izvana dobije smetnje.

Za prvu ruku dok ne nabaviš lan-kabal pogledaj možeš li približiti ruter ( produživanjem tel. kabla) ili mu malo promjeniti lokaciju gdje će ti dati bolji signal.

10 godina
neaktivan

Imam lan kabel i volio bih se spojiti preko njega ali problem mi je sto su ruter i telefon u dnevnoj sobi, a laptop je u drugoj sobi, a malo mi je nezgodno da vucem kabel kroz dvije sobe, jel postoji neko drugo rjesenje, ne bih htio da se kabel bas vidi onak po podu ili po zidovima

11 godina
protjeran

Majko mila samo ga spoji da vidiš jeli imaš isti problem ništa više :) Ako je tu normalno onda nađi neko rješenje.

Što se mene tiće ti si u igri imao ping 20, stari meni je u nekim igrama 50, a nekada 70 naravno zavisi do servera ali imao si bolji ping nego drugi to je 100%. Meni se to događalo i zvao sam ih i rekli su da je sve isto da oni nisu krivi, pa se vratilo nazad nakon par dana na normalu ILI ti netko nešto skida osobito gleda youtube u hd/full hd, skida nešto, gleda seriju preko neta ili još gore uploda....

www.mmo-balkan.com
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.3.2015 15:44 (TheThing).
10 godina
neaktivan
Tcom ogroman packet loss

Moguce da je neko od susjeda na istom channelu pa da se lomite... Al dobro ti covjek rece, za probu spoji zicom.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Urtz kaže...

Moguce da je neko od susjeda na istom channelu pa da se lomite... Al dobro ti covjek rece, za probu spoji zicom.

Kabel bog i batina, npr meni je razlika u pingu ogromna kad se spojim preko wifi-a u odnosu na lan kabel, tak da ako hoces gejmat kabel je rijesenje :D

Clueless gamers shouldn't judge
11 godina
protjeran

i to ima ping 10 s wifi.... majko mila to je kao da si udaljen od centrale 10 metara :)

www.mmo-balkan.com
10 godina
neaktivan
Tcom ogroman packet loss

Kada spojim lan kabel, packet loss odmah nestaje i ping se smiruje, jel postoji neka kombinacija da stavim ruter u svoju sobu a da telefon ostane u dnevnoj sobi?

0 0 hvala 0
11 godina

Da ...možeš premjestiti ruter.

- Uzmeš koliko ti treba tel. kabla do u sobu a spliter ostaviš gdje je i sad i na njega je spojen tel. a na svoju liniju spojiš dsl izlaz splitera do spoja na ruter u sobi.

- Ukoliko je spliter ugrađen u ruter tj, na ruteru je priključak za tel. tada koristi tel. kabal sa 4 žice ....spojiš ga na liniju kod tel. utičnice u dn. sobi i vodiš na ruter u svoju sobu , a sa druge dvije žice sa izlaza za tel. na ruteru spojiš u dn. sobi telefon.

Kabal tel. ima za kupit tanki plosnati bjeli, crni, smeđi....pa izaberi ( mala je razlika 2 ili 4 žice  ja bi svakako odmah uzeo sa 4 ) ...a toliko je tanak da se iza parket lajsni može ugurati da se ne vidi .

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.3.2015 17:46 (AF139).
10 godina
neaktivan

hvala ljudovi

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice