Spajanje na internet preko drugog računala

poruka: 13
|
čitano: 10.348
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Ispričavam se što otvaram ovu temu, znam da ima sličnih ovoj ali eto.

Htio bih spojiti laptop na kojem je vista home i stolno računalo na kojem je xp. Preko stolnog ne mogu na internet jer ga ne mogu spojiti sa adsl router-om, takav mi je eto razmještaj u kući. Na internet se spajam preko laptopa putem wireless-a. Dakle, zanima me mogu li spojiti latop i stolno računalo mrežnim kabelom tako da na stolnom računalu mogu pregledavati internet s tim da bi laptop bio spojen bežično na internet? Ovo vjerojatno zvuči besmisleno kad imam laptop ali htio bih "osvježiti" stolno računalo novim verzijama drivera i sl. Nadam se da sam dobro objasnio.

Unaprijed hvala na pomoći.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Možeš preko switchera.I ja ga koristim da bi spojio bratov pc na net

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Spajanje na internet preko drugog računala

Možeš, ja to isto radim. Znaći, spoji komp i laptop lan kabelom, a laptop wirelessom na internet. Zatim na network connections klikni desnim na wireless konekciju, idi na properties ili tako nes te onda na sharing i stavi da zelis shareati tu konekciju s ostalima. Sad bi trebalo raditi. Ako ne javi...

Pala bomba u rodilište. Sad ima duplo više djece. /////// Vrijeme je relativan pojam. Zavisi sa koje strane WC-a se nalaziš.
15 godina
neaktivan

Na žalost ne radi. Na obadva računala sam omogućio ICS i podesio firewall. Na stolnom računalu mi se pojavi ona ikona i piše limited or no connectivity. Na laptopu isto piše da postoji nepoznata veza ali računala se međusobno ne vide. Nisam uopće mogao prenositi podatke a kamoli sa stolnog ići na internet. Probao sam i preko bitdefendera kojeg koristim za antivirusnu zaštitu, upisao sam lozinke i pisalo je da su spojeni ali opet nisam ništa mogao.

Molim pomoć!

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.12.2009 19:07 (Josip7g).
16 godina
protjeran
Josip7g kaže...

Na žalost ne radi. Na obadva računala sam omogućio ICS i podesio firewall. Na stolnom računalu mi se pojavi ona ikona i piše limited or no connectivity. Na laptopu isto piše da postoji nepoznata veza ali računala se međusobno ne vide. Nisam uopće mogao prenositi podatke a kamoli sa stolnog ići na internet. Probao sam i preko bitdefendera kojeg koristim za antivirusnu zaštitu, upisao sam lozinke i pisalo je da su spojeni ali opet nisam ništa mogao.

Molim pomoć!

Sredi IP-e laptopa i racunala, tako da ti prve tri brojke budu iste , npr : 145.182.458.1 i 145.182.458.2

15 godina

Jedino ne koristi javne adrese tipa 145.182.458.1 i 145.182.458.2 jer onda neces imati pristup prema eventualnim Internet serverima koje su na tim adresama. Zato privatne mreze postoje predefinirani rasporedi adresa koji sluze za to.

Znaci koristi recimo 192.168.168.1 i 192.168.168.2. Ako te zanima koji su ostali rasporedi adresa za privatno koristenje procitaj http://en.wikipedia.org/wiki/Private_network

15 godina
neaktivan

Samo da pitam, mora li biti baš crossover kabel? Koristio sam onaj žuti što se dobije u maxadsl paketu.

16 godina

Svejedno je koji je kabel. Danasnji uredjaji podrzavaju auto mdix.

17 godina
neaktivan
JoeFly kaže...

Svejedno je koji je kabel. Danasnji uredjaji podrzavaju auto mdix.

Ne mozes znat da li podrzava ili ne. Otkud znas kakave je mrezna karta. A za povezivanje  autora prvog posta: Zasto ne ugradis PCI wireless karticu u kucni komp i ides direktno na router jer ti je ovo definitivno najgora varijanta da povezujes lap i kucni sa kabelom. Lap ti onda mora biti upaljen da bi isao na net.

15 godina
neaktivan

Hoće li biti zezancije i sa takvim načinom umrežavanja? Ja ne bi zapravo redovito išao preko stolnog na internet.

17 godina
neaktivan

Nema zezancije ako je router u router modu tj. ne uspostvaljas ti nikakvu vezu vec router. Onda se svi racunari povezani na router zicno ili bezicno ponasaju potpuno samsostalno i samostalno idu na et bez ikakvog uticaja na druge racunare.. Kao da svaki racunar ima svoj link. To je jedini pravi nacin rjesavanja tvog problema. Sve ostalo su komplikacije.

15 godina
neaktivan

Na taj način ću isto moći prebacivati podatke sa jednog računala na drugi, jel tako?

17 godina
neaktivan

Ako ih podesis da se vide u lokalnoj mrezi onda da naravno. Nije to neki problem. Samo ti napravi mrezu a mi cemo ti pomoci oko ostalog.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice