Spajanje bežičnog na žičnog routera

poruka: 5
|
čitano: 3.091
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Bok.

Možda malo neubičajeno, ali kako se ne bavim ovim poslovima (mrežom), trebam jednu malu pomoć. Imam t-comovu ADSL liniju sa žičnim routerom Dlinkom 584T i maxTV-om. u međuvremenu kupih laptop i mobitel te dobih wlan router siemens SE 555 od prijatelja i koji ga je koristio isto tako za ADSL u T-comu (bez maxTV-a).

Na Wlan mislim spojiti laptop i mobitel.

Obzirom da mi se ne da previše čačkati oko bežične mreže mislih samo spojiti simensa na dlink i nekako to konfigurirati.

Molim pomoć kako to uraditi ili mi možete dati bilo kakvu drugu ideju kako sve to spojiti uz najmanje živciranja i novaca.

Nisam siguran da li taj simens može raditi i za maxtv iako na T-comovim stranicama postoji firmware za IPTV.

Unaprijed hvala...

ninjo

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Spajanje bežičnog na žičnog routera

Stavi Siemensa umjesto Dlinka, konfiguriraj mrezu i gotovo, 555 ide za MaxTV, mislim da je to jednostavnije nego imati oba upogonjena.

Siemens ima relativno jednostavan softver, ponisti ga sa cackalicom i podesi sa svojim siframa.

16 godina
neaktivan

Ma mislio sam i to, ali mi se ne da kupovati kartica za stolno računalo (jednostavno mi se na da plaćati) pa sam mislio da ga samo spojim na dlinka...

To mi je poanta, ali ako nikako ne ide onda ću tako....

ninjo

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Spajanje bežičnog na žičnog routera

Pa Siemens 555 ima dva porta za zicani LAN i dva za IPTV, znaci kucno racunalo i MAxTV zicom, laptop i mob wirelessom...

16 godina
neaktivan

Pa onda ću tako. (mada moram reći da sam samo dobio uređaj i ispravljač i ništa više)

Pretpostavljam da bi prije toga trebao resetirati router na tvorničke postavke te nadograditi firmware... sa ovim:

http://www.t-com.hr/privatni/kzona/podrska_savjeti/maxadsl_uredjaji_wlan.asp (iako ne znam kako) te onda koristiti upute sa instalaciju i konfiguraciju...

ninjo

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice