Spajanje ADSL rutera i wireless rutera

poruka: 3
|
čitano: 1.366
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozz svima...trebam pomoć oko mrežnih instalacija :)

ovako imam spojen t-comov adsl ruter na jedan veliki lan switch u kojem su sva računala u firmi...i svi imaju fiksni ip 192.168.1.xyz i dns od t-coma  (subnet mask 255.255.255.0 i gateway 192.168.1.1)

e sad tamo di fali kabla stavio sam ove jeftine lan switcheve po 20kn i iz njih dalje kablirao do računala i ništ podešavao samo te fiksne ip adrese (gore spomenute) i svima radi ok...

pod OK mislim svi imaju internet i svi su u istoj workgrupi i svi mogu na "server" (računalo ko i svako drugo, sa svojom adresom) na dijeljene foldere...

e sad u jedno računalo fizički nije moguće dovuči kabel pa sam na njega stavio wlan stick neki dlinkov...i on ovak radi sam po sebi ok...i on se spaja na jedan Dlink GO-RT-N150 wireless ruter u kojega sam spojio kablom iz drugog lan switcha tako da dolazi internet...i podesio wlan i radi ok...

znači imam na mreži dva rutera

1. tcom - 192.168.1.1 - 255.255.255.0

2. dlink wlan - 192.168.0.1 - 255.255.255.0

problem je taj što na tom računalu koji se na mrežu spaja bežično nemogu se spojiti na server i njegove foldere...na njemu mi je IP 192.168.0.51...valjda zato... ta nula...

pokušavao sam na tom wlan ruteru micati i ono unpn i dhcp i neznam šta još al nikak da proradi...

ajd pomagajte...

www.cts-informatika.net

0 0 hvala 0
13 godina

pa promijeni ip na   tom d-link routeru u   npr 192.168.1.2 i to je to

edit: i iskljuci dhcp i upnp na   tom d-link routeru

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.2.2014 16:09 (peace_of_cake).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Spajanje ADSL rutera i wireless rutera

pa jesam i kad idem na sejv javi mi da je "lan subnet conflicts with wan" tak neka poruka...

dolje imam i opciju da mjenjam subnet mask al neznam na šta da stavim jer šta god stavim ne valja i onda rikne sve i moram resetirat taj dlink ruter na onu rupicu za reset

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice