Spajanje 2 routera / Bezicni i zicni

poruka: 11
|
čitano: 7.715
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

Imam bnetov (xcarnet) internet na koji sam se spajao preko zicnog routera/modema, danas sam zamijenio t-comov software sa speedtouch wl780 i htio bi spojit taj zicni na tomphsona da se mogu bezicno spajat. Moze mi netko pojasniti sto tocno trebam napravit ? Osim spojit ta dva routera lan kablom i spojit se na speedtouch bezicno ?

Unaprijed zahvaljujem :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Wireless AP moraš staviti na isti subnet (druga IP adresa, isti Subnet Mask) kao i router bez wireless-a i za D/Gateway + DNS server mu staviš IP routera koji izlazi na Net. That should do it.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.6.2010 1:52 (vlad0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Moraš i Thompsona postaviti u bridge mod rada. Računalu dodijeliti gateway adresu onog routera na koji ti dolazi inernet...

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

a može li se spojiti dva thomsona tg 782i zajedno bežično tako da jeda šalje signal drgi prima i taj koji prima je spojen s kompom i da taj komp onda može na net ... ako nemogu ta dva dali ože jedan ta , a jedan gigaset sx 763?

Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Spajanje 2 routera / Bezicni i zicni
Zvjerkan kaže...

a može li se spojiti dva thomsona tg 782i zajedno bežično tako da jeda šalje signal drgi prima i taj koji prima je spojen s kompom i da taj komp onda može na net ... ako nemogu ta dva dali ože jedan ta , a jedan gigaset sx 763?

Kako ne. Možeš npr. tog kraj kompa staviš u client mode, a onog koji ti izlazi na Internet ostaviš u AP modu.

15 godina
neaktivan
vlad0 kaže...

Wireless AP moraš staviti na isti subnet (druga IP adresa, isti Subnet Mask) kao i router bez wireless-a i za D/Gateway + DNS server mu staviš IP routera koji izlazi na Net. That should do it.

Malo je to problem, jer se spajanje na internet vrsi preko mog kompjutera, router nije online cijelo vrijeme, i koristi pptp autentif. pa nece bas radit :(

BlackMoon kaže...

Moraš i Thompsona postaviti u bridge mod rada. Računalu dodijeliti gateway adresu onog routera na koji ti dolazi inernet...

U bridge sam stavio, al nema internetaaa :(

15 godina
neaktivan
Sipo kaže...

Malo je to problem, jer se spajanje na internet vrsi preko mog kompjutera, router nije online cijelo vrijeme, i koristi pptp autentif. pa nece bas radit :(

Eh, to je onda druga priča. Zašto onda ne složiš ICS na kompu, a za wireless AP podesiš da mu je DG računalo? Je malo bzvz, ali trebalo bi raditi.

15 godina
neaktivan
vlad0 kaže...
Sipo kaže...

Eh, to je onda druga priča. Zašto onda ne složiš ICS na kompu, a za wireless AP podesiš da mu je DG računalo? Je malo bzvz, ali trebalo bi raditi.

Ako te kuzim, onda bi se mogao spajat preko wirelessa ali bi morao bit spojen i na zicni ? Meni je jedini problem sto mi ta debela zica mora ici iz dnevnog do sobe. Samo bi se tog htio rijesit. Imam jos par routera doma, neznam dal moze to neki drugi ?

15 godina
neaktivan
Sipo kaže...
vlad0 kaže...
Sipo kaže...

Ako te kuzim, onda bi se mogao spajat preko wirelessa ali bi morao bit spojen i na zicni ? Meni je jedini problem sto mi ta debela zica mora ici iz dnevnog do sobe. Samo bi se tog htio rijesit. Imam jos par routera doma, neznam dal moze to neki drugi ?

Ahaaa.... Sad sam tek skužio što zapravo želiš napraviti. Ja sam brijao da ti wireless treba zbog laptopa / mobitela, a da ti za komp nije važno kako je spojen na Net. OK, idemo onda s konkretnim prijedlogom - mislim da bi s Linksys WRT54GL to mogao "izgurati". Postoje i neslužbeni firmware-ovi za druge proizvođače / modele, ali to ti je uvijek "mačak u vreći"... Ako imaš viška vremena i volje, možeš probati naći neki F/W za router koji imaš.

15 godina
neaktivan
vlad0 kaže...
Sipo kaže...
vlad0 kaže...
Sipo kaže...

Ahaaa.... Sad sam tek skužio što zapravo želiš napraviti. Ja sam brijao da ti wireless treba zbog laptopa / mobitela, a da ti za komp nije važno kako je spojen na Net. OK, idemo onda s konkretnim prijedlogom - mislim da bi s Linksys WRT54GL to mogao "izgurati". Postoje i neslužbeni firmware-ovi za druge proizvođače / modele, ali to ti je uvijek "mačak u vreći"... Ako imaš viška vremena i volje, možeš probati naći neki F/W za router koji imaš.

Hehe, dobro je da se kuzimo, hvala ti za pomoc, imam taj  router, pa nebi bas htio kupovat neke druge, u biti ih imam par t-comovih pa bi to htio iskoristit, probat cu potrazit neki fw, imas kakav tip sta da trazim ? Sa pptp support ili sto ?

12 godina
neaktivan

imam dva rutera thomson tg 782 kako da ih spojim wirelessom?? HITNO

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice