Router se resetira sam od sebe

poruka: 16
|
čitano: 8.346
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Kao prvo, pozdrav svima! Namigiva Vec sam dugogodisnji citatelj BUG-a pa se tako odlucih i pridruziti forumu najboljeg informatickog casopisa u nas Hrvata. Imam problem koji je poceo taman negdje u vrijeme kad je T-com zadnji put povisio brzine. Naime, SVAKI (ali doslovno svaki) dan između 20 i 21 sat, router (u ovom slucaju Thomson SpeedTouch ST780i WL) se resetira sam od sebe, i to mi stvarno ide na zivce jer mi istovremeno krepaju i net i IPTV. Router sam zamjenio Kasdinim modemom kojeg imam jos od prije, ali on se opet resetira između 20 i 21. Zvao sam T-com-ov support, ali oni su mi rekli da je to sasvim normalno. Dok oni nisu povisili brzine, sve je radilo sasvim u redu i uptime je bio konstantan, nikad se nije crashao. Koliko sam vidio dosta ljudi ima slican problem. U privitku vam saljem i screenshot errora za connection na DNS server, i vidio sam na netu isto neke kojima se javlja isti problem kao i meni.

(jos jednom, za svaki slucaj : problema nije bilo dok T-com nije povisio brzine) Ako postoji ikakvo rijesenje bio bi veoma zahvalan.

Pozz, stay the best Cool

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Router se resetira sam od sebe

meni se to isto događa - mislim da mu je to tako normalno, tj. tako je napravljeno

16 godina
neaktivan
i meni je isto tako i mom prijatelju je bilo pa je on trazio novi ruter i sad mu normalno ja trazio rekli da ce stici ta par dana a nema ga 2 mjeseca
mp14
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

T-com je gamad, meni je vec mjesec dva brzina stalno na 220kb i vise ne ide a bila je normalna, samo ej ejdno vece bila normalna i opet po starom, ne znam zbog cega dolazi do toga.Zna mozda netko(da ne otvaram novu temu)???Reinstalirao sam windowse 20 puta vec u zadnja 2 tjedna.

16 godina
neaktivan

Ja sam cak i zamjenio drugim kojeg sam iskopao negdje u sobi, ali se problem opet pojavljuje - tako da pretpostavljam da zamjena nije rjesenje problema... Mršti se

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dali ti se problem javlja opcenito ili samo u nekim programima za download? (kao npr. utorrent?)

16 godina
neaktivan
zamjena je mislim rjesenje jer oni su govorili kako je to kao do napajanja rutera pa su ovome zamjenili dobio neki samsung kao ima jace napajanje i vise se negasi jos nijednom u 2mjeseca a meni 1000 puta
mp14
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Estrael kaže...

Dali ti se problem javlja opcenito ili samo u nekim programima za download? (kao npr. utorrent?)

problem je opcenito - u svemu, skidanje, speedtest, sveeee

16 godina
neaktivan
AmD kaže...
Estrael kaže...

problem je opcenito - u svemu, skidanje, speedtest, sveeee

Evo upravo sam ja obavio speed test (imam paket koji ukljucuje 4 MBps brzinu) i rezultati su sljedeci http://www.speedtest.net/result/542176261.png ispada da je cak i bolje nego average...

16 godina
neaktivan

tako je i meni inace, ali zadnji mjesec je katastrofa

16 godina
neaktivan

Ali pretpostavljam da je problem s portovima - probaj sa portforward.com Namigiva

16 godina
neaktivan

portovi su ok

16 godina
neaktivan
Estrael kaže...

Kao prvo, pozdrav svima! Namigiva Vec sam dugogodisnji citatelj BUG-a pa se tako odlucih i pridruziti forumu najboljeg informatickog casopisa u nas Hrvata. Imam problem koji je poceo taman negdje u vrijeme kad je T-com zadnji put povisio brzine. Naime, SVAKI (ali doslovno svaki) dan između 20 i 21 sat, router (u ovom slucaju Thomson SpeedTouch ST780i WL) se resetira sam od sebe, i to mi stvarno ide na zivce jer mi istovremeno krepaju i net i IPTV. Router sam zamjenio Kasdinim modemom kojeg imam jos od prije, ali on se opet resetira između 20 i 21. Zvao sam T-com-ov support, ali oni su mi rekli da je to sasvim normalno. Dok oni nisu povisili brzine, sve je radilo sasvim u redu i uptime je bio konstantan, nikad se nije crashao. Koliko sam vidio dosta ljudi ima slican problem. U privitku vam saljem i screenshot errora za connection na DNS server, i vidio sam na netu isto neke kojima se javlja isti problem kao i meni.

(jos jednom, za svaki slucaj : problema nije bilo dok T-com nije povisio brzine) Ako postoji ikakvo rijesenje bio bi veoma zahvalan.

Imaš ti taj 'problem' od kad imaš adsl. Ip adresa traje max 24h, što znači da ukoliko nije u međuvremenu promjenjena, nakon 24h se automatski mjenja. I tada se ne resetira modem, već adsl linija, pa je zastoj vrlo kratak. I to ja 'normalno'. Ali baš da je svaki puta između 20 i 21??

16 godina
neaktivan
bed kaže...
Estrael kaže...

Imaš ti taj 'problem' od kad imaš adsl. Ip adresa traje max 24h, što znači da ukoliko nije u međuvremenu promjenjena, nakon 24h se automatski mjenja. I tada se ne resetira modem, već adsl linija, pa je zastoj vrlo kratak. I to ja 'normalno'. Ali baš da je svaki puta između 20 i 21??

Moja IP adresa se promjeni vise puta u roku od 24 sata, buduci da koji put i ugasim router kad nisam na kompu ili gledam maxTV. Ali da, bas svaki put između 20 i 21, bez ikakvog razloga.

16 godina
nemozes gledat maxTV ak ti je ugasen router x))...nego ako imate problema s brzinom a sve ste pokusali probajte zamjenit splitter...ja sam isto imao problema s brzinom s 4 mb palo mi na 1mb,i promjenio splitter i sve mi sad valja :)
16 godina
neaktivan
dado16 kaže...
nemozes gledat maxTV ak ti je ugasen router x))...nego ako imate problema s brzinom a sve ste pokusali probajte zamjenit splitter...ja sam isto imao problema s brzinom s 4 mb palo mi na 1mb,i promjenio splitter i sve mi sad valja :)

mda, typo fail xD...a mogao bi probat, buduci da sve drugo ne pomaze

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice