Različita public ip adresa

poruka: 15
|
čitano: 4.417
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav

imam jedan zanimljivi problem. Ulavnom prije je sve normalno radilo do prije mjesec dana. Imam no-ip i prek njega pristupam doma računalu, nas-u, dsl-u,... 

E sad ja otv0rim no-ip client i on mi pronađe moju ip adresu, isto tako upisem u google find my ip adress i on mi prikaže istu adresu, probam na dva različita računala sve ista vanjska ip adresa ali kad odem na b-netov ruter pod wan/public ip adresa mi piše drugačija ip adresa. Probam pingat tu adresu radi (isto tako preko te ip adrese mogu pristupit računalu,..) dok ip adresa koju mi prikaže preko interneta ili no-ip client nije dobra i nemogu ju pingat.

U čemu je problem!??????

Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Različita public ip adresa
probaj googlat za cgn mislim da je tu problem
17 godina

U pitanju je sigurno CGN. Zovi operatera i žali se da ti ne radi dyndns i da ugase CGN.

Kublach
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Hahahah Da ugase CGN?

17 godina
Ne kuzim?
Kublach
14 godina
neaktivan

Pa, čemu služi CGN?

17 godina
Majstore, nazoves ih i kazes da ti ne radi dyndns a oni ti ugase cgn na tvom korisnickom imenu - raspitaj se. A ako trebas pojasnjenje ili diskusiju oko CGNa slobodno mozemo nastaviti preko PPa jer ovo nije tema za to ili jednostavno otvori temu CGN. Uostalom, ovu temu si digao iz mrtvih - forumas pitao, dobio odgovor, vjerojatno i rijesio.
Kublach
10 godina

Malo filozofira seljo. Normalno da se ljude moze stavit van cgna, al eto on se uhvatio valjda onog "ugasit cgn".

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2016 15:17 (sandokan111).

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kublach kaže...
Majstore, nazoves ih i kazes da ti ne radi dyndns a oni ti ugase cgn na tvom korisnickom imenu - raspitaj se. A ako trebas pojasnjenje ili diskusiju oko CGNa slobodno mozemo nastaviti preko PPa jer ovo nije tema za to ili jednostavno otvori temu CGN. Uostalom, ovu temu si digao iz mrtvih - forumas pitao, dobio odgovor, vjerojatno i rijesio.

Majstore, ne znaš o čemu pričaš. Koga da pitam? Samog sebe kako se to radi??

Digao sam temu iz mrtvih jer je napisana glupost, netko tko ne zna će to ići čitati i misliti da je tome doista tako.

Ono što se napravi jest da ti se public adresa proslijedi na tvoj željeni uređaj. Inače, to se radi na lokalnom NAT-u, a ne na CGN-u.

Nevjerojatno kojom lakoćom braniš neistine.

sandokan111 kaže...

Malo filozofira seljo. Normalno da se ljude moze stavit van cgna, al eto on se uhvatio valjda onog "ugasit cgn".

Filozofiram? Hahahaha
Kako se to ljude stavi van CGN-a?? Znaš li ti uopće čemu služi CGN?? 

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.4.2016 14:28 (dj_seljo).
10 godina
dj_seljo kaže...
Filozofiram? Hahahaha

Posto si upravo odgovorio na ovo isto maloprije, da, filozofiras.

14 godina
neaktivan
sandokan111 kaže...
dj_seljo kaže...
Filozofiram? Hahahaha

Posto si upravo odgovorio na ovo isto maloprije, da, filozofiras.

I kako je to točno filozofiranje?? Ti si ovdje neki trol ili što? 

I još se jako očajno služiš strawmanom. 

17 godina
dj_seljo kaže...
Kublach kaže...

Majstore, ne znaš o čemu pričaš. Koga da pitam? Samog sebe kako se to radi??

Digao sam temu iz mrtvih jer je napisana glupost, netko tko ne zna će to ići čitati i misliti da je tome doista tako.

Ono što se napravi jest da ti se public adresa proslijedi na tvoj željeni uređaj. Inače, to se radi na lokalnom NAT-u, a ne na CGN-u.

Nevjerojatno kojom lakoćom braniš neistine.

sandokan111 kaže...

Filozofiram? Hahahaha

Vidi se da pričaš gluposti...

Čovjek nije pitao za DMZ nego je pitao za CGN...

očito da ne znaš niti razliku CGNa i DMZa

Ono što se napravi nije da se propusti public adresa na željeni uređaj...  Inače ovo me podsjeća na dječju raspravu gdje imaš jednog najpametnijeg koji tvrdi da sve zna i onda ga pitaš nešto a on odgovara protupitanjem... Napisao sam ti sve... Ukoliko imaš nejasnoća kontaktiraj me na PP ili otvori temu...

Kublach
17 godina
filip911 kaže...

Pozdrav

imam jedan zanimljivi problem. Ulavnom prije je sve normalno radilo do prije mjesec dana. Imam no-ip i prek njega pristupam doma računalu, nas-u, dsl-u,... 

E sad ja otv0rim no-ip client i on mi pronađe moju ip adresu, isto tako upisem u google find my ip adress i on mi prikaže istu adresu, probam na dva različita računala sve ista vanjska ip adresa ali kad odem na b-netov ruter pod wan/public ip adresa mi piše drugačija ip adresa. Probam pingat tu adresu radi (isto tako preko te ip adrese mogu pristupit računalu,..) dok ip adresa koju mi prikaže preko interneta ili no-ip client nije dobra i nemogu ju pingat.

U čemu je problem!??????

Hvala

Dakle, citiram da pojasnim dj_selji

Čovjek ode na what is my ip servis i ispiše mu javnu ip adresu. Ode u router i pod wan opcijom nalazi da je router konektan i da je wan adresa neka druga (lokalna 10.x.y.z).

Tu nastaje problem. Lijepo nazoveš službu za korisnike i prijaviš im probleme sa dyndnsom. Nakon toga umjsto da Bnet koristi za svakog korisnika po jednu javnu adresu - očito im fali adresnog prostora pa rade CGN ilitga dvostruki NAT.

NATIiraju pool javnih ip adresa na pool lokalnih ip adresa kojih imaju više i onda te lokalne dodjeljuju korisnicima pod "WAN".

Ne radim u VIPu ali tvrdim da agent iznad onih koji se javljaju makne kvačicu u sustavu i više se ne NATira 2 puta.

Kublach
14 godina
neaktivan
Kublach kaže...
filip911 kaže...

Pozdrav

U čemu je problem!??????

Hvala

Dakle, citiram da pojasnim dj_selji

Čovjek ode na what is my ip servis i ispiše mu javnu ip adresu. Ode u router i pod wan opcijom nalazi da je router konektan i da je wan adresa neka druga (lokalna 10.x.y.z).

Tu nastaje problem. Lijepo nazoveš službu za korisnike i prijaviš im probleme sa dyndnsom. Nakon toga umjsto da Bnet koristi za svakog korisnika po jednu javnu adresu - očito im fali adresnog prostora pa rade CGN ilitga dvostruki NAT.

NATIiraju pool javnih ip adresa na pool lokalnih ip adresa kojih imaju više i onda te lokalne dodjeljuju korisnicima pod "WAN".

Ne radim u VIPu ali tvrdim da agent iznad onih koji se javljaju makne kvačicu u sustavu i više se ne NATira 2 puta.

LOL, da meni pojasniš. :D :D DMZ? DMZ je potpuno drugačiji termin i nema veze s ovim o čemu pričamo ovdje. No, bitno da si ti meni rekao. :D :D

Shvaćam problem, a znam i zašto nastaje, a na sljedećem linku možeš pročitati rješenje istog

https://tools.ietf.org/html/rfc6598

Naime, problem nema nikakve veze sa adresama, nego portovima. Daj si zamisli da jedan telekom koji ima par blokova od par tisuca ipv4 adresa, počne iste prosljeđivati korisnicima. Zbilja si to jako dobro promislio, nema šta. 

Nego, kad mi već voliš pojašnjavati, pojasni naziv dvostruki NAT da vidimo koliko zapravo znaš. :)

Upravo zbog takvih poput tebe sam se i aktivirao na forumu. Pričate gluposti o kojima nemate pojma i onda me ometate u mojem poslu jer "meni su rekli na Bug forumu da to takooo mora biti...".

17 godina
Vjerojatno je da si neki zivcani sljaker tipa tehnicar na terenu sa zavrsenom srednjom. Pusa bok necu se vise raspravljati - svoje sam napisao i stojim kod toga.
Kublach
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice